Zwemexamens op laatste dag van zwembad Hoogkerk!

Om negen uur in de ochtend verzamelen zich zeven dappere mensen voor hun zwemexamen toezichthouder.
Het is zaterdag 30 september de laatste dag dat zwembad Hoogkerk open is dit jaar, dus het is nu of nooit!

De zeven mensen zijn vrijwilligers en bestuurders van zwembad Hoogkerk. Ook al is het water koud, ze gaan ervoor. “Naast dat het leuk is als bijbaan, is het ook nodig”, zegt vrijwilliger Chiel. “Want afgelopen zomer was het best krap met het aantal toezichthouders voor het zwembad. En we zoeken nog meer toezichthouders, dus wie het leuk lijkt? Geef je vooral op.”
Alle zeven halen ze hun examen met gemak, daar is de hele zomer op geoefend. Als ze in de winter ook nog hun EHBO-examen halen, dan zijn ze gecertificeerde toezichthouders.

Op naar volgend seizoen

Na het zwemexamen mogen de vaste zwemmen voor het laatst dit jaar nog een duik nemen en banen trekken. Aaltje, Trees en Sina balen er een beetje van dat het seizoen is geëindigd, want het is niet alleen leuk om te zwemmen, het is ook een vast moment op de dag dat ze elkaar zien en spreken. Wat ze nu gaan doen? “Naar de Parrel waarschijnlijk, maar dat is lang niet zo leuk als in de buitenlucht”, zegt Trees. “Ik hoop dat ze volgend jaar op tijd weer opengaan hier.
“Als het zwembad zijn deuren sluit vanavond, dan begint het echte werk pas”, weet Diana Verweij, secretaris van het zwembad, te vertellen.
Een groot deel van het water moet eruit, de verwarming moet uit en dan moet er onderhoud gepleegd worden. “Maar we hebben er zin in en zien uit naar volgend seizoen!”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*