Grasbaancoureur Romano Hummel uit Hoogkerk Kampioen.

Romano Hummel uit Hoogkerk heeft zijn Europese titel grasbaanracen met succes geprolongeerd. Het eindklassement werd opgemaakt na vier heats. De grote finale werd door de slechte weersomstandigheden niet verreden.
De regen was grote spelbreker in het Duitse Werlte. Tussen de buien en de vele baanverzorgingen door konden de coureurs wel de baan op. Hummel was in alle vier series waarin hij in actie kwam de snelste. Hij behaalde de maximale score van twintig punten.

Voldoende races voor eindstand

De races begonnen door de langdurige regenval anderhalf uur later dan de bedoeling was. De baan was in slechte conditie. Voortdurend was er discussie met de wedstrijdleiding of de wedstrijd wel door kon gaan.
Uiteindelijk werd er besloten om na twaalf heats niet verder te rijden. Er kon een eindstand opgemaakt worden omdat er voldoende races waren gefinisht. In de reglementen staat dat er vijftig procent van de wedstrijd afgerond moet zijn. Dat percentage werd ruimschoots gehaald.

Inhaalactie

Hummel liet de Britten Chris Harris en Andrew Aplleton achter zich. Harris was op voorhand zijn grootste concurrent. In de serie waar beiden aan de start stonden, was het de Engelsman die de leiding nam. Hummel bleef in het spoor en wachtte op zijn kans om hem voorbij te gaan. Dat lukte met een prima inhaalactie.

Opsteker

Voor Hummel is het kampioenschap een opsteker in een tot dusver tegenvallend seizoen. In voorgaande jaren reeg hij de overwinningen aan elkaar. De afgelopen maanden presteerde hij door mentale problemen ondermaats. Bovendien waren er twijfels of hij nog wel door moest gaan als grasbaancoureur.
Mika Meijer uit Winschoten werd vijfde. Hij had zich via de B-finale nog kunnen plaatsen voor de finale en zich op die manier nog naar het podium kunnen rijden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*