Joël start initiatief om daklozen te helpen

Hoogkerk – Dit is Joël, 5 jaar oud en woonachtig in Hoogkerk. Anderhalve week geleden liep hij met zijn moeder door de binnenstad, waar zij een dakloze man tegenkwamen. Zij stopten om een praatje te maken en gaven de dakloze man wat geld.
Dit heeft Joël heel erg aangegrepen. Hij vuurde allerlei vragen op zijn moeder af als ‘hebben deze mensen geen huis, mama?’, ‘kunnen ze wel eten, mama?’. Zijn moeder beantwoordde al zijn vragen.
Joël had besloten iets voor deze mensen te willen doen. Zijn moeder nam contact op met Stichting Straatwijs, een stichting die zich ontfermt over daklozen, of zij Joël wilden helpen met zijn initiatief om daklozen te helpen.
Daar hoefde Stichting Straatwijs niet lang over na te denken. Vervolgens zijn Stichting Straatwijs, Joël en zijn moeder en de HEMA Herestraat in gesprek gegaan. De bedoeling is dat er door middel van een geldinzamelingsactie geld ingezameld gaat worden voor maaltijdbonnen. Warme maaltijden zijn onder daklozen nogal schaars. Met een beetje geluk kunnen ze eenmaal per maand een warme maaltijd nuttigen.
Met deze maaltijdbonnen kunnen zij tegen inlevering hiervan een warme maaltijd eten in het restaurant van de HEMA Herestraat. Daarbij hebben zij de keus uit stamppot of pasta.
Joël zou u zo ontzettend dankbaar zijn als u mee wilt helpen zijn initiatief tot een waar succes te maken.
U kunt doneren via:
www.straatwijs.com/straatwens/joel-wenst-daklozen-een-warme-maaltijd-toe

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*