Naomi aan ’t woord; Hobby

Afgelopen weekend waren we op de modelspoorbeurs in Vinkhuizen. Een beurs voor mensen met een hobby. Niet zo maar een hobby, maar een echte, in mijn beleving, top 3 hobby. De andere twee zijn postzegels verzamelen en munten verzamelen. Nu zijn er natuurlijk ontelbaar veel hobby’s, maar deze drie vind ik nu echt hobby’s. Geen van allen spreekt mij persoonlijk aan eerlijk gezegd, maar dat terzijde. Enfin, we liepen op de beurs in het Hanze Plaza. Onvoorstelbaar veel mensen waren zo vroeg al op de been. Er stonden buiten verkeersregelaars(!) Ik heb nog nooit zoveel treintjes bij elkaar gezien. In elke zaal reden treintjes, locomotiefjes en wagonnetjes kris kras door elkaar. Door hele kleine landschapjes, met hele kleine huisjes, boompjes en schaapjes. Erg leuk om eens te zien. En niet even met een aan/uit knopje op de spoorbaan. De treintjes rijden gestuurd door laptops en software programma’s. Je zou het moeten zien!

Een ander groepje van de redactie bezocht zaterdag een toneel voorstelling in Hoogkerk. Toneel spelen is ook hobby, ik denk niet dat de acteurs betaald krijgen. Na wat ik hoorde, en u kunt lezen in de krant, was ook dit een groot succes. Een uitverkocht dorpshuis! Je komt nog eens ergens als medewerker van een krant.

Tot slot is er een groep kinderen die allemaal dezelfde hobby hebben. Stukjes schrijven! Soms is het iets uitgebreider en maken ze ook foto,s en nemen ze een interview af. Maar schrijven kunnen ze allemaal. Ik heb het over de junior-reporters die zichzelf deze week voor stellen in de krant. Op pagina elf kunt u lezen wie ze zijn en wat ze bezighoud. Ik vind het knap dat deze jonge mensen zich in een onbekend avontuur storten.

Het is een leuk groepje en ik hoop dat ze een poosje bij ons blijven.

U leest er snel meer over!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*