050media speedman triathlon Groningen

GVAV Triathlon Groningen organiseert al jaren de Speedman, een triathlon voor kinderen, studenten, recreanten en competitieteams. Voorgaande jaren vond dit plaats bij Kardinge, maar vanwege het wegvallen van de beschikbare wisselzone (nieuwbouw bedrijfspand) en het vele verkeer tussen Beijum en Lewenborg wordt het evenement nu naar Ruskenveen/Hoogkerk verplaatst.

De 050media Speedman wordt op zondag 12 juni gehouden. Vanwege dit evenement worden De Verbetering, een deel van de Zuiderweg en een deel van de Roderwolderdijk gedurende deze dag afgesloten.

De gemeente Groningen heeft vergunning verleend voor dit evenement waar circa 700 atleten aan zullen deelnemen.
Er wordt gezwommen in de Ruskenveense Plas en het fietsparcours loopt over De Verbetering via de Zuiderweg naar de Roderwolderdijk.
Fietsparcours:

De Verbetering wordt afgesloten voor verkeer. De Zuiderweg wordt vanaf De Verbetering tot de rotonde afgesloten voor verkeer. De Roderwolderdijk wordt afgesloten voor verkeer vanaf de oprit A7 tot aan de Londenweg (toegang Westpoort)

Alternatieve route vanuit Hoogkerk-zuid
Bewoners van Hoogkerk-zuid kunnen via de Bernardlaan naar Hoogkerk rijden of via de Bernardlaan, Bangeweer en de Johan van Zwedenlaan naar de A7 of richting Peize rijden.

Alternatieve route vanuit Ruskenveen
Bewoners van Ruskenveen kunnen vanaf de Johann Faberlaan en de Johan Dijkstralaan de Johan van Zwedenlaan bereiken. Vanaf daar kan Hoogkerk via Bangeweer bereikt worden en is de oprit naar de A7 en de weg naar Peize bereikbaar. Omdat het loopparcours over de Johan van Zwedenlaan loopt staan er verkeersregelaars die het verkeer van de Johann Faberlaan en de Johan Dijkstralaan naar de Johan van Zwedenlaan regelen.

 

2 Comments

  1. Slecht georganiseerd. Geen duidelijke omleidingsroutes. Fietspaden niet bereikbaar terwijl de deelnemers daar geen gebruik van maken. Complete brede wegen helemaal afgesloten. Totaal niet nodig. Een baan afzetten was voldoende geweest. Veel discussies gezien met verkeersregelaars en weggebruikers die niet meer wisten waar ze dan langs zouden moeten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*