Langs de velden week 17

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio.

Aduard 2000-SC Stadspark 2-5

De gasten begonnen goed aan het duel Aduard 2000-SC Stadspark. Zij creëerden al in de beginfase een aantal kansen. Steeds weer voorkwam de jonge Aduard-goalie Iddo Kooistra met alerte ingrepen een snelle achterstand. De wereld stond op zijn kop toen de 18 jarige Rico Huizinga de eerste de beste, goede, aanval van de thuisploeg koelbloedig omzette in een treffer. Al snel daarna waren de partijen, via Ron Betlehem, weer in evenwicht. 1-1. Na de gelijkmaker was de thuisploeg even aan zet. Het spel werd iets dreigender maar tot echte kansen leidde dit niet. De kansen die de gastheren kregen kwamen voort uit vrije trappen van Klaas Cruiming maar ook die waren aan de Aduard -voorwaartsen niet besteed. De eer van scoren was voorbehouden aan de gasten. De trage Pattrick Buss, die in eerste instantie werd uitgespeeld door de lichtvoetige Ron Betlehem, zag zich genoodzaakt zijn tegenspeler onbenullig onderuit te halen. Dit had tot gevolg dat Arvin Knol vanaf de ‘11 meter’ aan mocht leggen. Iddo Kooistra kreeg de hand nog wel tegen de ingeschoten bal maar kon een treffer niet voorkomen. Op slag van rust voerde Sjors van der Meeren de stand op naar 1-3.
Ruststand 1-3.
Aduard 2000 probeerde er alles aan te doen om de stand een ander aanzien te geven. Alle goede bedoelingen ten spijt maar het spel was van dien aard dat de Stadspark- doelman nauwelijks hoefde op te treden. Het spel van de Aduarders was wel opportunistisch maar miste elke overtuiging om gevaar te kunnen stichten. Het was onzuiverheid en onrust troef. De ook niet overtuigend spelende Stadsparkers hielden vrij gemakkelijk stand. Joost Kuurman verzilverde een voorzet van rechts. 1-4.
De thuisploeg kon nog wel iets dichterbij komen. Hugo ter Horst werd binnen de geruchte lijnen, middels een overtreding, een halt toegeroepen. Leon Smits greep de strafschop gretig aan en liet de Stadspark-doelman kansloos. 2-4. Hierna kreeg Guido Weening nog een goede kans de aansluitingstreffer te realiseren maar zijn vizier stond niet op scherp. Nadat Iddo Kooistra met prima reddingen een verhoging van de score wist te voorkomen moest hij, nadat hij mistastte op een voorzet van links, de vijfde Stadspark-treffer toestaan. Sjors van der Meeren ( ooit spelend in de jeugdopleiding van Willem II) tekende de tweede treffer van deze middag aan. Eindstand 2-5.

Gorecht-PKC’83 2-1

Voor de vijfde keer op rij liep PKC’83 tegen een nederlaag met één doelpunt verschil aan. Nu was het op de voorlaatste plaats staande Gorecht de meerdere over de Kring-bespelers. Na deze nederlaag nemen de zorgen voor de oranjehemden grote vormen aan en belandden ze op de plaats net boven de degradatiestreep. De ploeg zal nog volop aan de bak moeten om niet in de degradatiezone te belanden.Om meer stabiliteit in de achterste linie te krijgen werd spits Koen Hateboer als centrale verdediger gepositioneerd. Ook dit leverde niet het gewenste effect op. Uiteindelijk capituleerden de PKC’ers in de slotminuten.
Het duel Gorecht-PKC’83 moest afgewerkt worden op een slechte ondergrond. Die stond goed voetbal niet toe. Het werd een partijtje werkvoetbal. Vanaf het begin liet Gorecht zien dat het wilde knokken om zich op te werken tot boven de gevreesde degradatiestreep. Die inzet was bij de PKC’ers in de eerste helft niet te bespeuren. Kansen deden zich aan beide kanten nagenoeg niet voor. De openingstreffer liet dan ook lang op zich wachten. In de slotfase van de eerste helft mocht de thuisploeg een vrije trap nemen. De bal werd voor het doel geplaatst en kon door Hein van Marrum ongehinderd worden binnengeschoten. 1-0. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft liet een feller PKC zien. De gasten creëerden meer. Dit had tot resultaat dat Bryan Inge op fraaie wijze zijn ploeg naast de thuisploeg schoot. 1-1.
Simpel balverlies van Jivan Vroom had tot gevolg dat de gastheren opnieuw op voorsprong kwamen. 2-1. Bryan Inge kreeg nog een ideale mogelijkheid om de 2-2 binnen te schieten maar oog in oog met de Gorecht-goalie faalde hij. De 2-1 stand bleef tot en met het eindsignaal op het scorebord staan.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “Je hoopt dat het besef om geen punten meer te mogen verspelen tot de spelers is doorgedrongen. Echter daar was in de eerste helft niet veel van te merken. Bij velen van ons ontbrak in die periode de absolute wil om te winnen en dat werd door nacompetitie-concurrent Gorecht genadeloos afgestraft.

