Langs de velden week 14

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio.

Gruno – Groninger Boys 4-0

“GRUNO OVERKLAST ‘BUURMAN’ GRONINGER BOYS”

Gruno pakte vanaf minuut één het initiatief en liet geen spaan heel van alle goede bedoelingen waarmee Groninger Boys het veld had betreden. Al in de zevende minuut knikte centrale verdediger Rick Bunk een afgemeten corner van Vu Pham binnen. Nog geen tien minuten later werd de score ook al verdubbeld. Kenny Hua zette na een overtreding goed door en stelde Mitchell van Kalsbeek in staat om de 2-0 aan te tekenen. De topscorer van Groninger Boys, Freddy de Grooth, kreeg vervolgens uit een corner de kans op de aansluitingstreffer, maar zijn kopstoot miste de juiste richting waardoor de stand op het scorebord voor rust niet meer veranderde. Acht minuten nadat de scheidsrechter voor de start van de tweede helft had gefloten, wist Sascha Wals de handen op elkaar te krijgen door een vrije bal binnen te schieten. Vervolgens kwam de doelman van Groninger Boys, Sil Damsma, als winnaar uit de bus met een 1-op-1-situatie met Van Kalsbeek, die hiermee de kans op zijn tweede goal van de middag verprutste. Even later stelde diezelfde Van Kalsbeek zijn ploeggenoot Jamal Schripsema wel in staat om de vierde Gruno-treffer op het scorebord te zetten. Laatstgenoemde faalde niet en schoof beheerst binnen, waarmee de eindstand op 4-0 werd bepaald.

Noordscheschut – PKC’83 3-2

PKC’83 keek in het duel tegen Noordscheschut al na zes minuten tegen een achterstand aan. Een handsbal van Lennon Schoobaar werd bestraft met een penalty, die vervolgens door Jos Kroezen feilloos werd benut. Via Leon Vlietstra verdubbelde de thuisploeg de marge. Even later wist Simon Schreiber op aangeven van Koen Hateboer de aansluitingstreffer te produceren, maar door een goal van Nick Koster op slag van rust gingen de gastheren alsnog met een marge van twee aan de thee. Na rust vervolgde PKC’83 de strijd om in ieder geval een resultaat te boeken, maar het kwam niet verder dan één goal van Bryan Inge, waardoor het met lege handen richting Groningen moest.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “De jongens hebben hard gewerkt maar dit heeft niet tot een positief resultaat geleid.”

Pelikaan S – FC Klazienaveen 4-2

Pelikaan S wist zaterdag met 4-2 te winnen van Klazienaveen en met deze overwinning komt het kampioenschap wel heel dichtbij. De gastheren begonnen echter slordig en in een te laag tempo aan HFC’15de wedstrijd, maar kwam alsnog op voorsprong. Handrit Hoxhaj stelde Jeroen Haan in staat de score te openen. Op slag van rust werd de slapende defensie van de thuisploeg verrast door een snelle ingooi. Voordat men goed en wel door had wat er gebeurde, lag het leder al achter Pelikaan S-goalie Devon Harmsma. Na rust zag de thuisploeg het licht. Via twee goals van Sergio van Dijk en één van Angelo Zimmerman breidde het de voorsprong eenvoudig uit. Klazienaveen kwam nog wel tot 4-2, maar spannend werd het niet meer.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Dat slappe begin mag ons niet meer overkomen. Nu pakt het goed uit, maar tegen stugge ploegen kan dit punten kosten.’’

NEC Delfzijl – HFC’15 4-1

Na de 4-1 nederlaag tegen NEC Delfzijl is het nacompetitiedoek voor HFC’15 gevallen. Het is in ieder geval veroordeeld tot nacompetitie en wellicht degraderen de Hoogkerkers ook nog wel rechtstreeks. Al in de beginfase van de wedstrijd tegen NEC verwerkte doelman Sander Mulder een gevaarlijk schot onvoldoende. De rebound werd door Ahmet Kiran tegen de touwen gewerkt. Via een strafschop verdubbelde Thijs Sonneveld de score. Na een fantastische pegel van Frank Volkers gloorde er weer hoop bij alles dat HFC’15 steunde, maar na rust speelde de thuisploeg de wedstrijd zakelijk uit. Via Chris Lambeck en wederom Sonneveld werd de eindstand op 4-1 bepaald.

