Geef je (extra) warme jas aan iemand die er geen heeft

Groningen – De wintertijd is ingegaan: tijd voor een warme jas. Maar niet iedereen heeft er een en anderen hebben er soms wel vier. Op 20 november organiseren deelnemers van Buitengewoonzijn.Nu een Warme Jassendag in Beijum. Ze roepen inwoners van andere wijken op het initiatief te volgen. Op de Warme Jassendag worden de warme jassen (sjaals en mutsen) uitgedeeld aan mensen die ze hard nodig hebben.

De Warme Jassendag is ontstaan tijdens een training van de Stichting Buitengewoonzijn.NU en vindt jaarlijks in verschillende plaatsen plaats. De jassen worden in het najaar ingezameld om ze op één dag massaal uit te delen. Dat gebeurde in Groningen eerder al eens op ludieke wijze waarbij de jassen aan de brug bij de Spilsluizen werden gehangen. Wie een Warme Jassendag organiseert, kan daar zelf invulling aan geven en de dag zo groot en klein maken als hij maar wil. De initiatiefnemers in Groningen geven graag uitleg over hoe zij dat doen. Voor instructies en hulp kunnen geïnteresseerden contact opnemen via info@warmejassendag.nl. Wie elders een Warme Jassendag organiseert, kan zijn dag ook laten vermelden op de website www.warmejassendag.nl. Doel is de lijst van locaties daar steeds langer te maken!

Acties in Groningen
Wie in Groningen een warme jas nodig heeft, kan er dit jaar eentje ophalen op 20 november. In Groningen kan dat tot nu toe van 12:00 tot 16:00 uur in de Kringloop aan de Claremaheerd in Beijum. Op dit moment zijn inwoners in Groningen druk bezig met het inzamelen van warme jassen, handschoenen, mutsen en sjaals. Wie een jas wil doneren, kan hem in Groningen langsbrengen bij Onnemaheerd 115 of bij het Trefpunt en de kringloopwinkel.
Jassen die na 20 november overblijven, worden weggegeven De Zeecontainer of een ander goed doel.

En er is meer mogelijk!
Wil je ook een warme jassendag in jouw wijk organiseren? Laten we dat als Groningers met elkaar oppakken!
Mail naar info@warmejassendag.nl voor het handzame stappenplan of kijk op de website www.warmejassendag.nl en meld je locatie aan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*