Naomi aan ’t woord; Goede voornemens!

Robert, Naomi en René

Het jaar is ruim een week oud. Houdt u zich nog aan de goede voornemens? Meer dan 75 procent van de Nederlanders heeft goede voornemens. (Ik ook) De meesten mensen willen stoppen met roken en/of afvallen (Ik ook). Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80 procent van de mensen met goede voornemens denkt dit ook zeker of waarschijnlijk vol te gaan houden. (Ik ook) Dat is nogal wat. Meestal lukt het maar één op de vier mensen om hun voornemen het hele jaar vol te houden. Sterker nog, in hetzelfde onderzoek was te lezen dat sommige mensen gewoon vergeten dat ze überhaupt een goed voornemen hadden. (Ik schaam me een beetje maar ja, ik ook)

In plaats van al je goede voornemens in een keer proberen uit te voeren, kun je ze beter over het jaar spreiden. Dat maakt het makkelijker je eraan te houden. Want hoe meer voornemens je doet, hoe meer je van je brein vraagt. En een uitgeput brein heeft minder wilskracht, zo bleek uit een onderzoek van de Stanford University. Proefpersonen die een getal van zeven cijfers hadden moeten onthouden, gaven eerder toe aan de verleiding van een chocoladecake dan degenen die maar twee cijfers hadden moeten onthouden.

Laat ik nou net heel veel voornemens hebben. Ik heb dus nu al een uitgeput brein. En toevallig ben ik gek op chocoladecake.

Wat betreft de krant hebben we ook paar goede voornemens. Eigenlijk zijn het meer veranderingen. Het is u misschien opgevallen dat het papier veel witter is. Het oogt wat frisser en duidelijker. En ook hebben we een nieuwe groep lezers. Sinds heel kort komt de Westerkrant in Ter Borch. Ons voornemen is om te blijven groeien!

Bij deze wensen we al onze lezers een prachtig en gezond 2019! Heel veel succes met uw voornemens!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*