Vier zwarte banden in gezin Koopmans

Hij was de eerste van het gezin die in aanraking kwam met Taekwondo en behaalde onlangs de zwarte band in de sport. Het is Dennis Koopmans, de oudste telg van de Taekwondofamillie. Nadat Dennis op zevenjarige leeftijd begon met Taekwondo werden zusjes Saskia en Lisa, die altijd mee moesten naar Dennis’ training, ook getriggerd. Ze besloten beide op respectievelijk vijf- en zesjarige leeftijd om ook deel te nemen aan de trainingen. Vader Peter werd even later overgehaald om in de seniorengroep mee te doen en toen was de Taekwondofamilie compleet. Uiteindelijk bleef hij zelfs als enige van deze seniorengroep over en begon hij mee te trainen met de jongvolwassenen.

Dennis en Saskia werkten diverse toernooien af. Ondanks dat Dennis vele prijzen op zijn naam schreef vond hij het op elfjarige leeftijd welletjes. Hij stopte met de wedstrijden. Saskia ging door en werd zelfs een aantal keren geselecteerd voor het Nederlands team. In teamverband behaalde ze daarmee haar grootste successen. Ze werd onder meer Europees Kampioen Team Sparring in Bulgarije en tweede bij Team Sparring tijdens de Wereldkampioenschappen in Ierland. Bovendien werd ze Europees Kampioen Team Power Break in Slovenië. Vlak voor het EK in Slovenië scheurde Saskia haar kruisband. Ze werd in juli geopereerd en werkt nu hard aan haar herstel.

Saskia behaalde als eerste in het gezin de zwarte band in december 2014, Peter volgde in augustus 2017, Lisa in december vorig jaar en onlangs behaalde dus ook Dennis de zwarte band in Taekwondo. Een gezin met vier zwarte banden, een unieke prestatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*