40-jarig jubileum Hondensport Hoogkerk & deelname aan WK in Duitsland

Op 9 augustus 2024 is het precies 40 jaar geleden dat Hondensport Hoogkerk is opgericht.
In de loop der jaren heeft de hondensportvereniging nationaal en internationaal hoge ogen gegooid binnen de IGP-sport (voorheen IPO).
Suikerdorp Hoogkerk heeft binnen de IGP-sport wereldwijd haar naam op de kaart gezet.

Sinds 1986

Sinds 1986 is Hondensport Hoogkerk gevestigd aan de Zuiderweg 64. Het ligt precies tussen de kartonfabriek en het trajectspoor van Groningen naar Leeuwarden. Hondensportvereniging Hoogkerk heeft in de afgelopen decennia diverse Regionale, Nationale en Internationale Kampioenen gebracht. In dit jubileumjaar zullen 3 leden binnenkort uitkomen op de Wereldkampioenschappen IGP in Halle an der Saale in Duitsland. Dit grootse evenement zal plaatsvinden op 3, 4 en 5 mei.

Speuren, appèl en pakwerk

De IGP-sport bestaat uit 3 verplichte onderdelen: speuren, appèl en pakwerk. Om wereldkampioen te worden is het noodzakelijk dat zowel hond als geleider uitblinkt in alle drie de onderdelen. Het moge duidelijk zijn dat hondensport een way of live is voor degenen die op wereldniveau mee willen doen. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Er wordt niet alleen in Hoogkerk getraind, maar ook op voetbalvelden in de omstreken. Want het is natuurlijk noodzakelijk om de honden zo goed mogelijk voor te bereiden op het gigantische stadium in Duitsland.

Henk Nienhuis Stadion

Afgelopen weekend werd er getraind bij het Henk Nienhuis Stadion in Veendam. Deze week wordt er getraind op het grasveld bij de atletiekbaan in Groningen. Het doel is om de situatie van de WK zo goed mogelijk na te bootsen, zodat de hond en geleider vol zelfvertrouwen én plezier hun prestatie kunnen neerzetten. Hondensport Hoogkerk doet dit bij voorkeur door met andere verenigingen in het noorden samen te werken. Zoals bijvoorbeeld de Gideon en Bareveld. Hondensport is een teamsport en teamsport verbroedert.

Sietze Plazier, Jack Stienstra en José Stienstra, we wensen jullie heel veel succes met de voorbereiding. We hopen op dat de wereldbeker mee gaat naar Hoogkerk, dat zou in het jubileumjaar wel de kers op de taart zijn. 

Naast IGP-sport ook een hondenschool voor honden onder de naam Active Dog Care

Sinds de oprichting van de vereniging biedt Hondensport Hoogkerk ook cursussen voor gezelschapshonden. Voor hondenbaasjes die minder prestatiegericht zijn er allerlei leuke dingen te doen! Afgelopen zondag organiseerde Active Dog Care bijvoorbeeld een Valentijns Escaperoom. Een gevarieerd evenement waar baasje en hond diverse opdrachten en puzzels oplossen. Elke maandagavond staat in het teken van groepslessen voor pups en oudere honden. Daarnaast worden er veel andere cursussen en workshops georganiseerd: behendigheid, rally O, Dog Dance, Hoopers en in de augustus de populaire ADC Zomeravonden.

Binnenkort start de EHBO voor honden. Deze cursus is onmisbaar voor elke hondenbaasje. In dit jubileumjaar wordt er extra veel georganiseerd. Binnenkort start een speurworkshop en zo zijn we dagelijks actief en is er voor iedere hond en baas iets  mogelijk.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan op de website van Active Dog Care of lees ons gratis E-magazine met allerlei nieuwtjes over de historie en de ontwikkelingen op de website van Hondensport Hoogkerk.
https://www.activedogcare.nl/

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*