-teammanager Rutger Paas: ‘’Na de 2-1 van Frank dacht ik dat we het tij nog konden keren, maar helaas mocht het niet zo zijn.’’

Aduard 2000 – FC Grootegast 5-2

Aduard 2000 boekte afgelopen zaterdag een broodnodige 5-2 overwinning op degradatieconcurrent Grootegast. Al kwam het vroeg in de wedstrijd na een goal van Tim Veenstra op achterstand en met deze stand gingen beide ploegen ook rusten. De gastheren trokken in de tweede helft het initiatief gelijk naar zich toe. Een kwartier na rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong via twee goals van Albert Nieuwenhuis. Leon Smits herhaalde vervolgens het kunstje van Nieuwenhuis door ook twee keer het net te vinden. Rolf Hazenberg bracht Grootegast nog wel op 4-2, maar het slotakkoord was voor Jeffrey Eggens die met een fraaie treffer de 5-2 aantekende.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: ‘’Na de 2-1 was de tank bij de bezoekers leeg en konden we vrij gemakkelijk uitlopen naar 5-2.’’

LTC – Zuidhorn 1-1

De topper in de Zaterdag 3C klasse was dit weekend het duel tussen LTC en Zuidhorn. Na een aarzelend begin namen de gasten het initiatief. Tot aan de afwerking zat er veel muziek in de aanvallen van de gasten, maar wanneer de trekker overgehaald moest worden stagneerde het. Zo misten Jaap Jacobs, Thijs Zwarteveen, Jos Schultinga en Ruben Buursma allen kansen op de openingstreffer, waardoor de teams met een brilstand op het scorebord gingen rusten. Na rust was het wel raak. Zwarteveen liet de LTC-doelman met een schitterende vrije trap kansloos. In de blessuretijd kwamen de gemiste kansen Zuidhorn duur te staan. Rick Mast nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: ‘’Door veel kansen niet te verzilveren, zijn we vergeten onze goede wedstrijd met drie punten te bekronen.’’

Zeester – Lycurgus 3-2

Het stugge Zeester wist de punten in eigen huis te houden tegen het tot nu toe ongenaakbare Lycurgus. Met nog zes wedstrijden op het programma en een verschil van zeven punten tussen bovenstaande ploegen is er nog niets gespeeld. Via twee goals van Vince van der Veen en één van Henri Nienhuis kwam de thuisploeg op een riante 3-0 voorsprong. Het werd echter in de slotfase nog heel even spannend toen Yvar van Oosten en Steven Zwarts de stand terugbrachten naar 3-2, maar de weg naar de gelijkmaker werd niet meer gevonden. Zwarts werd na een overtreding nog wel getrakteerd op een rode kaart, waardoor de gasten de wedstrijd met tien man eindigden.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: ‘’Deze nederlaag is, met alle respect voor het spel van Zeester, geheel onze eigen schuld.’’

Oerterp – Peize 1-0

Peize verloor wederom in de slotminuten een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Ditmaal trok Oerterp aan het langste eind. Beide ploegen waren door het slechte veld veroordeeld tot vechtvoetbal. Het spel van de Peizenaren hield wel dreiging in, maar tot echte kansen leidde dit niet. Oerterp slaagde er tevens niet in om echte kansen te creëren. Doelman Lennart Renkema voorkwam nog wel met enkele goede reddingen dat de 1-0 al eerder op het scorebord verscheen. Eén van de weinige kansen werd Peize, in de slotminuten, alsnog noodlottig. Jelke Hylkema werd met zijn treffer het goudhaantje aan de zijde van de thuisploeg.

Peize-trainer Henk Veenhof: “Op zo’n slecht veld valt niet te voetballen. Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen.’’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*