300 asielzoekers in kantoorpand langs A7

De gemeente Groningen gaat maximaal 300 asielzoekers opvangen in een kantoorpand langs de A7 bij Hoogkerk. De nieuwe locatie is nu nog tijdelijk, maar de gemeente wil er een permanente opvanglocatie van maken.
Dat staat in een brief aan omwonenden en ondernemers rondom de locatie aan de Eemsgolaan.
Dit is de locatie van het nieuwe azc:

Menswaardige opvang

Met de nieuwe locatie wil de gemeente ‘een bijdrage leveren aan een menswaardige opvang van asielzoekers’. Het aanmeldcentrum in Ter Apel is nog steeds vol en er is dringend behoefte aan meer bedden.
Aan de Eemsgolaan moeten minimaal 200 en maximaal 300 asielzoekers worden opgevangen. Volgens de gemeente zijn het voornamelijk vluchtelingen uit Syrië, Irak, Turkije, Jemen en Eritrea, die in afwachting zijn van een besluit op hun aanvraag.

Later open dan gepland

Het COA is op dit moment nog bezig met het klaarmaken van het pand, zodat de opvang op 3 juni open kan. In de brief aan omwonenden staat dat de opvang 29 mei al open gaat, maar volgens de gemeente liet het COA op het laatste moment weten toch meer tijd nodig te hebben.

Permanente opvang

Vanaf volgend jaar wil de gemeente zo’n 1000 asielzoekers permanent kunnen opvangen. Daarom is de Eemsgolaan net als de Sint Petersburgweg, waar plek is voor 600 mensen, in beeld als permanente opvanglocatie.
Het COA en de gemeente zeggen bewoners ‘op korte termijn’ uit te nodigen voor een inloopbijeenkomst.
Bron: RTV Noord.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*