Let op: toeslagen ontvangt u deze maand op 21 november!

 

Utrecht, 10 november 2022

Veel mensen vragen zich iedere maand af wanneer toeslagen op hun rekening staan. Dat is altijd op de 20ste van de maand uiterlijk om 24.00 uur ’s nachts. Maar let op: valt de 20e in het weekend? Dan krijgt u uw toeslagen op de eerste werkdag daarna. Dat betekent dat u uw toeslagen in november op maandag 21 november, uiterlijk om 24.00 uur, ontvangt.

Hoe laat precies hangt van uw bank af.

Het hangt van uw bank af hoe laat de toeslag op uw rekening staat. De ene bank doet langer over de overschrijving dan de andere. Het kan dus voorkomen dat u om 13.00 uur nog geen zorgtoeslag hebt gekregen, maar iemand anders wel. En krijgt u meer dan 1 toeslag? Dan kan het zijn dat niet alle toeslagen op hetzelfde moment op uw rekening staan. Uiterlijk om 24.00 uur ’s nachts staan alle toeslagen op uw rekening.
Op de dag van de uitbetaling kunnen medewerkers van Toeslagen niet zien wat de status is van uw betaling. Zij kunnen dus geen informatie geven over het tijdstip dat uw toeslag wordt overgemaakt. Pas 1 dag later kunnen zij samen met u actie ondernemen als het geld niet op uw rekening staat.

Toeslagen voor het eerst ontvangen

Heeft u een toeslag aangevraagd? Dan krijgt u de eerste uitbetaling wanneer u bericht hebt gekregen over de hoogte van uw toeslag. Dit bericht heet ‘voorschotbeschikking’ en krijgt u in uw Berichtenbox op MijnOverheid en in Mijn toeslagen. Meestal ontvangt u uw voorschotbeschikking binnen 5 weken na uw aanvraag.

Meer vragen?

Toeslagen geeft antwoord
Op veel vragen geeft de website van Toeslagen binnen een paar seconden en enkele klikken antwoord. U kunt ook de zoekbalk op toeslagen.nl gebruiken om uw vraag te stellen. Of typ uw vraag in uw zoekmachine en klik op toeslagen.nl in uw zoekresultaten.

Vraag stellen via Twitter, Facebook of Instagram

Hebt u het antwoord op uw vraag niet gevonden? Dan kunt u uw vraag ook stellen via Twitter, Facebook of Instagram. Let op: deel nooit persoonlijke gegevens, zoals uw DigiD, met Toeslagen of anderen. Ook niet via de privéberichten.

Bellen met Toeslagen

Tot slot is het mogelijk om gratis te bellen met Toeslagen via de BelastingTelefoon. Het telefoonnummer is 0800-0543. Ook ’s avonds bereikbaar, van maandag tot donderdag tot 20.00 uur. Let op: door drukte is de BelastingTelefoon op dit moment minder goed bereikbaar. Op de website van Toeslagen ziet u hoe lang u moet wachten. Kijk op toeslagen.nl/contact voor meer informatie.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*