Langs de velden week 20

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio

HFC’15 – FC Meppel 2-8

‘HFC’15 KAN OPNIEUW GEEN POTTEN BREKEN’

HFC’15 pakte één van de laatste strohalmen om rechtstreekse degradatie te ontlopen niet. Het oogde futloos en werd door FC Meppel als een stel makke schapen naar de slachtbank geleid. HFC’15 heeft nu nog honderdtachtig minuten voetbal over om Omlandia op de ranglijst te passeren. Zij staan twee punten boven de hekkensluiter. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers via een snel genomen vrije trap van Pim ten Voorde op voorsprong. Doelman van de thuisploeg, Sander Mulder, wist in de fase na de openingstreffer met een aantal uitstekende reddingen erger te voorkomen.

Jos van der Veen kreeg vervolgens voor HFC’15 de kans om de stand gelijk te trekken, maar hij schoot over. Vlak voor rust namen de gasten alsnog afstand. Het scoorde in tien minuten voor het rustsignaal maar liefst tweemaal via Jos Fidom en eenmaal via Emiel Kwant. HFC’15 wist via Rutger Hofsteenge in de slotminuut van de eerste helft nog een beetje de eer te redden door de 1-4 op het scorebord te zetten.

Na rust hielden de bezoekers hun kruit lang droog. Het was zelfs HFC’15 dat de achterstand via Danny Holman wist te verkleinen. Wie toen dacht dat er een comeback in de maak zou zijn, kwam bedrogen uit. Na de goal van Holman trapten de gasten het gaspedaal weer even in en liep het eenvoudig uit naar 2-8. Pim ten Voorde vervolmaakte met zijn tweede en derde treffer van de middag zijn hattrick. Het slotakkoord was voor Rick Meijer die het net achter Sander Mulder nog twee keer wist te vinden.

PKC’83 – Winsum 2-1

Voor beide ploegen stond er nog veel op het spel. Met een overwinning zou PKC’83 definitief veilig zijn. Winsum moest winnen om in de race te blijven voor een eventuele, vervangende periodetitel. Beide ploegen deden in het hele duel weinig voor elkaar onder, maar uiteindelijk hield de thuisploeg de punten in eigen huis. Koen Hateboer opende in de vierendertigste minuut met een puike kopbal de score. Dit bleek de enige treffer in de eerste helft. Wouter Bloem produceerde tien minuten na rust de gelijkmaker. Beide ploegen gingen vol voor de winst, waarbij Hateboer een kwartier voor tijd nogmaals namens de thuisploeg wist te scoren.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: ‘’We zijn erg content met de overwinning op hoogvlieger Winsum.’’

Pelikaan S – DESZ 4-1

Kampioen Pelikaan S is op jacht naar een nieuwe mijlpaal. De doelstelling is om in dit seizoen de honderd treffers vol te maken. Na het duel tegen de nummer twee DESZ uit Zwartsluis staat de teller nu op vijfennegentig. De ploeg uit Oostwold moest het stellen zonder de coaching van de, per direct vertrokken, trainer Freddy Strating. De honneurs werden waargenomen door de geblesseerde Danny Holband. De thuisploeg was vanaf het begin de bovenliggende partij. Het was topschutter Fahim Bellghroub die na een half uur spelen de score opende. Niet lang daarna was het Edu de Jonge Rosa die de marge verdubbelde. DESZ-topscorer Tom Kisjes bracht de spanning vlak na rust terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. Vier minuten voor tijd kon de aanhang van de thuisploeg opgelucht ademhalen. Bellghroub tekende voor zijn tweede van de middag. Jeroen Haan zette met zijn treffer de 4-1 eindstand op het scorebord.

Noordwolde – Zuidhorn 1-5

De strijd om het kampioenschap blijft, na de ruime overwinning van Zuidhorn ongekend spannend. Nog drie ploegen maken aanspraak op de titel. Die teams zijn LTC, Loppersum en Zuidhorn zelf. Het onderlinge verschil bedraagt twee punten. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de gasten met een klinkende overwinning huiswaarts zouden keren, bij rust stond het door een doelpunt van Marco Vos namelijk 1-0 achter. Na rust ging de kampioenskandidaat pas op volle toeren draaien en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker van Jos Schultinga. Binnen drie minuten voerden ze de stand op naar 1-3 via Stefan Smit en Jaap Jacobs. Een kwartier voor tijd besliste Thijs Zwarteveen de wedstrijd en Milan Star zag ook nog kans om de Noordwolde-doelman te verschalken, 1-5.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: ‘’De jongens hebben prima spel op de mat gelegd. Het blijft spannend.’’

Be Quick 1887 – Aduard 2000 1-1

Het duel tussen Be Quick 1887 en Aduard bleef vanaf de aftrap tot aan het eindsignaal spannend. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Lange tijd hield het hardwerkende Aduard de thuisploeg van scoren af. Mede door het prima optreden van Aduard-doelman Iddo Kooistra bleef de brilstand tot aan de vierenveertigste minuut gehandhaafd. Tijmen Mennink wist Kooistra alsnog te verschalken. In de tweede helft probeerden de gasten met hun ziel en zaligheid de gelijkmaker tot stand te brengen. Uiteindelijk kreeg het in de slotminuut loon naar werken. Leon Smits die na een prima, individuele actie doeltreffend wist af te ronden.

