Sport050 lanceert nieuwe website

Het doel van het nieuwe online platform Sport050.NL is om inwoners van Groningen te enthousiasmeren voor sport en bewegen en ze wegwijs te maken in het Groningse sportaanbod.

Verbeterde functies in een nieuw jasje

Op de website vinden bezoekers onder andere een overzicht van het sportaanbod, sportclubs en sportinitiatieven binnen de gemeente. Ook de sportlocaties hebben een prominente plek, net als alle informatie over de diverse projecten, nieuwbouw of financieringsregelingen die met sport en bewegen te maken hebben.
Sportwethouder Inge Jongman: ‘Een goede website is het visitekaartje van je organisatie. Het is niet alleen een afspiegeling van wie we zijn, maar ook wat we willen uitstralen. We willen namelijk dat er meer gesport wordt, want we zitten teveel en bewegen te weinig. Sport is goed voor de gezondheid en draagt bij aan een fit en vitaal Groningen.’

 

Profielpagina

Sportaanbieders kunnen een eigen profielpagina krijgen, waarop zij hun sportclub kunnen promoten. Ben je sportaanbieder? Meld je dan nu aan via www.sport050.nl/club-formulier!
Daarnaast biedt de website voor sporters en sportbestuurders informatie over het gemeentelijk sportbeleid, diverse diensten en projecten, zoals rookvrije generatie en verenigingsondersteuning. Op de evenementenkalender staan niet alleen de grote sportevenementen maar ook open trainingen, open dagen, clinics en veel meer. Naast informatie is er ook inspiratie met nieuws, achtergronden en inspiratie artikelen te vinden.

Uitgebreide informatie

Tenslotte biedt het platform uitgebreide informatie over de gemeentelijke zwembaden en Sportcentrum Kardinge, zoals openingstijden, tarieven en de daar aangeboden sportactiviteiten.
Het online platform is een initiatief van de gemeente Groningen en is de uitwerking van actielijn NR 11 van het Meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2021-2025 die is vastgesteld in de Raad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*