Naomi aan ’t woord; Het Kerstgevoel

Robert, Naomi en René

De kerst komt nu heel snel dichterbij. Je merkt het aan alles. Kerstbomen, lichtjes en straatversieringen. Je ziet het overal. Afgelopen week werd de grote boom geplaatst in het centrum. Een heel spektakel om hem daar mooi rechtop te krijgen. Vrijwilligers hebben er hard aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen.

Dit weekend heb ik de boom in huis opgezet. Een echte. Kunstbomen vind ik persoonlijk niet zo gezellig. Maar het kan zijn dat ik daar een keer op terug kom. De boom staat maar ik heb allerlei reacties. Uitslag, rode bultjes en jeuk. Er is iets aan die boom wat mijn huid niet zo prettig vind. Overal liggen naalden en de eerste ballen vielen keihard kapot op de grond. Op de achtergrond speelt kerstmuziek. Wat een sfeertje!

Helaas, ik voel het niet. De kerststemming heeft zich bij mij nog niet aangediend. Zoiets valt ook niet af te dwingen, het is er opeens. Wat mij zou helpen is een pak sneeuw. I’m dreaming of a white Christmas! Dat zou geweldig zijn! Het is binnen pas warm en gezellig als het buiten vreselijk koud is. Lekker verkleumd thuis komen en dan warme chocolademelk drinken. Met een flinke schep marshmallows erin. Met giga dikke sokken aan je voeten. En een joggingbroek. En dan met zijn allen een beetje niks doen. We gaan lekker tv kijken, want ongetwijfeld is Annie op tv. En de Sound of music. En genoeg kerstfilms om elke dag een andere te kijken.

In de middag gaan de pannen op het vuur. Vlees, peertjes, ik kook alles in wijn of port. Dat is het leuke aan het kerstdiner en het ruikt fantastisch. Na het eten kruipen we terug op de bank. Met die lekkere dikken sokken aan de voeten kijken we nog een film. En All you need is love, dat hoort er al zo’n 25 jaar bij.
Er begint iets te kriebelen. Ik denk dat het wel goed komt met dat kerstgevoel.

Wij wensen u heerlijke dagen, geniet van elkaar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*