Uitreiking cheque’s Goede Doelen Fonds Kringloop+

Hoogkerk – Woonzorgcentrum Gabriël van zorgorganisatie Dignis heeft afgelopen zaterdag in de winkel van Kringloop+ in Vinkhuizen een cheque van 2500 euro ontvangen uit handen van Erwin Sturing, oprichter en directeur van Kringloop+.

Het woonzorgcentrum aan de Gabriëlstraat in Hoogkerk-Zuid gaat dit mooie bedrag gebruiken om het terras van zijn restaurant op te knappen.

Goede Doelen Fonds
Kringloop+ is veel groter geworden dan Erwin Sturing jaren geleden voor ogen durfde te hebben: allemaal dankzij de inzet van vele vrijwilligers, zo liet hij niet na te benadrukken. En, profiterend van die groei, heeft Kringloop+ dit jaar een Goede Doelen Fonds in het leven kunnen roepen. Afgelopen zaterdag, op de afsluitende dag van de Nationale Kringloopweek, was het de eerste keer dat het fonds werd aangesproken. Maar liefst 10.000 euro werd er uitgekeerd aan vier maatschappelijke organisaties die een aanvraag hadden ingediend.

Samen tegen eenzaamheid
Het fonds van Kringloop+ richt zijn pijlen dit jaar op het bestrijden van eenzaamheid. Naast Woonzorgcentrum Gabriël werden ook aanvragen van enkele andere organisaties gehonoreerd: De Oude Bieb (de ‘sociale huiskamer van Lewenborg’), het Seniorenplatform Vinkhuizen (dat zich inzet voor leefbaarheid voor senioren en duurzame ontwikkeling van de wijk) en de regio Groningen van de Stichting Vier het Leven (die culturele activiteiten voor ouderen organiseert).

Veilig koffie drinken
Woonzorgcentrum Gabriël heeft, zoals gezegd, met het toegekende geld een heel praktisch doel voor ogen: een flinke opknapbeurt van het terras van het restaurant. Het is algemeen bekend dat – zeker nu, met de corona-pandemie – vooral ouderen kampen met eenzaamheid. De opknapbeurt van het terras van Wijkrestaurant Gabriël die met de cheque van Kringloop+ mogelijk is, zal helpen daar echt wat aan te doen: want een mooi buitenterras is een geschikte plek voor bewoners en buurtbewoners om elkaar veilig en op afstand – maar wel gezellig onder het genot van een kopje koffie – te ontmoeten!
Tekst: Rinus Woesthuis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*