Langs de velden week 10

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio.

PKC’83-VV Groningen 3-2.

In de beginfase van het duel PKC’83-VVG ging de strijd nog gelijk op. In het verdere verloop van de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. De mannen van trainer Ger Haak creëerden voor de thee enkele riante mogelijkheden maar het domein van PKC-doelman Ben Meedendorp bleef, vooralsnog, van treffers gevrijwaard. Toch kwamen de bezoekers, in de slotfase van de eerste helft, op een verdiende voorsprong. PKC´83 produceerde, op slag van rust, verrassend de gelijkmaker. De thuisploeg sloeg in de beginfase van de tweede helft, met twee treffers, genadeloos toe. Het leek helemaal een gelopen koers toen VVG het, vanwege een rode kaart, 20 minuten lang met een man minder moest stellen. De tekortkoming was aan het spel van het onder-tal niet te merken. De na de achterstand zeer opportunistisch spelende gasten brachten de enigszins onzeker spelende PKC-defensie regelmatig in verlegenheid. Helemaal toen het tiental de achterstand tot één treffer terugbracht. Uiteindelijk slaagden de gastheren erin om de drie punten, waar een gelijkspel een betere afspiegeling van het duel was geweest, op de Kring te houden.
Al bij de eerste de beste aanval was het voor PKC alle hens aan dek. Uiteindelijk bemachtigde Bern Meedendorp met een fraaie redding de bal. Direct daarop kreeg Simon Schreiber, voor PKC, de kans zijn ploeg op voorsprong te zetten. Nu was de VVG-doelman de spelbreker. De gemakkelijker voetballende bezoekers waren, in grote delen van de eertste helft, de bovenliggende partij. De gastheren creëerden in die periode een aantal grote mogelijkheden maar het vizier van hun schutters stond niet goed afgesteld. De thuisploeg creëerde voor de pauze vrijwel niets. Jordy van Rijszen ( die als vleugelverdediger beter tot zijn recht komt dan als centrale verdediger/de positie die hij momenteel inneemt) voorkwam met enkele uiterste krachtsinspanningen dat VVG al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. De gastheren hadden veel overtredingen nodig om de aanvalslust van de gasten enigszins te temperen. Toch konden ze niet voorkomen dat de bezoekers in de slotfase van de eerste helft verdient op voorsprong kwamen. De slimme Wesley Walstra ( hij kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart en hij kon dus vroegtijdig gaan douchen) stuurde de snelle/behendige aanvaller Virgil Muller de ruimte in. Die maakte geen fout en passeerde Ben Meedendorp beheerst. 0-1. Wat niemand meer verwacht had gebeurde toch. Simon Schreiber mocht voor de thuisploeg, op slag van rust, een hoekschop nemen. Met uiterste precisie deponeerde hij de bal op het hoofd van Jordy van Rijszen. Die tekende met een prima kopstoot voor de gelijkmaker. Hierna legde thuisploeg een aanval, uit het boekje, op de mat maar tot een bekroning leidde die niet. Met de stand 1-1 mochten de spelers van de thee gaan genieten.
PKC begon sterk aan de tweede helft en legde in die fase de basis voor de uiteindelijke 3-2 overwinning. Al vanaf de aftrap kreeg Simon Schreiber een grote kans om de 2-1 aan te tekenen maar een treffer bleef uit. Vervolgens kreeg de thuisploeg een drietal hoekschoppen te nemen waarvan de derde de inleiding vormde tot de 2-1 voorsprong. Schreiber bezorgde de bal bij de inkomende Bryan Inge. Met een prachtige curve draaide Inge de bal, buiten het bereik van de lange goalie FeikeSpoor, in de bovenhoek. Niet lang daarna voerde Martijn van Roeden met een schitterende kopstoot de score op naar 3-1. Na deze stand juichte iedereen, die PKC een warm hart toedraagt, nog een keer maar dat bleek tevergeefs. Een kopbal van Koen Hateboer leverde enige discussie op. Hij kopte de bal tegen de onderkant lat en zou volgens velen ( ook waren er veel die het tegendeel beweerden ( dit waren niet alleen VVG’ers)dat de bal vervolgens de doellijn had gepasseerd. De leidsman ( ook de assistent-scheidsrechter had geen treffer geconstateerd) liet het spel verder gaan. De stand 3-1 bleef intact.
Wie gedacht had dat de VVG’ers bij de pakken neer gingen zitten kwam bedrogen uit. Het spel van het 10-tal zorgde voor hachelijke momenten in het PKC-strafschopgebied.
De thuisploeg kwam er ook nog wel dreigend uit maar de goede eindpass ontbrak. Het opportunistische spel van de bezoekers werd uiteindelijk nog met één treffer beloond.
3-2. Voor de billen knijpende PKC’ers klonk het eindsignaal van de goed leidende arbiter dhr. de Boer hun als muziek in de oren.
PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “Voor de rust komen we goed weg. Het had zo maar een nulletje of drie in het voordeel van VVG kunnen zijn maar ze gingen slordig met de kansen. Een fikse meevaller was dat wij op slag van rust de stand gelijk trokken. Vervolgens sloegen wij al snel na de rust, met twee treffers toe. Zij scoorden na de rust nog één keer maar verder lieten onze mannen het niet komen.”

