Langs de velden week 18

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio

Peize-GVAV Rapiditas 1-1.

“PEIZE BEHOUDT KANS OM AAN RECHTSTREEKSE DEGRADATIE TE ONTKOMEN”

Door de puntendeling met GVAV Rapiditas heeft Peize het als voorlaatste geklasseerde Olyphia in punten achterhaald.
De Peizenaren hadden hier een wedstrijd meer voor nodig. Beide teams hebben tot op het heden 11 punten bij elkaar gespeeld.Beide ploegen ontmoeten elkaar op19 mei in Noordwolde.
Het duel Peize-GVAV Rapiditas begon slecht voor de thuisploeg. Al in de tweede minuut werd een duw in de rug van Peize-verdediger Dion Wekema door de arbiter over het hoofd gezien. Deze overtreding leidde uiteindelijk tot een hoekschop en deze vormde gelijk de inleiding tot de 0-1 Groninger-voorsprong. De op maat genomen hoekschop werd door de geheel vrijstaande Joël de Jong, onhoudbaar voor de Peize-goalie Lennart Renkema, in de kruising gekopt. 0-1. In de beginfase was het veelal GVAV wat de klok sloeg. De duels werden in die periode veelal in het voordeel van de gasten beslist. Een vier tegen twee situatie werd
door de bezoekers slecht uitgespeeld. Een hoekschop, identiek aan die van de eerste treffer, werd nu tot opluchting van de Peize-gelederen rakelings naast gekopt. Na circa vijftien minuten spelen deed zich de eerste dreiging van de thuisploeg voor. Een onzuiver vervolg ontdeed de goed opgezette aanval van succes. Dit was in de aanval erop opnieuw het geval. Niels Guchelaar plaatste, uit een vrije trap, de bal op het hoofd van de mee naar voren gekomen Marten Wobbes. Die zag geen kans het leder de goede richting mee te geven. De bal verdween vèr naast het doel. Hierna deden zich over en weer enkele kansen voor maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Onzuiverheid en onrust voerde, vooral in het Drentse spel, de boventoon.
Ruststand 0-1.
Ook in de tweede helft vonden de bezoekers elkaar gemakkelijker. Peize stelde daar een enorme dosis inzet tegenover. Met enkele goede reddingen en met behulp van de paal voorkwam Lennart Renkema een verhoging van de achterstand. Voor het doel van de gasten ontstonden er enkele goede mogelijkheden ( Jarco Westerhof, Frank Darwinkel, Kelvin Wekema, Niels Guchelaar) maar de juiste richting ontbrak in de afwerking. Om de gelijkmaker tot stand te brengen was een strafschop nodig. Joppe van Leeuwen eiste de bal voor zich op en schoot het speeltuig, buiten bereik van de doelman, feilloos binnen. 1-1. Beide ploegen legden zich niet neer bij de puntendeling. Tot succes leidde dit niet. De 1-1 bleef op het bord staan. De wedstrijd eindigde nog met enig tumult. De spelers vlogen elkaar in de haren maar uiteindelijk vierde het gezond verstand hoogtij en keerde de rust terug.

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*