Zuidhorn-Mamio 5-0.

Ook na de ruime overwinning op Mamio blijft Zuidhorn zich mengen in de strijd om het kampioenschap. Met nog enkele wedstrijden te gaan is het super spannend in klasse 3C. In de eerste helft had de thuisploeg wel een overwicht maar een treffer bleef, ondanks de kansen, tot in de slotfase van de eerste helft uit. In de slotminuten van het eerste gedeelte deponeerde Wouter de Boer de bal, uit een hoekschop, met uiterste precisie op het hoofd van Jos Schultinga. Die knikte vervolgens het speeltuig tegen de touwen.
Ruststand 1-0.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Al vroeg in de tweede helft maakte Jaap Jacobs een einde aan alle illusies van de Mamio-manschappen. De inleiding vormde een ingooi van Wouter de Boer op Jos Schultinga die stelde vervolgens Jaap Jacobs in staat de stand te verdubbelen. 2-0. Goed georganiseerd en gecontroleerd voerden de gastheren de stand op. Mamio was deze middag niet bij machte om de thuisploeg van scoren af te houden. Thijs Zwarteveen stelde Ruben Buursma in staat om de stand halverwege de tweede helft naar de 3-0 te schieten. Mamio geloofde het verder wel en schonk het hard werkende Zuidhorn veel ruimte om de overwinning met veel treffers naar zich toe te trekken. De gastheren waren mild voor de Parrel-boys. Ondanks de vele mogelijkheden trok de thuisploeg nog slechts twee keer de trekker succesvol over. De doelpunten kwamen op naam van respectievelijk Thijs Zwarteveen ( assist Jordy Schuiling) en Jaap Jacobs ( assist Thijs Zwarteveen). Eindstand 5-0.
Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “De jongens verdienen een groot compliment. Op zo’n bar slecht veld was goed spel onmogelijk. Ze hebben door middel van keihard werken acceptabel spel op de mat gelegd en terecht de ruime overwinning bewerkstelligd”.

Omlandia-Pelikaan S 2-3.

Het duel Omlandia-Pelikaan S begon voor de bezoekers nog wel goed. De na lang blessureleed weer aanwezige Edu de Jonge Rosa mocht voor het eerst, sinds lange tijd weer vanaf de aftrap, binnen de lijnen verschijnen. Hij deed zich gelijk gelden en bezorgde de bezoekers de voorsprong. 0-1.
Miscommunicatie tussen de Pelikaan S-goalie en middenvelder Wesley Tankink leidde de gelijkmaker in. Jan Oosterbeek onderschepte de bal en gaf Harmsma het nakijken.
Ondanks de kansen wisten de bezoekers voor de rust,niet meer te scoren. Ruststand 1-1.
Ook in de tweede helft hadden de ‘mannen’ uit Oostwold verreweg het meeste balbezit. Het was Omlandia dat via de counter gevaar trachtte te stichten. Dit leverde één keer het beoogde resultaat op. Het was Gerry Knol die de verdediging zijn hakken liet zien en vervolgens doeltreffend uithaalde. 2-1. Met alles dat de Ten Boersters in zich hadden probeerden zij de voorsprong tot en met eindsignaal vast te houden. Het was niet toereikend. Na de achterstand maakten de kampioenen er nog even serieus werk van. Handrit Hoxhaj trok met een geplaatst afstandsschot de stand gelijk en in de laatste minuten werd een overtreding op Jeroen Haan (ex-Omlandia) met een ‘11 meter’ bestraft. Dit buitenkansje liet Fahim Bellghroub niet onbenut en passeerde de Omlandia-goalie feilloos. Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “Dit was niet onze scherpste wedstrijd. Pas na de 2-1 achterstand kwam er vuur in ons spel. Uiteindelijk hebben we onze sportieve plicht gedaan en trokken we de overwinning alsnog naar ons toe”.

DZOH-HFC’15 11-0.

Ondanks dat er voor HFC’15 nog steeds de mogelijkheid bestaat om de rode lantaarn over te doen aan Omlandia en hiermee rechtstreekse degradatie te ontlopen heeft het er, na het duel DZOH-HFC’15 alle schijn van dat de Hoogkerkers de handdoek reeds in de ring hebben geworpen. DZOH deelde een ferme dreun uit aan de HFC’15. Het werd voor de Emmenaren een wedstrijd prijsschieten. De Drenten waren HFC op alle fronten de baas. Al voor de rust voerde de thuisploeg de score op naar 4-0. De niet alert opererende bezoekers waren deze middag niet in staat om de tegenstander te verontrusten.De tweede helft werd een nog grotere afstraffing. Halverwege de tweede helft stond de stand 7-0 op het scorebord. De thuisploeg had even tijd nodig om het wapenmagazijn bij te laden. Daarna was het gelijk ook weer goed raak. In een tijdsbestek van tien minuten voegde de Drentse middenmoter er nog een kwartet treffers aan toe. Eindstand 11-0.
HFC’15-teammanager Rutger Paas: “Over deze eenzijdige wedstrijd kunnen we heel kort zijn. We misten de slimheid en de juiste instelling om er een echte wedstrijd van te maken. We lieten ons te gewillig over de pijnbank leggen”.

