Langs de velden week 13

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio.

VV Groningen – PKC’83 4-3

‘VV GRONINGEN WINT DERBY TEGEN PKC’83’

PKC’83 bewees zichzelf een slechte dienst door afgelopen weekend met 4-3 van VV Groningen te verliezen. Waar er bij een overwinning naar boven gekeken kon worden, is nu het tegendeel het geval. De eerste helft was een waar kansenfestival, waarbij PKC’83-doelman Ben Meedendorp al in de eerste minuut in actie moest komen. Vervolgens kregen de gasten drie goede mogelijkheden om de score te openen, maar zij verzuimden hierin. In de zesentwintigste minuut legde scheidsrechter Weiland na een dubieuze situatie de bal voor VV Groningen op de stip. Tim van der Molen gaf Meedendorp het nakijken. Als goedmakertje kende de arbiter drie minuten later aan de andere kant ook een strafschop toe, waarna topscorer Bryan Inge het vonnis voltrok. Nog voor de rust kwam de thuisploeg echter weer op voorsprong en wederom via een penalty. Ditmaal ging Davy Wilkens achter het leder staan. Hij miste in eerste instantie, maar in de rebound schoot hij de bal alsnog tegen de touwen. Na de thee drongen de gasten erg aan, maar was het wederom Van der Molen die het net aan de andere kant wist te vinden. Nadat Inge de spanning wist terug te brengen met een aansluitingstreffer, besliste Van der Molen hoogstpersoonlijk de wedstrijd door de 4-2 te maken. Koen Hateboer maakte nog een aansluitingstreffer in de zesennegentigste minuut, maar dit was voor de gasten te laat om het nog spannend te maken.

Pelikaan S – The Knickerbockers 5-2

Pelikaan S had weinig te vrezen van The Knickerbockers die afgelopen weekend Oostwold bezochten. Het won eenvoudig met 5-2. Steeds als de bezoekers in de stand weer iets dichterbij kwamen, schakelde de thuisploeg een tandje bij en verhoogde de marge weer tot drie treffers. Met een pegel vanaf vijfentwintig meter opende Handrit Hoxhaj de score namens de thuisploeg, waarna Fahim Bellghroub op aangeven van diezelfde Hoxhaj de marge verdubbelde. Op slag van rust herhaalden beide heren dit kunstje en ging men in Oostwold met een 3-0 stand rusten. Anne Vaatstra wist namens The Knickerbockers nog twee keer te scoren, maar via twee goals van Jeroen Haan won de thuisploeg alsnog gemakkelijk.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “We speelden bij vlagen te slordig. Dit behoort niet bij een ploeg die kampioen wil worden. Je moet je van begin tot het eind bij de les zijn.’’

Drenthina – HFC’15 2-0

Hekkensluiter HFC’15 kon het Drenthina afgelopen zaterdag niet moeilijk maken, maar wisten hen wel lang van scoren af te houden. Tot ver in de tweede helft waren de bezoekers de aanvallers van de thuisploeg de baas. Halverwege de tweede helft werd een lichte overtreding van Hoogkerker Danny Holman bestraft met een penalty. De toegekende strafschop werd door Sander Mulder buiten het doel gehouden, maar even daarna was het alsnog raak. Een voorzet van rechts viel voor de voeten van Koen Dekens, die op zijn beurt succesvol binnentikte. Het slotakkoord was voor Kees Plaatje, die de score in negentigste minuut verdubbelde.

HFC’15-teammanager Rutger Paas: “De jongens werken hard, maar we missen diepgang en dan sticht je ook geen gevaar.’’

Be Quick 1887 – Zuidhorn 2-0

Zuidhorn weet weer wat verliezen is. Na vijf maanden zonder verliespartijen in de competitie, wist Be Quick 1887 de ploeg van Kees Bouma puntloos huiswaarts te sturen. Vanaf de aftrap zat de thuisploeg beter in de wedstrijd. In de laatste minuut van de eerste helft wilde Zuidhorn-doelman Marcel Groothof de bal uit de lucht plukken, maar hij had geen rekening gehouden met de lengte van de lange Gino Fokkens. Laatstgenoemde torende boven de misgrijpende armen van de goalie uit en kopte de bal in het verlaten doel 1-0. Nico Mensink besliste de wedstrijd in de tweede helft, waardoor het duel uitging als een nachtkaars.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “Het loopt niet bij ons momenteel. De wil is er wel, maar op de één of andere manier komt het er niet uit.’’

DVC Appingedam – Aduard 2000 2-1

Aduard 2000 liet zich in Appingedam verrassen door DVC. De rode lantaarndrager wist met 2-1 te winnen, waardoor Aduard 2000 weer naar beneden moet kijken. Door dit resultaat daalde Aduard 2000 weer onder de degradatiestreep. Al binnen tien minuten keken de gasten tegen een 2-0 achterstand aan. De achterstand was voor de bezoekers het sein om de mouwen op te stropen. Guido Weening kreeg enkele goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar zijn vizier stond niet op scherp. Halverwege de tweede helft verzilverde Arend Jan Linde wel een aanval, waarmee hij de spanning terugbracht. Appingedam bleef echter overeind, waardoor Aduard met lege handen stonden.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: ‘’Scoren is niet ons sterkste punt en door de vroege achterstand, roepen we het onheil steeds over onszelf af.’’

