Langs de velden week 12

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio.

HFC’15-Pelikaan S 0-6

Evenals in de eerste confrontatie zegevierde Pelikaan S met 6-0. Na dit resultaat is niet uitgesloten dat de Strating-boys al voor het Paasweekend ( vanaf 20 april) de kampioens-vlag in de top kunnen hijsen. Daarvoor is wel nodig dat de Oostwoldse-formatie blijft winnen en dat concurrent DESZ voor die datum nog één of meer punten verspeelt. De voorsprong van Pelikaan S op DESZ bedraagt nu twaalf punten. Het tweede ondelinge treffen staat vastgesteld op zaterdag 11 mei in Oostwold. Het verschil in kwaliteit tussen de overwinnaars en de verliezers was, in het duel op het zeer winderige sportpark Hoogkerk, duidelijk zichtbaar. De elkaar gemakkelijk vindende gasten hadden, zowel voor de wind als tegen de wind in een overwicht. Dit kwam in de ruime overwinning goed tot uitdrukking. Pelikaan S begon in het duel tegen HFC’15 met de sterke wind in de rug. Al vroeg werd de score opengebroken. In de beginfase mochten de bezoekers een corner nemen.
Met uiterste precisie plaatste Jeroen Haan, met een hoog ingebrachte bal, het leder op het hoofd van, de vrijstaande, Fahim Bellgrhoub. Die gaf vervolgens ( de deze middag uitstekende) doelman Sander Mulder het nakijken. 0-1. Voordat de score een hoger aanzien kreeg was het Klaas Wobbes die met enkele uitstekende erdedigende acties HFC in de race hield. Aan het voorkomen van tegentreffers leverde Mike Steenbergen ook zijn bijdrage. Hij maakt met een zeer goede ingreep een snelle Pelikaan S-uitval, via
Majidd Allaui, onschadelijk. Uit een prima opgezette aanval kreeg Fabian de Vries de kans om de gelijkmaker te realiseren. Hij wachtte te lang om vernietigend uit te halen Dit stelde John van Dalen in de gelegenheid om het schot met een prima ingreep te elimineren. De tweede treffer van de gasten ontstond opnieuw uit een stilstaande situatie ( vrije trap). Fahim Bellghroub schoot, vanaf circa 20 meter met een fraaie curve raak. Hierna kreeg opnieuw Fabian de Vries een uitgelezen mogelijkheid om de stand een ander aanzien te geven. Wederom treuzelde hij, waardoor ook deze kans ging verloren. De koploper drong, via goed lopende aanvallen, wel aan maar zag geen kans, de score nog voor de thee op te voeren. Ruststand 0-2.
De eerste grote kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Fabian de Vries brak uit en kwam in kansrijke positie. Hij aarzelde. Dit stelde de verdediging van de bezoekers in de gelegenheid om averij te voorkomen. Het Hoogkerker vuurwerk was al snel gedoofd. De thuisploeg probeerde er wel uit te komen. Dit lukte maar sporadisch. De ploeg
had de handen vol om de tegenstander van een hogere score af te houden. Met prima reddingen voorkwam Sander Mulder dat de uiteindelijke score een niet nog hoger aanzien kreeg. Een andere oorzaak dat dit niet alsnog gebeurde was dat de Oostwolder voorwaartsen de vele gecreëerde kansen niet met een treffer bekroonden. Met treffers van Wesley Tankink,Hoxhaj, Fahim Bellgrub en Handrit Hoxhaj vonden de gasten het welletjes. Eindstand 0-6.
HFC’15-teammanager Rutger Paas: “Pelikaan S is de terechte koploper. We hebben er alles aangedaan om een goed resultaat te behalen maar deze tegenstander was voor ons duidelijk een maat te groot”.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Het is moeilijk voetballen met de harde wind. De jongens gingen prima met de omstandigheden om. Dit met als resultaat een ruime overwinning. Zo zijn we weer en stapje dichter bij ons hoofddoel en dat is promotie naar de eerste klasse”.

Zuidhorn-FC Grootegast 3-1

Doordat de concurrenten LTC, Loppersum en Groen Geel, vanwege afgelastingen niet in actie kwamen liep Zuidhorn drie punten uit en staat het nu,vijf punten voor met twee meer gespeelde duels. De thuisploeg trof in Grootegast een zich taai verwerende opponent. Aan beide zijden ontstonden er scoringsmogelijkheden. Halverwege de eerste helft schoot de thuisploeg zich naar een voorsprong. De openingstreffer werd gescoord door de 20 jarigeRuben Buursema. Hij strafte een foutje van de Grootegast-doelman genadeloos af. 1-0. Beide ploegen bleven aandringen. Het duurde tot het einde van de eerste helft voordat de volgende treffer tot stand kwam. Grootegast was het eerste aan zet. Ron Hazenberg liet Zuidhorn doelman Marcel Groothof kansloos. 1-1. Zuidhorn wilde nog voor dat het aan de thee ging beginnen met een minimale voorsprong gaan pauzeren. In die opzet slaagde de ploeg. Thijs Zwarteveen was degene die het vizier precies goed had afgesteld. Ruststand 2-1.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen gingen onverzettelijk en met goed voetbal op jacht naar treffers. De kansen hiertoe deden zich wel voor maar wat de bezoekers nalieten deed de thuisploeg wel. Scoren. Het was doelpuntenmachine Jaap Jacobs die, halverwege de tweede helft, met een fraaie treffer de wedstrijd min of meer besliste. Grootegast probeerde nog wel iets aan de stand te doen maar de thuisploeg gaf nagenoeg niets meer weg en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Eindstand 3-1.
Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “Een compliment aan Grootegast en uiteraard ook aan mijn spelers. Met elkaar hebben ze er een duel van gemaakt die het aanzien zeer zeker waard was”.

