Kies nu de vijf belangrijkste thema’s voor jouw wijk

Sterk Hoogkerk editie 2024 is van start! Inwoners van Hoogkerk, Leegkerk, Vierverlaten, Gravenburg en de Buitenhof kiezen samen de vijf belangrijkste thema’s voor hun wijk. Tussen 11 en 24 maart kun je online stemmen via sterkhoogkerk.nl en tijdens de bijeenkomst op 26 maart in de kantine van Cosun Beet Company. Op deze bijeenkomst wordt ook de uitkomst bekendgemaakt.

Tijdens de bijeenkomst gaan bewoners met elkaar in gesprek over de belangrijkste thema’s aan de hand van een creatieve werkvorm. We vinden het belangrijk dat bewoners met elkaar in gesprek gaan over deze onderwerpen. De stemmen tijdens deze bijeenkomst wegen daarom zwaarder dan de online stemmen.

Je kunt zowel online thema’s kiezen als tijdens de bijeenkomst op 26 maart. Zo gebruik je je stem maximaal!

Nieuwe thema’s

Bewoners hebben afgelopen jaar verschillende thema’s aangedragen. Daaruit zijn twee gekozen als nieuwe thema’s: Uit in Hoogkerk en Gezondheid. Daarnaast hebben we kritisch gekeken naar de bestaande thema’s. Een aantal thema’s komen niet terug, omdat ze teveel samen vielen met andere thema’s. Ook de joker zal niet meer verkiesbaar zijn. Wel blijft het mogelijk om online of tijdens de bijeenkomst nieuwe thema’s aan te dragen. In totaal kun je dit jaar kiezen uit 17 verschillende thema’s.

Sterk Hoogkerk: zo werkt het

Sterk Hoogkerk is de burgerbegroting voor Hoogkerk, Leegkerk, Vierverlaten, Gravenburg en de Buitenhof. Eerst kiezen bewoners de vijf belangrijkste thema’s voor hun wijk. In april verdelen bewoners het budget van 300.000 euro over de vijf gekozen thema’s. Vervolgens kan iedereen ideeën aandragen binnen de thema’s. De ingediende ideeën worden bekeken tijdens de ‘hoe kan het’-fase, zodat de ideeën die in september in stemming worden gebracht ook uitvoerbaar zijn. Bewoners kiezen samen welke ideeën uitgevoerd worden. Zo krijg je echt invloed en zeggenschap.
Thema’s kiezen: 11 t/m 24 maart
Online via sterkhoogkerk.nl

Bijeenkomst thema’s kiezen: dinsdag 26 maart

Kantine Cosun Beet Company (Fabriekslaan 12)
Inloop vanaf 19:30 uur, 20:00 uur start.

Bijeenkomsten geld verdelen

Zaterdag 13 april De Verbinding (Hoendiep 232) 15:00 uur
Dinsdag 16 april Dorpshuis Hoogkerk (Zuiderweg 70) 19:30 uur

Een overzicht van de data en meer informatie vind je op sterkhoogkerk.nl

Foto: Peter de Kan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*