Aduard-trainer Henk Alssema: “De jongens hebben strijdend een maximaal resultaat behaald tegen een gemakkelijker voetballend Be Quick.’’

Ezinge – Groninger Boys 8-2

Bij de oude garde van Groninger Boys is de fut eruit. Van de scherpte, die er lange tijd na de winsterstop wel was, zag je in de wedstrijd met Ezinge niets terug. De thuisploeg was nog mild voor de Groningers. Gezien het aantal gemiste kansen had de score nog vele malen hoger uit kunnen vallen. Nadat Groninger Boys de twee tegentreffers had geproduceerd, leek het er even op dat de ploeg toch nog tot het uiterste wilde gaan om een positief resultaat te behalen. Op het moment dat de thuisploeg de marge weer verhoogde, was het echter met de opleving van de bezoekers gedaan. De gasten lieten zich zonder al te veel verzet naar een ruime nederlaag spelen, 2-8.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: “Het is frustrerend om te zien met hoe weinig beleving een aantal spelers binnen de lijnen staat.’’

Oosterparkers – Lycurgus 1-2

Kampioen Lycurgus toonde geen moment het spel waar ze zo overtuigend kampioen mee waren geworden, maar wist wel te winnen op bezoek bij de Oosterparkers. Nadat de thuisploeg een aansluitingstreffer had geproduceerd, leek het er zelfs even op dat de gebrekkige instelling van de gasten zou resulteren in puntverlies. Yvar van Oosten verzilverde, halverwege de eerste helft met een simpele voetbeweging een prima genomen hoekschop. Op slag van rust was het Robby van der Veen die een prima aanval, waar ook Cees Beijne en Dylan van der Spoel bij betrokken waren, het juiste vervolg gaf. Even werd het dus nog spannend, maar de gastheren waren niet bij machte om de bezoekers met puntverlies naar Vinkhuizen terug te sturen.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: ‘’Kampioensonwaardige wedstrijd. We hebben gewonnen en daar is ook vrijwel alles mee gezegd.’’

Zondagvoetbal
Peize – Roden 1-3

De wedstrijd tussen hekkensluiter Peize en koploper Roden was goed en wel begonnen of Enrico Wardenier wist al door de onoplettende defensie van de thuisploeg te slalommen om vervolgens doelman Lennart Renkema kansloos te laten. Halverwege de eerste helft had diezelfde Renkema al drie keer gevist. Via Guido Bos en Robin van der Tuin had de koploper na vierendertig minuten een riante 3-0 voorsprong bewerkstelligd. Hier stelde de thuisploeg slechts één treffer tegenover. Joppe van Leeuwen haalde succesvol de trekker over en redde daarmee uiteindelijk de eer van de rode lantaarndrager, want beide ploegen hielden het kruit in de tweede helft droog.

Peize-trainer Henk Veenhof: ‘’De jongens doen er alles om van de onderste plaats te komen, maar het lukt vooralsnog niet. Het gebrek aan scorend vermogen speelt hierbij een grote rol.’’

Gruno – Nicator 4-0

Wie na de promotie van het vorige seizoen had gezegd dat Gruno ook in de derde klasse tot het laatst mee zou strijden om de titel was ongetwijfeld doorgestuurd naar een specialist, maar niets is echter minder waar. Op doelsaldo staat Gruno boven naaste belager Drachten. In het weekend van 19 mei spelen beide ploegen in een ongekende kraker waarschijnlijk tegen elkaar om het kampioenschap. Gruno creëerde in de eerste helft weinig tegen de stugge Friese ploeg, waardoor het met een brilstand aan de thee ging. Na rust tapte Gruno uit een ander vaatje. Het legde de wil op aan de gasten, maar scoorde pas tien minuten voor tijd de openingstreffer via Rick Bunk. Hiermee was het Fries verzet gebroken en scoorde de thuisploeg maar liefst drie keer. Via tweemaal Robert Oosterhof en eenmaal Mitchell van Kalsbeek werd de eindstand bepaald op een geflatteerde 4-0.

Gruno-trainer Peter van der Mark: ‘’Nicator bood goed tegenstand, maar gelukkig konden we nog een ruime overwinning boeken.’’

SC Bolsward-Groninger Boys 3-0.

De geringe trainingsopkomst gaat het, in het verleden ambitieuze, Groninger Boys steeds meer opbreken. Vooral tegen tegenstanders als Bolsward moet je negentig minuten strijd kunnen leveren en dat zit er bij de Stadjers op dit moment niet in. Al voor rust keek het tegen een 3-0 achterstand aan. Hiertegenover stelde Groninger Boys een aantal speldenprikjes, maar echt gevaarlijk kon dit niet genoemd worden. De Friese formatie bleef, zonder zich echt in te spannen, overeind. Via Mounir Bouasrar en twee goals van Özgur Akkus gingen de ‘boys’ met lege handen terug naar Groningen.

Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “Het is voor Groninger Boys het seizoen uitspelen en dan richten we de pijlen op het volgend seizoen.’’

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*