Groningse Nunchakukas succesvol op het Open Nederlands Kampioenschappen

ONK Nunchaku-do te Breukelen

Zaterdag 8 april heeft de wedstrijdploeg van Jiritsu indruk gemaakt op het ONK Nunchaku-do te Breukelen. Drie van de vijf deelnemers namen prachtig prijzen mee naar huis, waaronder een Nederlands Kampioen titel.
Het ONK is het enige toernooi waarbij beginners en ervaren deelnemers elkaar kunnen treffen. Alle strijden dan om de vel begeerde ONK Titel. Bij veel sporten is een WK en/of Olympische spelen het hoogst haalbare. Bij Nunchaku met name deelnemers uit Nederland, België en Frankrijk die voor de voornaamste concurrentie zorgen. Een ONK titel is daarom voor vele een hoofdprijs met hoge waarde.

Een spannende uitslag

Op een zeer sterk bezet toernooi was er in het ochtend blok een spannende uitslag die op tiendes werd beslecht. De Groningse Fleur Roessen had op zowel de vaste- en vrije stijl een twee prachtige vierde plekken behaald. Sarah vd Heide moest op tijdens de vrije stijl geblesseerd opgeven.

Goud, zilver en brons naar Groningen.

Nederlands Kampioen -1,45cm Ruben Roessen wist zich tijdens zijn, vaak gelijk opgaande, wedstrijden  met zijn enthousiasme en vastberadenheid te overwinning zijn kant op te halen. Een grote maar zeer verdiende NK titel voor hem. Sarah die in de ochtend nog op moest geven tijden de vrije stijl oefening wist niet van opgeven en behaalde en prachtige tweede plek bij de dames -1,65cm. In de -1,55 klasse waren de deelnemers ruim aanwezig en wist de Groningers Jasper Sanders en Sander Bron het iedereen en elkaar ontzettend lastig te maken. De twee heren mochten uiteindelijk strijden om de derde plaats die op het kleinste verschil werd gewonnen door Jasper.

trainer/coach Bernard Roessen

Dat Jiritsu (Nunchaku) binnen haar drie jarig bestaan nu deze podiumplaatsen zijn behaald is waar  trainer/coach Bernard Roessen niet van heeft kunnen dromen. Dit overstijgt alle verwachtingen. Op de vraag hoe trots hij is: ‘het kon minder!’ Met als aanvulling:  “Het zijn niet alleen de deelnemers van vandaag. Het zijn alle leden en trainingsvrienden die hun steentje hier aan hebben bijgedragen. De ontwikkeling en groei die zij allemaal doormaken. Dat totaal plaatje maakt mij apentrots.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*