Langs de velden week 11

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio.

Lycurgus – Groninger Boys 4-0

“KOPLOPER LYCURGUS HEEFT HANDEN VOL AAN GRONINGER BOYS”

Met de pijnlijke 13-0 nederlaag nog vers in het geheugen reisde Groninger Boys af naar parkgenoot en het nog ongeslagen Lycurgus. Dat de bezoekers zich niet weer zo gemakkelijk naar de slachtbank wilden laten leiden, werd in dit duel al snel duidelijk. De compact spelende gasten trokken een muur van verdedigers op waar het aanvallend ingestelde Lycurgus zeer veel moeite mee had. Ondanks een sterke openingsfase met een aantal goede mogelijkheden wist de koploper het net niet te vinden in de eerste helft. Dit kwam mede door het erg sterk verdedigende blok dat Groninger Boys met Chris Reinata en Maikel Hoiting vormde. Bijna alle aanvallen van de thuisploeg liepen hierop spaak. Vlak na rust was de eerste kans er eentje voor de gasten. Goaltjesdief Marco Hoffman stond oog in oog met doelman Jeffrey Raatjes, maar schoot jammerlijk over. Dat was het enige echte wapenfeit dat Groninger Boys wist te produceren, verder was het vooral bezig met tegenhouden. De directe rode kaart die centrale verdediger Hoiting kreeg voorgeschoteld na een onbezonnen actie, betekende de capitulatie. Bas Penninga krulde de vrije trap die hieruit voortvloeide met veel gevoel tegen het net, 1-0. Hierna kon Lycurgus mede door het numerieke overwicht gemakkelijk uitlopen naar 4-0. Penninga maakte zijn tweede, waarna Stefan Enting tekende voor de 3-0 en een eigen doelpunt het kwartet goals compleet maakte.

Drachtster Boys – PKC’83 2-2

PKC’83 leverde een prima prestatie door gelijk te spelen tegen Drachtster Boys. Het duel in Drachten leek namelijk al vroeg beslist. PKC’83 begon slap en binnen twintig minuten stond het door Friese treffers van Kasper Dekens en Aziz Geyik al 2-0. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten pas terug in de wedstijd. Philippe Pinheiro speelde zich knap vrij en haalde de trekker doeltreffend over. Bryan kreeg vervolgens een penalty, schoot deze beheerst raak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2. Gezien het spelbeeld is de uitslag een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “Ik wil het collectief een compliment maken voor de veerkracht die ze hebben getoond. Nu moeten we er eens vanaf minuut één gaan staan.”

Pelikaan S – Drenthina 5-0

Sprankelend kon je het duel tussen Pelikaan S en middenmoter Drenthina niet noemen. Eentonig zonder meer. De thuisploeg won eenvoudig met 5-0 en had niets te duchten van de bezoekers. Halverwege de eerste helft was het Gregor van Dijk die via een benutte strafschop de score opende. Nog voor rust was het Fahim Bellghroub die de marge verdubbelde. Vlak na rust was diezelfde Bellghroub er als de kippen bij om ook de 3-0 op het scorebord te zetten. Van Dijk bepaalde de eindstand met zijn tweede en derde treffer van de middag op 5-0.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “We haalden niet ons beste niveau, maar het was wel voldoende om Drenthina met een ruime nederlaag huiswaarts te sturen. Uiteraard zijn we tevreden.’’

DESZ – HFC’15 2-0

Het duel tussen DESZ en HFC’15 werd voor het publiek dat de storm, regen en hagel trotseerde een lange zit. Het was niet dat de ploegen niet wilden, maar van voetbal was er nauwelijks sprake. Mede door de harde wind was het niveau bedenkelijk en was het verschil in de ranglijst tussen beide teams nauwelijks te waarnemen. Uiteindelijk ging de thuisploeg met de overwinning aan de haal.
HFC’15 slaagde er nagenoeg niet in om de mannen uit Zwartsluis in de problemen te brengen. De bezoekers gaven ook bijna niets weg. Topschutter Tom Kisjes besliste met twee goals de wedstrijd.

HFC’15-teammanager Rutger Paas: “We hebben de nul in deze saaie wedstrijd lang vast kunnen houden, maar helaas konden we dit niet lang genoeg.’’

