Langs de velden week 15

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio.

Zuidhorn – Groen Geel 2-1

“ZUIDHORN GEEFT CONCURRENT GROEN GEEL HET NAKIJKEN”

Vanaf de aftrap dicteerden de gastheren het duel. Eerst was het Jordi Schuiling die een actie te ver doorvoerde, daarna kwam een steekbal van uitblinker Thijs Zwarteveen net niet aan en een vrije trap van diezelfde Zwarteveen miste de juiste richting. Even later was het dan toch raak voor de thuisploeg. Jos Schultinga legde het leder op de lange Ruben Buursema, die vervolgens de score opende. De gasten drongen hierna iets meer aan en kwamen er enkele kerend dreigend uit. Met prima defensieve ingrepen voorkwamen achtereenvolgend Martijn Smit en Daan Kocken de gelijkmaker. Een schot uit de tweede lijn van Buursema miste iets later op een haar na het vijandelijke doel. Zuidhorn-doelman Marcel Groothof voorkwam daarop met twee uitstekende reddingen de gelijkmaker. Zwarteveen tekende nog voor rust voor de verdubbeling van de stand.

Na rust ging Zuidhorn op jacht naar de 3-0, maar deze bleef uit. Nadat een speler van de gasten het veld had verlaten voor een ‘Mazraoui’tje’, produceerde het tiental van Groen Geel alsnog de aansluitingstreffer via Jelle Teisma. Doordat de thuisploeg de score niet opvoerde, bleef het tot en met de laatste minuut spannend. Het eindsignaal van de scheidsrechter werd door de Zuidhorn-selectie, de staf en aanhang daarom als een bevrijding ervaren.

De Weide – Pelikaan S 1-5

Pelikaan S dendert door. Nu werd het normaliter stugge De Weide met duidelijke cijfers aan de zegekar gebonden. Door dit resultaat is, gezien de 15 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo, in theorie al kampioen. Zaterdag aanstaande kunnen de Strating-boys in het thuisduel tegen Meppel een schitterend seizoen bekronen met het felbegeerde kampioenschap en de daaraan gekoppelde promotie naar de eerste klasse. In het duel met De Weide was het Jeroen Haan die voor rust een glaszuivere hattrick produceerde Jeroen Haan en daarmee de wedstrijd besliste. Vlak na rust maakte Haan er 0-4 van. Het slotakkoord was voor Sergio van Dijk die voor de vijfde Oostwoldse treffer zorgde. De eer werd door de gasten uit Hoogeveen nog wel gered, 1-5.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Gezien het grote aantal kansen behoorde het behalen van een nog ruimere score zeker tot de mogelijkheden”.

FC Klazienaveen – HFC’15 2-0

FC Klazienaveen – HFC’15 was een armoedige vertoning. De thuisploeg, die met een aantal andere ploegen nog in een stevige strijd verwikkeld is om de nacompetitie/degradatie te ontlopen, trok uiteindelijk de overwinning naar zich toe. De eerste helft kende geen hoogtepunten en in de tweede helft was het spel niet veel beter. Toch kwamen de gastheren uit één van de weinig succesvolle aanvallen op voorsprong. Het was Nick van der Sleen die zijn ploeg naar een voorsprong schoot. Even later was het de thuisploeg die opnieuw toesloeg. Hieraan ging een foutje van Danny Holman vooraf. Hij leverde de bal bij de tegenstander in en met dit presentje wist Mike Wilts wel raad.

HFC’15-teammanager Wouter Meerveld: ‘’Beide ploegen bakten er op het zeer slechte veld niet veel van. Dit duel verdiende eigenlijk geen winnaar.’’

Aduard 2000 – Achilles 1894 3-3

Beide ploegen schotelden de neutrale toeschouwer een aantrekkelijk schouwspel voor. De bezoekers voetbalden iets gemakkelijker. Dit neutraliseerde de thuisploeg met keihard te werken. De ploegen hielden elkaar het gehele duel behoorlijk in evenwicht. De gasten vonden het eerste het net. Björn Abbingh liet Aduard-doelman Iddo Kooistra kansloos. Halverwege de eerste helft pegelde Klaas Cruiming vanaf 20 meter de gelijkmaker tegen de touwen. Op slag van rust scoorden beide partijen nog elk één keer. Via Guido Weening en Wouter van der Molen werd de ruststand van 2-2 bereikt.
Via Ferdi Hidding kwamen de bezoekers in de tweede helft op voorsprong, maar het punt werd voor Aduard door Leon Smits gered.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: ‘’Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dit duel had ook zo maar in 5-5 kunnen eindigen.’’

Lycurgus – ZEC 7-0

Lycurgus keerde na de uitglijder vorige week in Zoutkamp terug op het pad der overwinningen.
Het trakteerde de mannen uit Zandeweer op een heuse zevenklapper. Hiermee bewezen de Lycurgianen dat ze ook zonder de geschorste topschutter Steven Zwart kunnen scoren.
Al in de eerste helft scoorden de Lycurgianen er lustig op los. Nieuwkomer Joost den Broeder eiste, op aangeven van rechtsachter Robby van der Veen, de openingstreffer voor zich op. Hein Wuite produceerde vervolgens vanaf elf meter de 2-0. Via Yvar van Oosten, Arwin Bolt en wederom Wuite werd de ruststand van 5-0 bereikt. In de tweede helft lag het tempo beduidend lager. De wil om de score naar een hele grote hoogte te brengen ontbrak bij de Lycurgianen. De score werd tot een zevenklapper gepromoveerd door treffers van Jaap Klooster en Bas Penninga.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: ‘’De ploeg heeft na de teleurstelling van de nederlaag tegen Zeester de draad weer goed opgepakt.’’

