Minibiebs in Hoogkerk

Hoogkerk – Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Je kunt een eigen minibieb ophangen aan jouw huis of plaatsen bij jouw vereniging, school of bedrijf.

Maar je kunt ook een andere minibieb blij maken met jouw boeken. Leen niet alleen boeken, maar ruil er ook af en toe eentje.

Wat is een minibieb
Er zijn geen vaste regels voor wat een minibieb precies is. Een grote ruimte met tien boekenkasten in een buurthuis is net zo goed een Minibieb als een klein plankje bij iemand in de tuin.

Het gaat erom dat de Minibieb boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. En of de ‘leners’ nu kunnen kiezen uit 5 of 100 boeken, dat maakt helemaal niet uit. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus.

De eerste staat aan de Albert Hahnlaan waar voor ieder wat wils in staat. De tweede hangt in de Van Driestlaan waar ook voor ieder wat wils in staat. En de derde staat in de Nico Bulderstraat hier zitten voornamelijk kinderboeken in maar ook puzzels.

1 Comment

  1. Dag, Ik snap niet helemaal waarom er mini biebs moeten komen, vooral zo dichtbij een normale bieb.
    Als het om de kosten gaat voor mensen die het niet kunnen betalen, dan snap ik het idee wel… Maar zit er zo geen risico in dat er straks meer mini biebs er zijn en de gewone bieb straks verdwijnt?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*