Brouwerij Hoogkerk pakt mooie 2e prijs!

Het verhaal van de Luitingh’s Extra Stout is mogelijk nog niet bij iedereen in Hoogkerk bekend, daarom kort een samenvatting.
Eind 19e eeuw werd in Hoogkerk door de Stoombrouwerij Waldeck een mooie stout gebrouwen: De Luitingh’s Extra Stout, vernoemd naar de meesterbrouwer van de brouwerij: Arnold Johan Luitingh.

Al vanaf het begin van Brouwerij Hoogkerk is altijd het plan geweest om dit bier opnieuw uit te brengen en ons dorp kennis te laten maken met een stukje historie. Het werd een speurtocht van jewelste. Gesprekken met de achterkleinkinderen van Brouwer Luitingh, oude recensies lezen over de smaakbeleving en zelfs Brouwerij Hertog Jan werd benaderd, omdat zij in de jaren 80 dit bier nog hebben uitgebracht. Helaas is her recept bij hen vergaan tijdens een overstroming in de jaren 90.

Snel terug naar 2022!

Brouwer Marc heeft op basis van alle data een recept ontwikkeld en na een zeer geslaagde proef door de overige eigenaren van de brouwerij werd duidelijk dat we dit bier aan Hoogkerk wilden presenteren! En dat gebeurde in 2023. Een mooie Stout, volgens authentiek recept maar met een moderne twist. Ons eerbetoon aan een stuk geschiedenis.

bier-app Untappd

Dat wij niet de enige zijn die dit bier erg lekker vinden werd afgelopen week duidelijk. De populaire bier-app Untappd berichtte ons dat in 2023 in de categorie Stout- Irish Dry we een tweede plaats hebben behaald qua gemiddelde waardering. Via Untappd kunnen bierliefhebbers een score van 1-5 geven aan de door hun genuttigde bieren. Dat wij in deze categorie 2e zijn geworden is een mooie prestatie! En daar zij we “best” trots op!

Benieuwd naar onze Luitingh’s Extra Stout? Bij de Poiesz in Hoogkerk is deze goed verkrijgbaar!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*