Holwierde-Aduard 2000 2-1

Door de 2-1 nederlaag tegen Holwierde zakte Aduard 2000 naar de 12e plaats in klasse 3C. Aan het einde van het seizoen betekent dit strijden via een nacompetitie, om aan degradatie te ontkomen. Het was in het duel ( met name in de eerste helft) niet te merken dat de Auwerders naar het hoge noorden waren gekomen om zich naar een veilige positie op de ranglijst te spelen. Dit was een kolfje naar de hand van het !!wèl!! scherp spelende Holwierde. De gastheren hielden dan ook, dik verdiend, de punten in eigen huis. In de slotfase moesten de bezoekers het, vanwege een rechtstreekse rode kaart voor Hugo ter Horst, met 10 man stellen. Hij incasseerde de prent voor een overtreding op een speler, die nog een weg van circa 65 meter had af te leggen naar het doel van Iddo Kooistra. De arbiter beoordeelde dit als het tegenhouden van een doorgebroken speler en bestrafte dit voorval, tot een ieders verbazing, met rood.
Met een gezapige instelling ( Aduard 2000 onwaardig) trachtte de ploeg Holwierde de punten afhandig te maken. De veel fellere thuisploeg werd al in de beginfase, door onnodig balverlies, in het zadel geholpen. Jeanclar Torbed maakte gretig gebruik van de deze geste en werkte de bal tegen de touwen. 1-0. Dit was voor de bezoekers nog niet het sein om de mouwen op te stropen en de stand zo snel mogelijk weer in evenwicht te trekken. Nog voor de rust verhoogden de gastheren de score. Een Holwierder flankspeler leverde een voorzet af, waar de Aduard-defensie niet goed het oog in had, die door Robert ten Hove beheerst in een treffer werd omgezet. Ruststand 2-0.
Ook in de tweede helft had het spel van Aduard wel iets fanatieker gemogen. Kansen deden zich nauwelijks voor. De bezoekers hadden ook nog de pech dat toen er gescoord werd, deze treffer in de ogen van de grensrechter uit buitenspelpositie werd gescoord. Dit signaal werd onterecht ( er stond een speler buitenspel maar de speler die scoorde niet) door de arbiter overgenomen met als gevolg dat de treffer werd geannuleerd. Uiteindenlijk kwam de aansluitingstreffer er wel. Michel Haaksema gaf de Holwierde-doelman het nakijken. 2-1. Deze stand bleef tot en met het laatste fluitsignaal op het scorebord gehandhaafd.
Aduard 2000-trainer Henk Alssema: “We hebben in dit duel absoluut niet het beste in ons naar boven gehaald. We waren niet scherp genoeg. Met het in dit duel vertoonde spel gaan we nog hele moeilijke tijden tegemoet. Om ons veilig te spelen zullen we zeker scherpe zijn”.

Groninger Boys-DIO Groningen 3-2

Na de nederlaag tegen ‘buurman’ Lycurgus ( absoluut geen schande om van die ploeg ‘eervol’ te verliezen) pakte Groninger Boys de draad weer op waar het team na de winterstop mee is begonnen, namelijk winnen. De Nout-brigade behaalde een nipte 3-2 overwinning op stadgenoot DIO Groningen. Eerder in dit seizoen was de uitslag eveneens 3-2 maar toen in het voordeel van DIO. Door de overwinning schuift Groninger Boys steeds meer richting de middenmoot.
Er waaide een harde wind op het sportpark Vinkhuizen. De ploegen ondervonden weinig hinder van de dwars over het veld waaiende wind. Het publiek kreeg een aantrekkelijke, gelijkopgaande wedstrijd voorgeschoteld. Met redelijk tot goed voetbal en veel inzet bestreden de teams elkaar. Jurjen Boonstra opende voor de thuisploeg de score. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Uit een prima uitgespeelde aanval produceerde DIO de gelijkmaker.
Ruststand 1-1
Met het voornemen om zo snel mogelijk weer op voorsprong te komen zetten de Boys opnieuw vroeg druk. Hierdoor ontstond er ruimte voor een snelle tegenaanval. In plaats van dat de thuisploeg op voorsprong kwam was het DIO die de score naar, 1-2, tilde. De Boys lieten zich door de achterstand niet ontmoedigen. Integendeel men gooide er nog een schepje, felheid, bovenop. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Goalgetter Marc Hoffman produceerde zijn 16e treffer in dit seizoen. 2-2. Zowel DIO Groningen als Groninger Boys gingen tot aan het laatste fluitsignaal voor de volle buit. Uiteindelijk was het Jurjen Boonstra die, met zijn tweede treffer in dit boeiende duel, de ‘winnende’ op zijn conto liet bijschrijven. Eindstand 3-2.
De lovende woorden (aan het adres van beide teams) van de goed gestemde Groninger Boys-trainer Bert Nout luidden:
“Ik heb en met mij meerdere voetballiefhebbers genoten van een fijne, sportieve wedstrijd. Het is voor ons dubbel genieten omdat onze jongens, met veel inzet, de drie punten hebben binnengehaald”.

