Tandartspraktijk Hoogkerk in een nieuw jasje

Hoogkerk – Met de komst van tandarts Mo waait er een frisse wind binnen tandartspraktijk in Hoogkerk. Door de hele binnenzijde van het gebouw te strippen en opnieuw in te richten, ademt de praktijk moderniteit. “Dat wil niet zeggen dat we de vertrouwde principes van tandarts Baas zijn vergeten. Het is wel zo dat we een vernieuwingsslag hebben geslagen en dat er nu veel meer mogelijk is binnen de muren van onze praktijk”, legt de nieuwe tandarts uit.

Mo komt uit Groningen en is in diezelfde stad een aantal jaren geleden afgestudeerd. Ervaring heeft hij opgedaan bij de kaakchirurgie in het ziekenhuis. Daar merkt hij op dat veel mensen angst hebben voor de tandarts en dat triggert hem: “Ik wilde daar iets mee.” Mo besluit te gaan werken bij een angstpraktijk in Friesland, waar hij inmiddels drieënhalf jaar werkzaam is: “Niemand is fan van de tandarts. Dat is logisch. Door mijn werkervaring ben ik gespecialiseerd in dat stukje angst. Zo heb ik mensen behandeld die al twintig jaar niet in de tandartsstoel durfden te liggen. Na afloop van het behandeltraject lachen ze erom. Dat geeft mij als tandarts enorm veel voldoening.”

Het geheim van de nieuwe tandarts bestaat uit drie onderdelen: goed luisteren, duidelijk uitleggen en goed verdoven. Mo’s motto is dan ook niet voor niets: “Door goed uit te leggen en goed te verdoven, zijn onze behandelingen pijnloos. Die garantie durf ik te geven.” Dankzij de onlangs aangeschafte, moderne apparatuur en de beschikking over een mondhygiënist voldoet tandartspraktijk Hoogkerk in alle behoeften: “We sturen vrijwel geen patiënten meer door. Dat is voor ons fijner, maar met name ook voor de patiënt.”

Om doorverwijzing te voorkomen, is het team in Hoogkerk gefocust op preventie: “Samen willen we het beste bereiken voor iedereen die mondzorg nodig heeft. Door periodieke controles in combinatie met goed reinigen, waarbij we dus een kort lijntje hebben naar de mondhygiënist, proberen we ingrepen tot een minimum te beperken. Daardoor blijft het eigen gebit zo lang mogelijk behouden.” Iedereen verdient de juiste zorg volgens de jonge, enthousiaste tandarts. “Wij bieden de tandheelkunde van nu voor alle doelgroepen. Ik bekommer me dan ook graag om de doelgroepen die extra aandacht nodig hebben, zoals kinderen. Als zorgverlener voel ik die verantwoordelijkheid. Daarom maak ik bijvoorbeeld gebruik van speciale instrumenten en taal om het voor kinderen zo leuk mogelijk te maken.”

In Hoogkerk wordt echt een band opgebouwd met de patiënten: “Dat is naar mijn mening essentieel. Het persoonlijke contact en de communicatie zijn belangrijke pijlers voor een goede verstandhouding met degene in de stoel. Mede door mijn ervaringen in Friesland, waar mensen ‘speciaal voor Mo’ kwamen, weet ik dat goed te organiseren.”

Met de komst van Mo is ook een specialist op het gebied van implantologie het dorp binnengekomen, waardoor het team in Hoogkerk vrijwel alle kennis op het gebied van tandheelkunde in pacht heeft. “Binnen ons team beheersen we elk facet binnen de tandheelkunde en dat is voor onze patiënten natuurlijk een geruststelling. Zij weten wie we zijn, wat ze kunnen verwachten en door wie ze behandeld worden.” Aanmelden als nieuwe patiënt gaat overigens erg eenvoudig: “Mensen kunnen zich binnen twee minuten online inschrijven en direct een afspraak plannen.”

Tandarts Baas en zijn vaste team is volgens de nieuwkomer altijd heel fijn in de omgang geweest met hun patiënten. Ondanks de metamorfose die de praktijk heeft ondergaan, is dat niet veranderd: “Persoonlijk contact staat nog iedere dag centraal.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*