Bekerwedstrijd 1/8 finale.

Pelikaan S kon de bekerstunt tegen Staphorst tegen Winsum (eerste klasser) geen vervolg geven. De Oostwolders verloren het bekerduel in Winsum met 2-1.
Zuur was dat de winnende treffer in de blessuretijd tot stand kwam. Iedereen had zich al ingesteld op een verlenging maar zover kwam het dus niet. Door deze zege plaatste Winsum zich voor de 1/4 finale van de noordelijke districtsbeker.
Pelikaan S haalde in het duel tegen Winsum bij lange na niet het niveau als die in de voorgaande wedstrijden ( Gramsbergen, Staphorst). Desondanks was het een duel die alle kanten op kon en was voor het talrijke publiek zeer vemakelijk. Beide ploegen speelden met aanvallende intenties en veel inzet. Dit was koren op de molen van de vele ( circa 500) toeschouwers. Het spel golfde op en neer. Er werden aan beide zijden kansen ( het merendeel voor de thuisploeg) gecreëerd. Al in de beginminuten creëerde de thuisploeg een mogelijkheid de score te openen. Door een verkeerde actie, hij wilde de tegenstander uitkappen maar dit mislukte, hielp de aanvaller de kans om zeep. Kort daarop zaaide Handrit Hoxhaj onrust voor het doel van de thuisploeg. Zijn voorzet werd, middels twee ingrepen, uiteindelijk onschadelijk gemaakt. Een vrije trap vormde de inleiding tot de voorsprong van de thuisploeg. De bal werd niet goed uitverdedigd en kwam in het bezit van de gastheren. Kay Bootsma werkte de bal tegen de touwen. 1-0. Jeroen Haan kreeg ( hiertoe in staat gesteld door John van Dalen) een ideale gelegenheid om de stand gelijk te trekken. De Winsum-doelman had er goed het oog in en drong de aanvaller ver naar buiten. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat een schotpoging uitbleef. Nadat beide ploegen enkele kansen niet verzilverden was het Pelikaan S dat de stand gelijk trok. Jeroen Haan zette de ’technicus’ Handrit Hoxhaj aan het werk die op zijn beurt ‘goaltjesdief’ Fahim Bellgroub aan het werk zette. Die deed waar hij goed in is.Hij gaf de Winsum-goalie geen schijn van kans. De gelijkmaker was geboren.
In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Ook in deze helft ging het op en neer. Beide ploegen kregen de kans om de 2-1 te realiseren. Een Winsum-treffer werd op advies van de grensrechter geannuleerd en werd Pelikaan S een geheide strafschop onthouden. Waarneembaar voor iedereen, middels een overtreding ‘binnen 16 meter’ werd Anton Jongsma een score-kans ontnomen. Hetzelfde overkwam ook de Winsumers aan de overzijde. In beide gevallen zag de arbiter geen aanleiding om een strafschop te geven. Uiteindelijk was het de thuisploeg die in de 91ste minuut de overwinning naar zich toetrok. Devon Harmsma ( hij keepte een prima wedstrijd en voorkwam meerdere malen met fraaie reddingen een treffer) kon een schot van een Winsum-aanvaller maar half keren. Rogier Krohne was er als de kippen bij om de bal, uit de rebound, toch binnen te schieten. Eindstand 2-1.
Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Wij hebben absoluut niet gebracht datgeen wat we in vele wedstrijden wel gebracht hebben. Het missen van een aanspeelpunt ( routinier- Gregor van Dijk) zal was zeker geen onbelangrijke factor in dit geheel”.