Groninger Boys – Oosterparkers 2-1*

*Met nog 38 minuten te spelen werd de wedstrijd bij de stand 2-1 in het voordeel van Groninger Boys, vanwege een blessure van de arbiter, gestaakt.

Beide ploegen deden de gespeelde tijd niet veel voor elkaar onder. De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong, maar Marc Hoffman bracht de ploegen weer in evenwicht. De thuisploeg nam geen genoegen met de gelijke stand. Een prachtige steekbal van Ronald Venema stelde Ron Zuurt in staat de beoogde voorsprong te bewerkstelligen, 2-1. Bij deze stand moest de strijd, vanwege de blessure van de arbiter, gestaakt worden. Wanneer het restant gespeeld wordt is nog onbekend.

PKC’83 – Broekster Boys 3-4

PKC’83 verloor voor de tweede keer dit seizoen in een doelpuntrijk duel van Broekster Boys, 3-4. In de eerste helft waren de Friezen de bovenliggende partij, maar kwam PKC op voorsprong. De behendige Bryan Inge legde de bal ragfijn op het hoofd van Simon Schreiber die op zijn beurt binnenkopte. Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen en de gelijkmaker was, via Vincent Hoekstra, een feit. Door een goal van Piet Wessel Dijkstra kwamen de gasten even later op voorsprong. Via smaakmaker Inge kwam de thuisploeg weer langszij. Beide ploegen gingen op jacht naar een hernieuwde voorsprong. Daar slaagden de gasten via Hoekstra in. Koen Hateboer bracht beide ploegen weer in evenwicht waardoor het duel leek uit te draaien op een puntendeling. Die gedachte werd echter door Dijkstra in de slotminuut aan flarden geschoten, 3-4.

PKC’83- ex voorzitter/toeschouwer Jan Rouwkema: ‘’Sneu dat je in de laatste minuut met lege handen blijft staan.’’

Frisia 1883 LAC – Peize 8-0

Peize wist de thuisploeg vijfendertig minuten lang van scoren af te houden, maar daarna was het in korte tijd vijfmaal raak. Dit werd nog gevolgd door drie treffers in de staart van dit ongelijke duel.
Het was voor de rode lantaarndrager een complete off-day. Zelf waren de Peizenaren niet bij machte om het de Friezen maar enigszins moeilijk te maken. Binnen tien minuten stond er, door een hattrick van Tarik Baroubka, een 3-0 ruststand op het scorebord. Binnen vijf minuten in de tweede helft maakten Erwin Wenselaar en Douwe Wim Terpstra de handvol Friese treffers compleet. Na de thee hield de druk van de gastheren aan. Dit resulteerde in de slotfase tot treffers van Mark den Hartog en tweemaal Baroubka in een 8-0 eindstand.

Peize-trainer Henk Veenhof: “Dit duel was voor ons een marteling. Afgezien van de beginperiode hadden we niets in de melk te brokkelen.’’

Geel Wit – Gruno 1-3

In het duel Geel Wit – Gruno was de thuisploeg in de eerste helft de bovenliggende partij. Ze creëerden enkele goede mogelijkheden, waarvan er één uit een corner door Danny Metz werd benut. Al vroeg in de tweede helft produceerden de gasten de gelijkmaker. Een schot van Jamal Schripsema werd via de lat tot corner gepromoveerd. Uit de hoekschop belandde de bal na een leep overstapje van Robert Oosterhof bij Kenny Hua, die op zijn beurt voor de gelijkmaker tekende. In de slotfase stelden Mitchell van Kalsbeek en Vu Pham de drie punten voor Gruno veilig, 1-3.

Gruno-trainer Peter van der Mark: ‘’Pas in de tweede helft lieten we als team zien dat wij niet zo maar bovenin meedraaien.’’

Groninger Boys – Dronrijp 3-4

Groninger Boys had in de eerste helft niets te vertellen tegen een gretig Dronrijp. De eerste de beste corner werd door de bezoekers via een kopbal met een treffer bekroond. Groninger Boys slaagde er nog wel in om de stand, via Ruben Bermudez, weer gelijk te trekken. 1-1. Hierna was het scoren in de eerste helft slechts voorbehouden aan de welwillende gasten. Bij het optrekken van de kruitdampen werden de cijfers 1-4 zichtbaar op het scorebord. Na de thee toonden de gasten geen enkele behoefte om de score te verhogen. Daarop toog de thuisploeg massaal ten aanval. Dit resulteerde in een behoorlijk aantal kansen waarvan er slechts twee werden benut. Via Bermudez en Freddy de Grooth werd de eindstand van 3-4 bereikt.

Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: ‘’’Jammer dat je ongeïnspireerd aan de ontmoeting begint en dat je pas in de tweede helft de geest krijgt.’’

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*