Bakkerij Toos en Jet naar Reitdiephaven

Reitdiep – Bijna vier jaar geleden begonnen twee hartsvriendinnen in Hoogkerk een eigen bakkerij: Bakkerij Toos en Jet. Wegens succes volgde twee jaar later een tweede vestiging, aan de pittoreske haven van de nieuwe Groningse stadswijk Reitdiep. Dat loopt zo goed, dat Toos en Jet hebben besloten zich binnenkort, vanaf 1 november, helemaal op die winkel aan de Reitdiephaven te gaan richten.

Hoewel ze met een beetje weemoed afscheid gaan nemen van Hoogkerk – woensdag 31 oktober is de laatste dag dat de bakkerij aan de Zuiderweg open is – kijken ze ernaar uit om samen in Reitdiep aan de slag te gaan. “Reitdiep heeft een jonge, diverse bevolking; we krijgen bijvoorbeeld vaak buitenlandse studenten over de vloer. En dankzij de prachtige haven waar onze winkel op uitkijkt, trekken we veel dagjesmensen en toeristen.”

Breed aanbod

Die komen niet alleen voor brood, maar ook voor Groninger streekproducten. “Leuke dingen om mee te nemen als herinnering aan Groningen. Of om aan iemand cadeau te doen!”
Helemaal achter in de winkel is een verlokkelijke counter waar je terecht kunt voor belegde broodjes kaas, vlees en salades. “Wist je dat we alle salades en smeersels zelf maken? Eiersalade, tonijnsalade, kipkerrie … noem maar op: allemaal zelf gemaakt, allemaal vers.”

Koffie and High Tea

Voorin de winkel is de sfeervolle koffie corner waar je terecht kunt voor echt lekkere Italiaanse kwaliteitskoffie. “Zie je dat mooie laagje schuim op de koffie? Daaraan zie je dat de koffie uit een hoogwaardige espressomachine komt.”
In de koffie corner kun je ook een tafel reserveren voor een High Tea. “Je merkt vooral aan de koffie corner en de high tea dat we een vaste klandizie opbouwen. Mensen komen hier ook om een praatje te maken met elkaar. Dat is erg leuk om te zien!”

Brood – banket – bonbons

Bij dit aanbod zou je bijna vergeten dat Bakkerij Toos en Jet toch in de eerste plaats gewoon een plek is waar je naartoe gaat voor brood, banket en bonbons. Hoewel, gewoon … ? Want het is wel zo dat Toos en Jet samenwerken met gerenommeerde leveranciers: meesterbakker Haafs uit Haren voor ovenvers brood, banketbakkerij Jullens uit de Herestraat in Groningen voor eersteklas taart en gebak, en de ‘Chocoladedroom’ uit Niekerk voor overheerlijke handgemaakte bonbons “… en straks, met Sinterklaas, voor chocoladeletters, natuurlijk ook handgemaakt!”

Acties en bezorgservice

De week begint bij Bakkerij Toos en Jet met een vaste aanbieding: maandag en dinsdag drie broden voor € 5,95, op woensdag tot en met zaterdag gevolgd door het ‘brood van de week’.
Ook nemen Toos en Jet deel aan ‘Too good to go’ om voedselverspilling tegen te gaan: van producten die niet verkocht worden stellen ze pakketten samen voor slechts € 3,95.
Verder kunnen klanten met het Piggy Spaarplan bij elke aankoop sparen voor gratis producten uit het assortiment van de bakkerij.

Niet in de gelegenheid de winkel te bezoeken? Maak dan gebruik van de bezorgdienst van Bakkerij Toos en Jet: bel 050-55 66 333 en laat uw brood, belegde broodjes of banket thuis bezorgen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*