Albert Heijn statiegeld voor dierenweide Halmstraat

Hoogkerk – Wie kan het zich nog herinneren? Ooit was het stuk weiland aan de Halmstraat een heus hertenkamp. Dat is al weer even geleden. Daarna hebben er nog schapen, pony’s, kippen en ganzen rondgelopen. Maar op gegeven moment verwilderde de boel omdat de laatste beheerder was overleden.

De bewoners van de Halmstraat hebben toen het initiatief opgepakt en de eigenaar, de fabriek de Halm-Solidus, benaderd met de vraag of zij het weiland in beheer mochten nemen om er weer wat moois en levendig te maken.

En zo geschiedde. Het lekkende dak werd gerepareerd, oude hekken werden opgeruimd en er kwamen een aantal schapen in te lopen. Maar er zijn meer plannen: de schuur moet hoognodig opgeknapt en geschilderd worden, een paar kippen en konijnen moeten de veestapel aanvullen en er zijn ideeën om een buurtzithoek in te richten. En er wordt wilde bloemen zaad ingezaaid.
Maar toen kwam corona, waardoor de activiteiten noodgedwongen op een laag pitje werden gedraaid.

Alles is al voorbereid en zodra het weer kan gaan we aan de slag. Daarom is de flessenstatiegeld opbrengst van de Albert Heijn ook van harte welkom. In totaal heeft de statiegeldactie maar liefst € 813,90 opgeleverd! Wat een prachtig mooi bedrag. Daar kunnen we gelijk mee aan de slag. We willen dan ook iedereen heel hartelijk bedanken die daar zijn fles(sen) aan bijgedragen heeft.

En hopelijk kunnen alle Hoogkerkers volop genieten van een mooie, levendige Halmstraat dierenweide.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*