Peize-ASVB 1-1.

Het zat Peize zondag weer niet mee. Opnieuw kreeg de toch al zo geplaagde ploeg van trainer Henk Veenhof, in het duel tegen ASVB enkele fikse teleurstellingen te verwerken.Lange tijd zag het er naar uit dat de Noord Drenten eindelijk weer eens drie punten aan het, zeer bescheiden aantal van vijf punten, konden toevoegen. Vanaf halverwege de eerste helft tot ver in de blessuretijd prijkte de magere 1-0 stand op het scorebord. In de slotseconden sloegen de bezoekers alsnog toe. Het team van Peize was toen al tot een 10-tal gereduceerd. Alvorens de gelijkmaker tot stand kwam zag de thuisploeg sterkhouder Simon Wekema, in de 85ste minuut, met een ernstige knieblessure uitvallen. Hij kon niet meer vervangen worden omdat het maximum aantal van drie wisselspelers reeds was opgesoupeerd. Dat was de eerste grote teleurstelling De volgende was tot overmaat van ramp het incasseren van de late gelijkmaker. Dus niet de zo fel begeerde drie punten maar slechts één.
Het duel Peize-ASVB was het aanzien zeker waard. Het bleef tot het einde spannend. Dat het zo lang boeiend bleef had de thuisploeg aan zichzelf te wijten. Opnieuw liet het scorend vermogen het afweten. De gastheren creëerden met aantrekkelijk voetbal zeer behoorlijke mogelijkheden maar om te kunnen winnen moet je het goede spel wel doeltreffend belonen. Hierin bleef de ploeg, al het gehele seizoen, in gebreke.
De thuisploeg opende halverwege de eerste helft de score. Simon Wekema leverde een voorzet op maat af. Hij legde de bal op het hoofd van Niels Guchelaar die de ASVB-doelman geen schijn van kans gaf. 1-0. Peize bleef de toon aangeven en creëerde enkele riante mogelijkheden maar zelfs oog in oog met de goalie verdween de bal niet tegen de touwen. Joppe van Leeuwen had de pech dat een geplaatst schot, buiten bereik van de doelman, op de doellijn in de modder bleef steken. Tot in de reeds gememoreerde slotfase had Peize de controle over de wedstrijd maar moest het toch nog de gelijkmaker, geproduceerd door Ezra Abbas, toestaan.
Peize-trainer Henk Veenhof: “Wat moet je er nog van zeggen. Je domineert de gehele wedstrijd. De ploeg speelt goed voetbal ( dit was misschien wel onze beste wedstrijd tot nu toe). Op de inzet is niets aan te merken. Het wordt een ééntonig verhaal maar je scoort niet. Als je onderin staat lijkt het wel of het lot zich tegen je keert. Als je nu ook weer ziet in de slotfase valt Simon Wekema uit en moet je met 10 man verder. De bal van Joppe die, op de doellijn, in de modder blijft en de late tegengoal, zodat je punten inlevert. Het laatste roep je natuurlijk, door de vele kansen niet te verzilveren, over jezelf
af”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*