Modelspoorbeurs XL in Groningen

Zaterdag 2 februari vindt weer de grote modelspoorbeurs Xl plaats in Hanze Plaza (Meubelboulevard Hoendiep). Dat wordt genieten van prachtige modelspoorbanen en alles wat daarbij hoort aan treinen, modelauto’s, gebouwen en landschappen.

Alles voor de hobby
De beurs in Hanze Plaza gebruikt deze keer het héle gebouw, waardoor er nog meer te zien en te koop is. De grootste zaal staat vol met verkopers, een gigantische ééndaagse winkel. Liefhebbers van modelspoor en de modelauto’s, gebouwen en techniek die daarbij horen, kunnen er van alles kopen. Wat je er allemaal kunt kopen? Treinen, wagons, modelauto’s (1:87 en 1:160), figuren, scenery, verf, lijmen, gereedschap, elektronica, spullen voor landschapsbouw en bouwdozen.

Technische hoogstandjes

In de andere zalen en in de gangen staan modelspoorbanen in de schalen h0, n en spoor 1. Een van de n-banen is in opbouw, handig want dan kun je zien hoe professionals dat aanpakken. Er wordt ook uitleg gegeven over indoor gps, digitaliseren en solderen.
Modelspoor is een hobby met talloze technische mogelijkheden. Je kunt met alle bestaande systemen aan de slag en door de nieuwe ontwikkelingen in techniek is het ook een moderne hobby: veel hobbyisten besturen hun modeltreinen en wissels nu digitaal en het nieuwste van het nieuwste is bijvoorbeeld je baan besturen met gps (indoor gps).

Modelspoorbanen voor groot en klein

Hou je vooral van treinen die door hollandse landschappen rijden, van de romantiek van het stoomdepot of ga je voor een besneeuwde zwitserse baan? Of amerikaans? Het is er allemaal, net als een baan met zware industrie met rokende schoorstenen en een met containerhaven.
Modelspoor is een hobby voor jong en oud. Aan de kinderen is ook gedacht. die kunnen zich vermaken in de kinderhoek. Daar rijdt een treintje over een spoorlijn die je zelf eerst tekent. En als je daarmee klaar bent, ontwerp je gewoon je eigen houten treinbaan.

Heb je een locomotief die het maar niet wil doen? Ga dan even langs bij de treinendokters. Je wil een tweedehands trein kopen? Maar die eerst even uitproberen? Testbaan aanwezig!

Kortom, allemaal goede redenen om op 2 februari naar die beurs te gaan.

Modelspoorbeurs Groningen XL, zaterdag 2 februari 2019 van 10-15 uur. Hanze Plaza, Protonstraat 16, Groningen. internet: www.modelspoorbeursgroningen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*