FC Lewenborg-Peize 3-1.

Het is na de nederlaag tegen FC Lewenborg nagenoeg uitgesloten dat Peize nog boven de degradatiestreep zal eindigen.In het duel FC Lewenborg-Peize wisten de bezoekers in de eerste helft slechts één echte kans te creëren. Het bovenliggende FC Lewenborg liep ook niet echt over van doeltreffendheid. Ondanks het overwicht duurde het tot in de slotfase van de eerste helft dat Mark Wollinga de score voor de thuisploeg opende. Ruststand 1-0.
Het was opnieuw Mark Wollinga die, in de beginfase van de tweede helft, een lek in de Peize-defensie wist te vinden en verdubbelde zijn score. 2-0.
Niet lang daarna gloorde er enige hoop in de Peize-gelederen. Jarco Westerhof verkleinde de achterstand. 2-1. Bij deze stand wilde trainer Veenhof de druk op de Lewenborg-defensie opvoeren en bracht een vierde spits binnen de lijnen. Het Peizer spel bleef te sober om tot het domein van de FC Lewenborg-doelman door te dringen. Leon van Loon schoot de wedstrijd op slot 3-1. De Peizer-aanhang kon nog één keer juichen. Een vrije trap, vanaf 25 meter, werd door Joppe van Leeuwen tegen de touwen geschoten. Na later bleek, had de arbiter verzuimd dit aan te geven, betrof het niet een directe maar een indirecte vrije trap. Geen treffer dus. Eindstand 3-1.
Peize-trainer Henk Veenhof: “Jammer dat een aantal spelers uitgerekend in de situatie waarin wij verkeren de voorkeur geven om lang door te feesten en de volgende dag niet hetgeen brengen dat ze doorgaans wel brengen”.

VC Trynwâlden-Gruno 3-7.

Debutant Gruno blijft verbazen. Na de ruime overwinning op Trynwâlden legden de van der Mark-Boys zelfs beslag op de koppositie in klasse 3A. De ploeg wordt gevolgd door Drachten ( de ploeg die nagenoeg de gehele competitie bovenaan heeft gestaan) met een achterstand van één punt en een wedstrijd minder. De competitie bereikt zijn climax met de (kampioens ??) wedstrijd Gruno-Drachten op zondag 12 mei op het sportpark Vinkhuizen.
Gruno begon voortvarend aan het duel Trynwâlden-Gruno. De wedstrijd was goed en wel begonnen en de Friese doelman moest de bal al uit het net halen. Jamal Schripsema stuurde ‘bliksemschicht’ Mittchel van Kalsbeek de diepte in en die deed wat hij al zo vaak deed dit seizoen, scoren. 1-0.
Na deze snelle voorsprong werd het een beetje slappe hap bij de Stadjers. Dit resulteerde al snel, door een eigen doelpunt, tot de gelijkmaker. De bezoekers schakelden hierna een tandje bij met als gevolg dat Sharon Lasut, op aangeven van Rick Bunk, zijn ploeg weer aan een voorsprong hielp. Het spel van de West Enders verzandde opnieuw in gemakzuchtigheid. Twee keer onnodig balverlies op het middenveld hielp de thuisploeg weer in het zadel. Even zovele malen had Gruno-doelman Michael Mast het nakijken.
Ruststand 3-2.
Het Gruno-trainersduo van der Mark/Terpstra zullen hun manschappen met niet mis te verstane woorden duidelijk hebben gemaakt dat gemakzuchtigheid niet past bij een team dat aanspraak wil maken op de titel. Het verbale geweld had duidelijk zijn effect op de spelers. In de gehele tweede helft stond er een team dat voor de volle buit ging. Men had in de beginfase van de tweede helft nog een aanloopperiode nodig maar toen de messen goed waren geslepen wist de thuisploeg niet meer wat men moest doen om de scoringsdrift van de gasten te temperen. De ene na de andere goede aanval daalde neer op het Trynwâlden doel. Velen daarvan werden omgezet in een treffer. De schutters Oosterhof en van Kalsbeek kregen het, hierbij volop gesteund door de overige teamgenoten, op hun heupen. Mittchel van Kalsbeek voegde nog een echte hattrick aan de door hem gescoorde openingstreffer toe. De zevenklapper werd volgemaakt door twee fraaie doelpunten van Robert Oosterhof. Eindstand 3-7.

Gruno-trainer Peter van der Mark: “Na de vroege openingstreffer dachten we dat ziet er goed uit maar in de rest van het duel was het tegendeel het geval. We gingen met een teleurstellende, geheel aan onze eigen onzorgvuldigheid te wijten, 3-2 de rust in. Na in de theepauze de vinger op de zere plek te hebben gelegd verscheen er een herboren team tussen de lijnen en dit heeft de tegenstander geweten. De eindstand spreekt boekdelen”.

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*