Groninger Boys-Geel Wit 2-1

Het was voor de technische staf, evenals in het duel tegen Trynwâlden,, een enorme opgave om tegen het Amelander-Geel Wit een behoorlijk elftal binnen de lijnen te brengen. Uiteindelijk is dit ook deze keer weer gelukt. Twee spelers -Chris Verolme en Fouad Faraouni- (met ieder 4 kruisjes achter hun naam) en twee A junioren – Nick ten Hove en Angelo Boonstra ( beiden 17 jaar oud) completeerden de selectie die de strijd aan moest binden tegen Geel Wit. Het zeer gehavende team leverde een prestatie van formaat. Met goed voetbal, veel inzet bestreed de thuisploeg de eveneens goed voetballende en met inzet spelende Geel Wit. De gastheren creerden een overwicht. Toch kwam Geel Wit tegen de verhouding in op voorsprong. Hieraan ging geklungel in de Boys-verdediging vooraf. Het misverstand werd door Jurjen Metz beheerst afgestraft. 0-1. Op slag van het rustsignaal werd de stand toch nog gelijk getrokken. Een door Bert Nout zuiver genomen vrije trap belandde op het hoofd van Freddy de Grooth. Hij passeerde de Geel Wit-doelman met een geplaatste kopbal. Ruststand 1-1.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Groninger Boys was het gevaarlijkst. Het publiek moest tot in de slotfase op de winnende treffer wachten. Halverwege de tweede helft werd de niet geheel fitte Ruben Bermudez van de bank gehaald. Hij pegelde, via een been van de tegenstander, de bal tegen de touwen. 2-1. De bezoekers probeerden nog wel om de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen maar dit stonden de gastheren niet meer toe. Eindstand 2-1.
Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: Ik ben trots op de gehele ploeg, die hebben met heel hun ziel en zaligheid deze zeer goede prestatie geleverd. Naast de overwinning werd in dit duel nog een grote winst behaald. Ik heb in ons team nagenoeg geen wanklank gehoord.

Dronrijp-Gruno 5-2

Het duel Dronrijp-Gruno werd voor de bezoekers een duel om heel snel te vergeten. Het op de tweede plaats staande Gruno maakte die hoge positie op de ranglijst geen moment waar. Als excuus kan misschien worden aangevoerd dat de strijd zich voltrok op een ‘knollenveld’ waar goede combinaties nagenoeg onmogelijk waren.
Trainer van der Mark: “We moeten het slechte veld niet gebruiken als excuus. De grootste oorzaak is dat wij zonder bezieling voetbalden. We hebben geen moment de wil getoond om de wedstrijd tegen een heus niet zo sterk, maar wel vol overgave, spelende Dronrijp in winst om te zetten Op slag van rust kregen de bezoekers nog een tegenvaller te verwerken. Sharon Lasute werd vanwege een ruwe overtreding, met een terechte rode kaart, vroegtijdig onder de douche gestuurd.
Het matige duel kende in de eerste helft één hoogtepunt/dieptepunt. Dit was de keer dat Gruno-doelman Erwin Verdenius de bal uit het net moest halen. Ruststand 1-0.
Gruno begon nog wel goed aan de tweede helft maar gaf het heft al spoedig weer uit handen. De Friezen legden de Groningers even op de slachtbank en scoorden in een tijd van vier minuten drie keer. 4-0. Het totaal niet in de wedstrijd zittende Gruno kreeg toch de kans om in ieder geval één keer tegen te scoren. Mittchel van Kalsbeek ging op de solotoer en bekroonde de actie met een prima doelpunt. De 5-1 stand kwam op curieuze manier tot stand. Een schot uit de tweede lijn ketste via de onderkant lat op de rug van doelman Verdenius en het leder belandde alsnog tegen de touwen. Gruno mocht de stand nog een iets dragelijker aanzien geven. Op aangeven van de ingevallen Rick Bunk pikte Robert Oosterhof nog een doelpunt mee Eindstand 5-2.

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*