Als 1 van de Spetters kanker krijgt, dan heb je maar 1 wens: dat ze beter wordt!

Gravenburg – Wij zijn Esther Saathof, Ewa Biadaszkiewicz, Jessica Baars, Mirjam Sluman en Suzanne Grondsma; 5 sportieve Groningse vrouwen in de bloei van hun leven. Onder de naam “de Spetters” doen wij op zaterdag 28 augustus mee aan de Groningen Swim Challenge waarbij zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker in het UMC Groningen.

De vriendinnen zijn de laatste maanden al weer hard in training. In zwembad Hoogkerk, de Papiermolen en het open water worden al heel wat trainingen en meters gemaakt. Zaterdag 28 augustus is de dag van de Groningen Swim Challenge. Om half 5 ’s ochtends starten we in Zoutkamp en zwemmen via het Reitdiep naar de binnenstad. De finish is rond 18.30 uur in de Oosterhaven. De eerste zwemmer start in het donker en na ongeveer 20 minuten zwemmen lossen we elkaar af en kom je op adem in de volgboot. Bij Garnwerd aan Zee is er een stop waar ook jaarlijks veel publiek langs de kant staat. Vervolgens zwemmen we door en voel je na de sluis bij Dorkwerd de stad Groningen al dichterbij komen. Vanaf Reitdiephaven krijgen we weer een nieuwe adrenaline boost, de finish komt dichterbij. En dan moeten we nog een stuk hoor.
Elk van de deelnemende teams van de Groningen Swim Challenge zamelt geld in voor het UMCG Kanker Researchfonds. Afgelopen zaterdag hebben wij ons voor dit goede doel ingezet door een dag auto’s te gaan wassen aan de Sontweg. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Het was een groot succes en hebben deze dag toch zeker €1300 opgehaald. Een geslaagde gezellige dag en we zijn blij dat we, samen met alle mensen die ons steunen, dit voor het goede doel kunnen doen.
Zeker omdat we de afgelopen jaren niet hebben geweten dat we met iedere slag ook zwommen voor Suzanne die in het voorjaar van 2020 de diagnose borstkanker kreeg. Na een lang medisch traject en intensief jaar bereiden we ons ook dit jaar weer voor op de zwemtocht van Zoutkamp naar Groningen Dit jaar zal de tocht dan ook een bijzondere lading hebben maar we zijn trots en zo dankbaar dat we dit avontuur weer met z’n vijven aangaan.
We maken ons op voor de tocht van Zoutkamp naar Groningen; 35 kilometer zwemmen in open water. Want kanker raakt ons allemaal. Ook de Spetters. . .
Wil jij ook doneren aan dit goede doel; het UMCG Kanker Researchfonds dan kan dat nog steeds. Het fonds zet zich in voor het terugdringen van kanker en een betere kwaliteit van leven na kanker
Doneren kan via de QR code of ga naar https://www.groningenswimchallenge.nl/deelnemers-teams/team/?t=55

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*