DVC Appingedam – Zuidhorn 0-1

Door de magere 0-1 overwinning op hekkensluiter DVC Appingedam blijft Zuidhorn de ranglijst in klasse 2J aanvoeren. Het was haast onbegonnen werk om met de storm en een slecht veld goed voetbal op de mat te leggen. Het resultaat moest deze middag behaald worden met noeste arbeid.
Uiteindelijk was het eindresultaat een magere 0-1 overwinning, maar de nipte zege is wel goed voor drie punten. Gezien het grote aantal kansen had de score veel hoger moeten zijn, maar teveel hadden het vizier niet op scherp. Daan Kocken had dat wel en werd de matchwinner.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “Onze jongens hebben er alles aan gedaan om er iets van te maken en dat heeft geresulteerd in de overwinning en daar zijn we zeer content mee.’’

Aduard 2000 – Glimmen 1-2

Bij Aduard 2000 kan de blik na zondag weer naar beneden. Na de goede resultaten van de laatste weken wist Glimmen de punten van Aduard af te snoepen. In de eerste helft hadden de Alssema-mannen de harde wind mee en creëerden hierdoor gesteund een overwicht. Er ontstonden kansen maar de Aduard-voorwaartsen zagen geen kans de bal tegen de touwen te werken. Via een eigen treffer ging de thuisploeg alsnog met een voorsprong rusten. Een kwartier na rust trok Glimmen de stand gelijk via Tim Blaauw. De eindstand werd bepaald door een vrije bal van de voet van Niels Oosterhof. Vanaf de middellijn belandde het speeltuig gedragen door de wind achter Aduard-doelman Iddo Kooistra in het net.

Aduard-trainer Henk Alssema: “Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar helaas.’’

Jubbega – Peize 1-2

Peize is door de 1-2 overwinning in en tegen Jubbega van de laatste plaats af. Toch konden de gasten niet voorkomen dat de thuisploeg al vroeg in het duel op voorsprong kwam. Het was Kevin Bakels die op aangeven van de sluwe Oebele Schokker de score voor de thuisploeg te opende. In de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers langszij. Frank Joosten stelde Kevin Wekema in staat de partijen in evenwicht te brengen. Na rust ging het nog op en neer, maar in de slotfase wist Dennis Kruizinga de winnende voor Peize te maken en daarmee de drie punten veilig te stellen.

Peize-trainer Henk Veenhof: “Dankzij een fantastische teamspirit hebben we de zwaarbevochten 1-2 voorsprong over de streep getrokken.’’

Gruno – LVV Friesland 2-1

Al heel snel in de wedstrijd tussen Gruno en LVV Friesland opende de thuisploeg de score. Na een Fries misverstand met een terugspeelbal belandde het leder via de paal achter de toegesnelde Jamal Schripsma die de bal vervolgens met de hak in het doel caramboleerde. Gruno miste vervolgens een aantal kansen en dat kwam hen duur te staan. Jan Roelof Nijboer tekende voor de 1-1. Diep in de tweede helft verscheen toch de verdiende, winnende treffer op het bord. Het was laatste man Pierre Makon die met zijn borst een scherp genomen hoekschop tegen de touwen liep.

Gruno-trainer Peter van der Mark: “Het enige wat we in dit duel nagelaten om de wedstrijd al veel eerder in het slot te gooien.’’

Trynwâlden – Groninger Boys 4-2

De start van de Groningers was veelbelovend. Het kwam via topscorer Freddy de Grooth op voorsprong. Lang konden de Boys echter niet van deze voorsprong genieten. Via Roland Schweigman stond de gelijkmaker al gauw op het scorebord. In de tweede helft creëerde de thuisploeg een veldoverwicht. Een zondagsschot van Trynwâlder Martijn Visser verdween via de onderkant lat achter doelman Sil Damsma in het net, waarna de thuisploeg via treffers van Roland Schweigman en Danny van der Wal vrij simpel uitliep naar 4-1. Albert Nout zette zich nog wel op het scoreformulier, maar dit bleek louter voor de statistieken, 4-2.

Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “Dit is nu al de zoveelste wedstrijd dat we op voorsprong komen en daarna geven we het gewoon weer uit handen. Dat moet beter.’’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*