Sportcenter Tapilatu wint 6 Taekwon-Do prijzen in Battle of Lowlands

Na 2 jaar van stilstaan werd op 9 oktober de eerste stap gedaan naar de wedstrijden! Zaterdagmorgen vertrokken we, zonder Kieron Mayle door afmelding vanwege 39 graden koorts, met 6 deelnemers, 2 coaches, begeleider, scheidsrechters en heleboel ouders .Op de vraag of de deelnemers goed hebben geslapen was het antwoord eenduidig…..goed. Wij wilden maar een ding: Naar het toernooi Battle of Lowlands in Almere!

Toen we aankwamen kregen we allemaal onze deelnemerskaart en we zochten met z’n allen een fijne plek in de zaal voor onze tassen en gingen meten en wegen. We waren met z’n zessen van de club dus supergezellig, iedereen was wel nerveus want ze wilden zo graag winnen!
Na de openingsceremonie liepen we met onze club de sparring technieken nog even door. Merdan Yildirmaz mocht het spits afbijten met de Tuls(stijloefeningen). In zijn poule zaten 17 kinderen. Hij werd gelijk in de eerste ronde uitgeschakeld. Jammer Merdan! Nu waren Liam van der Broek en Merdan aan de beurt met het sparring. Zij werden gecoacht door Sahyun Wijnand Tapilatu. Het ging heel snel en Merdan werd als eerste opgeroepen, zijn tegenstander was groter en zwaarder. Merdan vocht wat hij waard was maar het was een ongelijke strijd. Liam vocht met een gelijkwaardige tegenstander en won zijn partij met het grootste gemak. Merdan moest nu om de derde plaats strijden! Deze tegenstander is te verslaan dacht hij en dat deed Merdan ook. Mooie derde plaats voor jou.
Nu was het de beurt van Felice Bolhuis, zij versloeg haar tegenstander met veel gemak. In de finale ging de strijd om de eerste plaats. Hier was haar tegenstander sterker, maar zij maakte geen fouten en won zo haar eerste plaats. Tygo van der Vegte, gecoacht door Ivan Hof, vocht voor het eerst zijn Taekwon-Do wedstrijden. Het ging hem goed af. Eerste partij won hij heel goed, en dat voor de eerste keer. Tweede ronde was ietsje minder en dat verloor hij ook. De derde ronde moest hij winnen om toch de eerste plaats te behalen. Het ging wel goed en het eindigde met een gelijk spel. Na een verlenging van 1-minuut, werd door een scheidsrechter dwaling de eerste plaats voor Tygo om zeep geholpen!
Justin Weening vocht aan de ander kant het veld, zijn eerste partij en die verloor hij. Zijn tweede partij won hij met veel gemak en hij behaalde een verdiende tweede plaats. De laatste poule was van Alex Leffers. Hij vocht voor het eerst met de senioren! Hier had hij geen problemen mee en hij versloeg ze allemaal. Grandioos gedaan Alex!
Wij willen ook Peter Koopmans en Naomi v.d. Kooi(scheidsrechters), Ivan Hof(coach), Michael van der Broek (begeleider) bedanken voor hun inzet en alle ouders voor het aanmoedigen.

Alle winnaars van Taekwon-Do Sportcenter Tapilatu gefeliciteerd.

Foto:Peter Koopmans(scheidsrechter, Naomi v.d. Kooi (scheidsrechter), Justin Weening, Tygo v.d. Vegte, Merdan Yildirmaz, Felice Bolhuis, Liam v.d. Broek, Ivan Hof Coach), Alex Leffers, Michael v.d. Broek (begeleider)en Sahyun Tapilatu

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*