Langs de velden week 19

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio

Lycurgus – DIO Groningen 10-0

“LYCURGUS KAMPIOEN NA WINST OP DIO”

Lycurgus won afgelopen weekend met maar liefst 10-0 van DIO Groningen en daarmee werd het kampioenschap in de vijfde klasse D veiliggesteld. Lycurgus wilde, na de degradatie van vorig jaar, zo snel mogelijk weer hogerop en daarin is het overtuigend geslaagd. Het verloor slechts één van de negentien wedstrijden tot nu toe en won de andere achttien.

Al vroeg in het duel met DIO scandeerde de jeugdige Lycurgussupporters: “TIEN-TIEN-TIEN-TIEN!’’ De score werd door Robby van der Veen geopend, waarna Mathijs Pijper de score met een prachtig afstandsschot verdubbelde. Via Hein Wuite, Arwin Bolt en wederom Van der Veen was het kampioenschap al veiliggesteld voor men aan de thee ging.

Na rust ging Lycurgus vrolijk door waarmee het door het rustsignaal even moest stoppen. Van der Veen vervolmaakte zijn hattrick, Yvar van Oosten ging ook op jacht naar een hattrick maar bleef steken op twee goals, topschutter Steven Zwarts deed een duit in het doelpuntenzakje van de thuisploeg en het slotakkoord was voor Cees Beijne.

Hij gaf pal voor het eindsignaal gehoor aan het verzoek van de supporters en zette de tiende Lycurger treffer op het scorebord. Daarmee kon de champagne ontkurkt worden, de platte kar uit de schuur en het feest beginnen. Lycurgus keert na één jaar vijfde klasse weer terug in de vierde klasse.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: “Dit is toch fantastisch. Hier doe je het allemaal voor!’’

PKC’83 – Olde Veste’54 5-3

Een belangrijke overwinning voor PKC’83 afgelopen zaterdag op Olde Veste ’54. Het won met 5-3 en daarmee neemt het afstand van de degradatiezone. Al in de beginfase liet Koen Hateboer op fraaie wijze de openingstreffer aantekenen. Niet lang daarna verdubbelde Bryan Inge de score. Geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg totdat de gasten uit het niets de aansluitingstreffer via Nick Kuipers produceerden. Nog voor rust werd de marge via Martin van Roeden weer teruggebracht naar twee. Na rust tekende Bryan Inge met een stiftje voor zijn tweede van de middag, waarna de thuisploeg de wedstrijd uitspeelde. Beide ploegen scoorden nog één keer waarbij het doelpunt van PKC werd gemaakt door Jivan Vroom.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “Een hele belangrijke overwinning. We staan nu vijf punten boven de streep met nog drie wedstrijden te gaan.’’

DZOH – Pelikaan S 4-5

Het venijn zat in de staart van de wedstrijd tussen DZOH en Pelikaan S. In de slotfase sloeg de kampioen toe, waardoor het alsnog met drie punten in de tas Emmen verliet. Fahim Bellghroub opende met een prima schot de score, maar nog voor rust werd deze achterstand door de thuisploeg omgezet in een voorsprong. Na rust namen de gastheren via Gerben Rog een 3-1 voorsprong en leek het gedaan met de bezoekers. Trainer Strating besloot daarop de niet geheel fitte Sergio van Dijk binnen de lijnen te brengen. Van Dijk stond nog maar koud binnen de lijnen of hij schoot vanaf randje zestien de aansluitingstreffer binnen. Vijf minuten voor tijd tekende hij ook voor de gelijkmaker. Via Jeroen Haan en Mathijs Elderman scoorden de gasten nog twee keer, waarna Ruud Klingenberg de eer had om in de slotminuut de eindstand op 4-5 te bepalen.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “We brachten in grote delen van de wedstrijd niet voldoende.’’

SC Loppersum – Aduard 2000 2-0

Evenals in het eerste duel tegen Loppersum moest Aduard 2000 genoegen nemen met een 2-0 nederlaag. Door de nederlaag blijft Aduard op de plaats net onder de streep staan. Met nog drie wedstrijden te spelen moeten ze nog volop in de beugels om boven de gevreesde streep te eindigen.
Loppersum was de betere afgelopen zaterdag, maar ook Aduard kreeg een aantal mogelijkheden om tot score te komen. De wedstrijd werd beslist door twee momenten waarin de gasten met teveel mensen voor de bal stonden. Hierdoor kon de thuisploeg toeslaan in de counter en dat deed het via Joris Jurna en Cees bij de Leij uiterst effectief.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: “Jammer dat je je in de omschakeling twee keer laat verrassen door een lange bal.’’

Groninger Boys – Zeester 0-5

Voor Groninger Boys valt er niets meer te behalen dit seizoen en dat bleek wel afgelopen zaterdag. Het was speelbal van Zeester dat eenvoudig uit kon lopen naar een 0-5 overwinning. De gretige gasten liepen, met dank aan de slordigheden en de matige beleving van de Boys, voor de pauze vrij gemakkelijk uit naar een 0-3 voorsprong. In de tweede helft kon de thuisploeg ook geen vuist maken. Topschutter Vince van der Veen, die voor rust al twee keer had gescoord, herhaalde dit kunstje na rust en bepaalde daarmee de eindstand op 0-5.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: “Ik vind dat we in dit duel niet naar onze capaciteiten hebben gevoetbald. Wij kunnen beter dan dat we vandaag hebben laten zien. Het oogde zelfs lusteloos.’’

ZONDAGVOETBAL

Peize – LSC 1890 1-0

Peize blijft in gevecht met Olyphia om de rode lantaarn. Beide ploegen houden elkaar qua aantal behaalde punten in evenwicht. Olyphia behaalde donderdag jongstleden een 4-3 overwinning op streekgenoot Jubbega. Het was dus voor Peize zaak om de opgelopen achterstand in het duel tegen het hooggeplaatste LSC 1890 teniet te doen. Vanaf het begin maakten de Noord-Drenten deze intentie duidelijk. Na een knappe redding van doelman Lennart Renkema op een Leeuwarder inzet, mocht Peize halverwege de eerste helft vanaf elf meter aanleggen. Joppe van Leeuwen benutte dit buitenkansje, 1-0. De Friese hoogvlieger zag, mede door het goede keeperswerk van Renkema, na rust ook geen kans de gelijkmaker te realiseren.

Peize-trainer Henk Veenhof: “De ploeg heeft een prima prestatie geleverd. Het was voor een must om dit duel in winst om te zetten.’’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*