Lycurgus – Potetos 4-1

Op een barslecht veld ging koploper Lycurgus op jacht naar de honderdste goal van dit seizoen. Voor Potetos werd het deze middag louter een kwestie van de score beperkt houden. De gasten slaagden hierin redelijk, maar konden niet voorkomen dat de doelpuntenmachine van de thuisploeg het kruid drooghield. In de beginfase was het Hein Wuite die een prima lopende aanval in een treffer omzette. Op slag van rust herhaalde Wuite dit kunststukje. Vlak na rust scoorde Tim Schneymann de aansluitingstreffer namens Potetos. Lycurgus’ honderdste kwam twintig minuten later op naam van topscorer Steven Zwarts. Wuite voltooide even later zijn hattrick en bepaalde de eindstand op 1-4.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: ‘’Het scoren gaat wat moeizaam in de laatste wedstrijden, maar dat komt natuurlijk ook doordat de tegenstander zich op onze aanvalsdrang instelt.’’

ZEC – Groninger Boys 2-3

Onder de bezielende leiding van de ervaren interim-trainer Bert Nout is Groninger Boys helemaal opgebloeid. Na de winterstop moest de ploeg slechts één nederlaag incasseren en dat was tegen het in deze klasse ongenaakbare Lycurgus. Door de keurige 2-3 overwinning van afgelopen zaterdag nestelde Nouts formatie zich in de middenmoot. De Boys kwamen vroeg op achterstand, maar herstelden de achterstand via Marc Hoffman nog voor rust. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten via Rocky Kamies op voorsprong. Uit een strafschop kwam de thuisploeg echter langszij.
Maikel Hoiting zette de gasten vervolgens weer op voorsprong. In een slotfase vol hachelijke momenten bleef Groninger Boys overeind, waardoor het de drie punten kon bijschrijven.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: “We zitten met genoegen langs de kant te kijken naar de prestaties van het team. Wat een verschil tussen voor en na de winterstop.’’

ASVB – Peize 2-0

In Blijham sloeg de thuisploeg in korte tijd twee keer toe. Op dat moment had de ploeg uit Peize al op een riante voorsprong moeten staan. Weer bleek dat er bij de Noord Drenten scorend vermogen ontbreekt. Joppe van Leeuwen stond enkele malen oog in oog met de ASVB-doelman, Marco Consten had een treffer op zijn schoen en Frank Darwinkel zag zijn kansen in rook op gaan. In de tweede helft vooralsnog hetzelfde spelbeeld. Peize was de bovenliggende partij. Dit duurde totdat de thuisploeg, via Thom van der Veen, uit het niets de score opende. Even later verdubbelde Rodney Posthumus de score. Hier bleef het bij, waardoor Peize wederom geen loon naar werken kreeg.

Peize-trainer Henk Veenhof: “Als we zoveel kansen blijven missen wordt het natuurlijk een moeilijk verhaal. Op ons voetbal en de inzet is niet veel aan te merken.’’

Gruno – Forward GSAVV 2-3

De thuisploeg begon niet scherp aan het duel met Forward. Al snel strafte Forward-spits David Wagner slecht verdedigingswerk van de gastheren af. Op slag van rust wisten de gasten ook de 0-2 op het scorebord te zetten. Na rust zette Gruno meteen veel druk naar voren, maar dit leverde niets op. Sterker nog, een schot van een ‘Forward-forward’ werd aangeraakt en belandde achter Gruno-doelman Michael Mast tegen de touwen, 0-3. Hierna zag Gruno opeens het licht. Het was Robert Oosterhof die met twee treffers de spanning in het duel terug wist te brengen. 90 minuten bleken echter tekort voor de thuisploeg om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Gruno-trainer Peter van der Mark: ‘’Als je het gehele duel vol passie speelt, had er zeker meer ingezeten. We hadden te veel momenten dat we niet bij de les waren.’’

MKV’29 – Groninger Boys 3-1

Groninger Boys begon met aanvallende intenties aan het duel tegen laagvlieger MKV’29. Ondanks het barslechte veld speelden de Stadjers een goede eerste helft. Na enkele goede mogelijkheden niet verzilverd te hebben kwam Groninger Boys halverwege de eerste helft toch op voorsprong. Freddy de Grooth werd na een verre ingooi van Glenn Datema onderuit getrokken in het strafschopgebied. Het slachtoffer plaatste zich achter de bal en liet de MKV-doelman vergeefs duiken. Enkele minuten later mocht Sander Hart, voor eenzelfde soort vergrijp gepleegd door Wesley Moesker, vanaf de stip aanleggen voor de gelijkmaker. Vervolgens werd er een lange tijd niet meer gescoord, maar via goals van Noah Haileselassie Redda en Peter Dijkstra bleven de punten in Friesland.

Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “De selectie waar we uit kunnen putten wordt steeds kleiner. Het is roeien met de riemen die voorhanden zijn.’’

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*