Stem nu! Kies de beste ideeën voor jouw omgeving

Tussen 18 september en 10 oktober kun je als inwoner van Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof, Vierverlaten en Leegkerk stemmen op de ingezonden ideeën voor de burgerbegroting Sterk Hoogkerk. Dat kan online tot en met 2 oktober, èn op het stemfestival op dinsdag 10 oktober.

Vind plaats in Hoogkerk

Voor 2024 stelt de gemeente Groningen 300.000 euro beschikbaar voor de eerste burgerbegroting van Groningen. Die vindt plaats in Hoogkerk. Eerder dit jaar kozen bewoners welk budget ze per thema beschikbaar stellen:

Sport en bewegen (94.615 euro)

Kinderen en jongeren (57.363 euro)

Verkeer (54.396 euro)

Veilig Hoogkerk (49.780 euro)

Groen Hoogkerk (43.846 euro)

Voor kleinere ideeën die buiten de gekozen thema’s vallen, is een joker beschikbaar, met een budget van 5000 euro.

 

Stemmen op 41 ideeën

 

In mei en juni kwamen maar liefst 62 ideeën binnen voor Sterk Hoogkerk. Daarvan zijn er, na een zorgvuldige beoordeling door bewoners en de gemeente samen, 41 in principe uitvoerbaar. Deze ideeën gaan door naar de stemronde.
Tussen 18 september en 2 oktober kunnen inwoners van Hoogkerk, waaronder ook Gravenburg, Buitenhof, Vierverlaten en Leegkerk vallen, via sterkhoogkerk.nl stemmen op de ingezonden ideeën. Op 10 oktober vindt in het dorpshuis in Hoogkerk het stemfestival plaats: de uitgelezen en laatste kans voor Hoogkerkers om hun stem te laten horen en tellen.

 

Drie ideeën per thema, in overleg gekozen

 

Samen met je dorps- of buurtgenoten kies je de komende weken per thema de drie beste ideeën. Iedereen krijgt twee maal de kans om te stemmen, zowel online als tijdens het stemfestival op 10 oktober. Tijdens het stemfestival gaan de deelnemers in groepjes met elkaar in gesprek over de ideeën en de bijbehorende kosten, en maken zo in overleg hun afweging.
Net als bij voorgaande stappen van de burgerbegroting tellen ook nu de stemmen die uitgebracht worden tijdens de bijeenkomst zwaarder dan de stemmen die online worden uitgebracht. Overleg en dialoog zijn een belangrijk onderdeel.
Als je wil, mag je dus zowel tijdens de bijeenkomst als online stemmen: daarmee geef je je stem maximaal gewicht. Als de uitslag bekend is, is de Hoogkerkse burgerbegroting 2024 een feit. De uitvoering vindt plaats in 2024, waar nodig samen met de gemeente.

Kiezen voor ideeën

18 september t/m 2 oktober via sterkhoogkerk.nl

Stemfestival 10 oktober dorpshuis Hoogkerk
Start: 20.00 uur, inloop met een optreden vanaf 19.30 uur.

 

Foto: Peter de Kan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*