Na twintig jaar trouwe dienst geeft Huib de Thomis het stokje door

Hoogkerk – Na 20-jaar trouwe dienst vond Huib de Thomis (70) de tijd rijp om het stokje over de dragen. In 2001 maakte hij, na een langdurige spelers-carrière bij de v.v. Tolbert/nu LTC, naar de v.v. Hoogkerk/nu HFC’15. Na zijn overstap waren zijn, niet geringe, kwaliteiten binnen de witte strepen te bewonderen. Een voetblessure maakte hieraan een vroegtijdig einde. Hij ging niet bij de pakken neerzitten en meldde zich aan als leider van het 2e elftal/zondag. In zijn leider-periode werd hij bijgestaan door o.a. Erik Pattje. Martijn Faas, circa 10 jaar Nico Kranenborg en recentelijk Henri van der Voort. Met het team kende hij als hoogtepunten het drie keer behalen van een kampioenschap en het in de bekercompetitie uitschakelen van het tweede team van het roemruchte Achilles uit Assen.
Een dieptepunt was een opstootje in wedstrijd tegen Mamio. Huib, altijd fel meelevend maar steeds correct blijvend, irriteerde hij zich mateloos aan een speler van Mamio. Dit leidde uiteindelijk tot een verbale uitbarsting van de Hoogkerk-leider. Even dreigde het te escaleren maar al snel zegevierde het gezonde verstand.
Zondagmorgen ( 29/8) om 10.00 uur hadden de genodigden zich, op de bult, verzameld om een erehaag te vormen. Dit leidde tot enige emotie bij de vertrekkende leider. Vervolgens werd er een wedstrijd gespeeld tussen 2 teams bestaande uit huidige- en ex 2e-elftal spelers. Tijdens het duel bleef het, voor wat het weer betreft, droog, Dit was na het spannende duel (uitslag 7-7), die uiteindelijk met 12 tegen 13 spelers eindigde, wel even anders. Zijn taken binnen de club worden overgenomen door Rogier Bos en Henri van der Voort.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*