Leerlingen van OBS De Ploeg in Groningen volgen les in verkeersveiligheid

Leerlingen van OBS De Ploeg in Groningen hebben het lesprogramma ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ gevolgd, om kennis te maken met de gevarenzones rondom een vrachtwagen. Het programma wordt verzorgd door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) en is er op gericht kinderen bewust te maken over de gevaren van grote voertuigen.

Blijf rechts of er achter

Instructeur en vrachtwagenchauffeur Corina Hamer van TLN geeft de kinderen handige tips mee. ‘Blijf rechts en probeer altijd ruim achter de grote voertuigen te blijven’, vertelt ze de leerlingen. ‘Dat is nodig omdat vanuit de cabine niet alles te zien is achter het stuur. Houd daarom minstens drie meter afstand tot de vrachtwagen.’
Met de training wil TLN en VVN kinderen bewust maken van de gevaren van de dode hoek. Kinderen mogen zelf ook plaatsnemen in de cabine om het beperkte zichtveld te ervaren. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers.
Instructeur Corina geeft de kinderen daarom advies waar ze goed zichtbaar zijn voor de vrachtwagenchauffeur en hoe ze het beste kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer.

Uniek lesproject

’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1500 basisscholen bezocht.
Het project wordt gesponsord door: RAI Vereniging, DAF Nederland, IVECO Nederland, MAN Truck & Bus Nederland, Mercedes-Benz Trucks Nederland, Renault Trucks Nederland, Scania Nederland, Volvo Trucks Nederland, Schmitz Cargobull, Tip Trailer Services, Profile Nederland, Hankook, PTV Group, Randstad Transport, BP, Ecclesia, Sectorinstituut Transport en Logistiek en TLN verzekeringen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*