3e bijeenkomst Urban Sports Netwerk op nieuwe locatie Koningsweg

Nieuwe indoor-skatepark Colosseum in gebruik

 

Tijdens de 3e bijeenkomst van het Urban Sports Netwerk is de realisatie van het nieuwe indoor-skatepark Colosseum met de kartrekkers van de community en de gemeente in kleine kring gevierd. Het Netwerk kwam hiervoor samen aan de Koningsweg, waar de nieuwe baan in een oud bedrijfspand is gerealiseerd. Op deze locatie is ook freerunning gym TheSpot gevestigd.

 Het nieuwe skatepark aan de Koningsweg is aangelegd omdat de skaters niet langer in hun oude onderkomen aan de Travertijnstraat konden blijven. Sinds vorig jaar werd door Skatepark Colosseum daarom aan een nieuwe baan gewerkt. Om de zaak vlot te trekken, heeft de gemeente afgelopen mei een subsidie toegekend. Met als resultaat dat de skatebaan nu klaar is.

Urban Sports Netwerk

De laatste jaren zet de gemeente Groningen steeds meer in op Urban Sports. Door betere voorzieningen te realiseren, zoals het Colosseum en Skatepark Stadspark, activiteiten te organiseren en regelmatig met de verschillende Urban Sports communities om tafel te gaan. Daarnaast wordt met twaalf kartrekkers van het Urban Sports Netwerk aan een Urban Sports Agenda gewerkt. Met als doel om van beleid naar actie te komen en een goede onderlinge samenwerking te borgen. De bijeenkomst aan de Koningsweg was de derde keer dit jaar dat gemeente en kartrekkers samen kwamen om hierover te praten.

Let’s Gro

De opzet van de Urban Sports Agenda is ondertussen al ver gevorderd. De bedoeling is de definitieve versie tijdens Let’s Gro te presenteren, om de actielijnen die hierin zijn opgenomen in de jaren daarna stap voor stap te uit te voeren. Om zo Groningen nog beter op de kaart te zetten als dé Urban Sports City van het Noorden.

Over Urban Sports

Urban Sports is een verzamelnaam voor sporten die hoofdzakelijk op straat worden beoefend en waar bepaalde sportmotieven (zoals ontspanning/uitdaging), lifestyle en identiteit bij horen. Voorbeelden hiervan zijn skaten, freerunning en BMX.

Uniek hierbij is dat het niet alleen om sport gaat, maar om een manier van leven, bewegen en ontmoeten die een nieuwe jonge doelgroep aanspreekt die anders buiten beeld blijft. Urban Sports draagt zo bij aan het in beweging krijgen van een uitdagende doelgroep. Ongeacht leeftijd, achtergrond, etniciteit en inkomen stimuleert Urban Sports bovendien ontmoeting en verbinding.

 

                     

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*