Storm Poly trekt over het hele land

Vandaag trekt storm Poly over het land. Vooral in het westen en noorden worden windstoten van 100-130 km/uur verwacht, lokaal nog wat meer. Er geldt code rood: weeralarm! Aan zee komt het tot storm. Daarbij valt ook veel regen. Regionaal valt 15 tot 35 mm, lokaal kan ruim 40 mm vallen.

In Noord-Holland, Flevoland, Friesland en op het Marker- en IJsselmeer geldt code rood: weeralarm!
Voor Overijssel, Drenthe, Groningen en op de Waddeneilanden geldt code oranje.

Vrouw overleden

In Haarlem is een 51-jarige vrouw overleden nadat een boom op haar auto terecht was gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Het incident gebeurde op de Marnixstraat. Ter plaatse is nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar ze is aan haar verwondingen overleden, zegt de politie. (Bron: ANP)

Geen boodschappen bezorging door Poly

Bezorgers van boodschappen treffen maatregelen vanwege het noodweer in een groot deel van het land. Zo laat Jumbo weten dat thuisbezorging in drie provincies tijdelijk is stilgelegd. Picnic heeft verder honderden bestellingen on hold gezet in vijf steden in Noord-Holland, waaronder Amsterdam.

Supermarktketen Jumbo bezorgt geen boodschappen in Noord-Holland, Flevoland en Friesland, in ieder geval tot het begin van de middag. In die provincies is code rood van kracht. Ook bezorgers van Albert Heijn gaan in provincies met code rood niet de weg op. Bestellingen worden later bezorgd of niet bezorgd, waarover de klanten volgens een woordvoerster zijn geïnformeerd. (Bron: ANP)

 

Verwachting vanmiddag en vanavond

Halverwege de middag is vooral op de Wadden en in Groningen, Friesland en Drenthe nog sprake van zware windstoten van 75-100 km/uur. Eind van de middag trekt de storm naar Denemarken weg en vanavond keert de rust in de atmosfeer echt terug. Ook wordt het dan op een enkele bui na droog.

 

Zomerhitte op komst 

 

Vrijdag en komend weekend wordt het zomers tot tropisch heet. Lees hier mee over in ons zomervakantie weerbericht.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*