WEFitness Lifestylecentrum en Taste and Flavor houden vol!

Reitdiep – Corona: iedereen heeft er mee te maken, ook als je het geluk hebt gezond te blijven. Neem onze ondernemers bijvoorbeeld: door de lockdown zijn veel van hen in de problemen gekomen. De versoepelingen gelden nog niet – of heel beperkt – voor alle ondernemingen, zoals fitnesscenra en restaurants. Logisch dus dat Barbara Croes, manager van WEFitness Lifestylecentrum, en buurvrouw Lia Zhu, mede-eigenaar van de wereldkeuken van Taste and Flavor, moeilijke tijden doormaken. Niet alleen zakelijk maar ook mentaal.

“Het gevoel van onmacht maakt je boos”, begint Lia, in haar prachtige maar lege restaurant met uitzicht op de haven in Reitdiep. “Ik was gewend tegen de 70 uur per week te werken, had altijd het idee alle touwtjes in handen te hebben. En nu, door iets wat buiten je macht ligt, sta je ineens buitenspel.” Buurvrouw Barbara beaamt dat: “Jarenlang doe je erover een mooie klantenkring op te bouwen, en dan ineens is het over en uit voor … ja, voor hoe lang? Die onzekerheid gaat aan je knagen.”

Lichtpuntjes
Het betekent allemaal niet dat beide vrouwen de handdoek in de ring gooien. “Ben je mal,” zegt Barbara, “alles waarvoor je jaren hebt geknokt laten voor wat het is? Ik vertrouw erop dat alles weer goed gaat komen. We zijn het afgelopen jaar met een korte tussenpoos wel gesloten geweest, maar het contact met onze klanten hebben we onderhouden, zo goed en zo kwaad als het ging. Door buitenfitness, door één-op-één oefeningen.”
Sinds gisteren, dinsdag 16 maart, is WEFitness weer beperkt open. In een nieuwsbrief die onder alle klanten is verspreid, staat precies wat wel en niet kan: zoals maximaal vier personen per sessie en verplicht van tevoren aanmelden. Nog vragen: contact opnemen via reservering@wefitness.nl. “Nu maar hopen dat dit een mooie nieuwe start betekent, en weer meer klanten. Want vergeet niet: we hebben het afgelopen jaar flink wat afzeggingen gekregen!”
Wat dat betreft ziet Barbara ook wel lichtpuntjes: “Door die coronacrisis leer je wat écht belangrijk is. Bijvoorbeeld goed menselijk contact. Wat is het toch mooi dat we van veel klanten reacties kregen met vragen over hoe ze ons kunnen helpen. En dat we als winkeliers hier in Reitdiephaven elkaar een hart onder de riem kunnen steken.”

Goed bezig!
Daarbij heeft Barbara een goeie aan Lia, en andersom natuurlijk ook. Lia: “Die lockdown hakt erin, en dan is het fijn om een klankbord te hebben. Barbara en ik komen elkaar dagelijks tegen, maken een praatje, bespreken problemen en slepen elkaar er doorheen.” Om zich mentaal te wapenen is Lia flink aan het sporten gegaan, iets waarbij Barbara natuurlijk kan ondersteunen. “Ik kreeg schouderpijn en aanvallen van migraine” legt Lia uit, “puur van de stress. Door te sporten kan ik ontspannen, leer ik los te laten. Verder ben ik bij mezelf te rade gegaan: wie ben ik en wat wil ik? Ik kwam erachter dat ik de afgelopen jaren teveel heb geleefd om te werken en te weinig tijd en aandacht heb gegeven aan mezelf en mijn gezin. Straks, als we weer helemaal open kunnen, ga ik het anders aanpakken: één ding tegelijk afmaken, niet teveel piekeren over zaken waar je geen invloed op hebt. Ik zie een goede mentale gesteldheid als de motor van mijn ondernemerschap. Dus ben ik ook supergemotiveerd om het als ondernemer straks nog beter te doen!”

WEFitness Liefestyle centrum
Reitdiephaven 159
www.wefitness.nl

Taste and Flavor
Reitdiephaven 161
9746 RK Groningen
www.tasteandflavor.nl

Tekst/Foto: Rinus woesthuis

Barbara Croes en Lia Zhu op de gedeelde entreetrap van WEFitness en Taste and Flavor aan de Reitdiephaven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*