Hervatting voetbalseizoen 2018/2019

Westersport | Westerkrant.nl

Na een korte onderbreking, neemt het seizoen 2018/2019 weer een aanvang.
De strijd om de zo felbegeerde punten barst het aanstaande weekend weer los. Na de duels van het komende weekend beginnen voor veel teams de returns. Dit geldt niet voor Peize ( klasse 2K), Gruno en Groninger Boys ( beide klasse 3A). De ( zondag)teams moeten nog een ( afgelaste) wedstrijd uit de eerste seizoenshelft inhalen. Deze inhaalwedstrijden staan geprogrammeerd in het beker/inhaal weekend op zondag 24 februari.

1E ( zaterdag)
PKC’83 beleeft tot nu toe een wisselvallig seizoen. Momenteel bekleedt de club met 19 punten de 5e plaats op de ranglijst. De doelstelling van de club is om in de tweede helft tot een eenheid te groeien en zodoende een hoge plaats op de ranglijst te bewerkstelligen. Het volgende seizoen wil de club weer meedoen om de (promotie)prijzen.
PKC’83 hervat het seizoen op zaterdag 19 januari, om 14.30 uur, met de thuiswedstrijd met de derby tegen VV Groningen ( 8ste met 14 punten)

2J ( zaterdag)
Pelikaan S is de onbetwiste koploper ( 34 punten/ 12 wd.str.) in de klasse en is in het bezit van 1ste periode. De naaste belager is Gramsbergen met 23 punten uit 11 wedstrijden.
Na de slechte ervaring van het vorige seizoen ( het, in riante positie, missen van promotie) wil men in Oostwolde nog niet te hoog van de toren blazen.
Pelikaan S hervat zaterdag 19 januari, met de uitwedstrijd/ 14.30 uur tegen The Knickerbockers het seizoen.

HFC’15 bezet momenteel, met 4 punten, de voorlaatste plaats. De ambitie is er om de lijn van het vertoonde spel in de gewonnen wedstrijd tegen Klazienaveen door te trekken.
Dit zal ook nodig zijn om alsnog boven de degradatiestreep te eindigen. Om hier een aanvang mee te maken moet het duel van, het met 11 punten op de 10e plaats staande, Drenthina aanstaande zaterdag gewonnen worden.
Zaterdag 19 januari, aanvang 15.00 uur op Sportpark Hoogkerk HFC’15-Drenthina.

3C ( zaterdag)
Het goed presterende Zuidhorn neemt, met drie punten achterstand op koploper Loppersum, de tweede plaats ( 26 punten) in. Het voornemen van de Technische Staf en de selectie is om tot het einde van het seizoen een rol van betekenis te blijven spelen. Zuidhorn heropent het seizoen tegen het, met 2 punten minder op de vierde plaats staande, sterke Be Quick 1887.
Zaterdag 19 januari, aanvang 15.00 uur, Zuidhorn-Be Quick 1887.

Aduard 2000 en trainer Henk Alssema gaan na dit seizoen uit elkaar. Zijn plaats wordt ingenomen door de uit Bedum afkomstige, nu nog bij de VV Niekerk – als trainer – actief zijnde, Roy Kamps. Gezien het in de laatste wedstrijden vertoonde spel is er in Aduard alle hoop op gevestigd dat de ploeg de weg omhoog, in de tweede seizoenshelft, in zal slaan. Het verschil in punten met de nummer zeven op de ranglijst bedraagt slechts 5 punten. Momenteel bevindt Aduard 2000 zich, met 9 punten, op de voorlaatste plaats. De eerstkomende wedstrijd die op het programma staat is die tegen de rode lantaarndrager (DVC Appingedam/ 8 punten).
Zaterdag 19 januari, aanvang 14.30 uur, Aduard 2000-DVC Appingedam.

2K ( zondag)
Peize staat na het verloop van de eerste seizoenshelft met 5 punten op een voor hun onwaardige, staartpositie . Het heeft de ploeg in die periode, vanwege vele blessures, niet meegezeten. De ‘ziekenboeg’ is nagenoeg leeggelopen. Vol optimisme begint de ploeg aan de tweede seizoenshelft. Met het duel tegen koploper Roden op het netvlies is deze gedachte niet onterecht. Het ‘duel der duels’ werd, ondanks dat Peize beter was en veel kansen creëerde maar niet scoorde, met 1-0 verloren. Om de start, naar de weg omhoog te maken, wacht op zondag al een hele pittige opgave. Dan komt het op de 3e plaats staande, ASVB uit Blijham op bezoek.
Zondag 20 januari, aanvang 14.00 uur, Peize-ASVB.

3A ( zondag)
Gruno heeft tot de winterstop vriend en vijand verbaast. Het goede spel heeft ertoe geleid dat de West Enders met 21 punten, vanaf de 2e plaatst op de ranglijst, aan de tweede seizoenshelft begint. De achterstand op koploper Drachten bedraagt ‘slechts’ 3 punten. Bij de nuchtere Gruno-mensen heerst de opvatting “het seizoen duurt nog lang, aan het eind van het seizoen zien we wel waar we staan maar het groot aantal behaalde punten pakken ze ons niet weer af”. Gruno heropent het seizoen tegen stadgenoot Forward.
Deze ploeg is het seizoen slecht gestart.Uit de eerste vijf wedstrijden behaalde de ‘studentenploeg’ slechts één punt. De laatste vijf wedstrijden werden overtuigend gewonnen.
Met 16 punten neemt de ploeg, op doelsaldo, de 4e plaats in.
Zondag 20 januari, !!! aanvang 14.30 uur !!!, GSAVV Forward-Gruno

Groninger Boys had, qua resultaten, iets meer verwacht van het verloop in de eerste seizoenshelft. Uiteindelijk is de 5e plaats ( op doelsaldo), met 16 punten nog helemaal zo slecht niet maar er had gezien de wedstrijdbeelden meer in gezeten. Qua mentaliteit en anticipatie marcheerde het niet altijd goed bij de roodhemden. Als het team het in de tweede seizoenshelft op kan brengen om als één geheel te functioneren zal het voor de tegenstander een hele klus worden om de Boys naar een nederlaag te spelen.
Om het puntenaantal op te vijzelen krijgt de ploeg aanstaande zondag een ideale gelegenheid. Rode lantaarndrager MKV’29 brengt dan een bezoek aan het Sportpark Vinkhuizen.
Zondag 20 januari, aanvang 14.00 uur, Groninger Boys-MKV’29.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*