Langs de velden week 21

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio

Balk – PKC’83 1-1

PKC’83 speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen het stugge Balk en daarmee verzekerde het zichzelf van klassebehoud. Met een geblesseerde achterhoede was het even improviseren voor de trainer van de gasten, maar met het inzetten van talentvolle jeugdspelers wisten de bezoekers het benodigde puntje over de streep te trekken. Via Jeffrey Noordveld kwam het vlak na rust verdiend op voorsprong. Tien minuten later ging PKC’83-goalie Meedendorp niet helemaal vrijuit en kon Pieter Wijnja de stand gelijktrekken. Door het missen van een aantal opgelegde mogelijkheden gingen de bezoekers met één in plaats van drie punten richting Groningen.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “Ondanks de afwezigheid van een aantal basiskrachten speelden we een goede wedstrijd, maar we hebben onszelf helaas niet beloond.’’

VEV’67 – Pelikaan S 3-1

De doelstelling van kampioen Pelikaan S was om in het verdere verloop van het seizoen geen punten meer in te leveren. Deze gedachte hadden de spelers in het duel tegen buurman VEV’67 blijkbaar even laten varen en dat werd door de tegenstander prima uitgebuit. Ondanks het matige spel kreeg Pelikaan S volop kansen om de magere productie van slechts één treffer een hoger aanzien te geven, maar de scherpte ontbrak. Al in de beginfase kwam de thuisploeg via Rense Dijk op voorsprong, waarna de gastheren de boventoon bleven voeren. Een kwartier naar rust verdubbelde Jeffrey Visser de marge. Raymon Bolt maakte in de slotfase de 3-0. Fahim Bellghroub redde de eer van de gasten.

Pelikaan S-teammanager Engbert Ypma: “Wij waren niet scherp vandaag. De overwinning van VEV’67 is dan ook zeker verdiend.’’

De Weide – HFC’15 6-0

HFC’15 miste in het duel tegen De Weide maar liefst zes basisspelers wegens blessures en schorsingen. Het kon dan ook geen potten breken in Hoogeveen en ging roemloos met 6-0 onderuit. Al in de beginminuten prijkte de 1-0 op het scorebord. De snelle Jasper Strijker werd de diepte ingestuurd, was de trage HFC-defensie de baas en liet doelman Sander Mulder kansloos. Nadat de thuisploeg nog enkele kansen om zeep had geholpen was het opnieuw Strijker die de marge verdubbelde. De bezoekers kwamen niet verder dan tegenhouden. Mitchell Luchtenberg bracht de ruststand van 3-0 op het scorebord. Na rust maakten Frank Benjamins, Strijker en Just Belt het halve dozijn namens De Weide vol.

HFC’15-teammanager Rutger Paas: “De ploeg heeft er alles aan gedaan om een goed resultaat te behalen, maar het was gewoon niet toereikend.’’

Aduard 2000 – Mamio 2-0

Het zespuntenduel tussen Aduard 2000 en Mamio werd een prooi voor de thuisploeg en daarmee deden de gastheren goede zaken. Met de overwinning werkte de thuisploeg zich op tot boven de degradatiestreep. Aduard, dat in Arend Jan Linde de grote uitblinker kende, creëerde een hoop mogelijkheden, maar er kwam halverwege de eerste helft een strafschop aan te pas om tot een voorsprong te komen. Vanaf de stip schoot Leon Smits onberispelijk raak. Mark Weltens kreeg daarna een dot van een kans om de marge te verdubbelen, maar de Mamio-goalie stond dit niet toe en pareerde het schot. Nadat de paal en de lat in de tweede helft een tweede treffer in de weg stonden, was het alsnog Weltens die de 2-0 aantekende.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: “De jongens hebben er hard voor geknokt. De overwinning op concurrent Mamio was dan ook zeer zeker verdiend.’’

Holwierde – Zuidhorn 1-4

Zuidhorn won met ruime cijfers op bezoek bij Holwierde en daarmee houdt het kans op het kampioenschap. Het is daarin echter wel afhankelijk van een misstap van koploper LTC. Vanaf minuut één deelden de bezoekers de lakens uit. Dit resulteerde al snel in de openingstreffer van Jaap Jacobs. Hij strafte klungelig uitverdedigen van de Holwierde-goalie doeltreffend af. Niet lang daarna leidde tikte Ruben Buursma een afgeketst schot van Thijs Zwarteveen binnen. Via Bart Brandt Buys ging Zuidhorn met een 0-3 voorsprong aan de thee. Zowel paal als lat voorkwamen een vierde treffer van de gasten. Jurrely Torbed wist daarop aan de andere kant te scoren en daarmee de achterstand te verkleinen naar 1-3. Het slotakkoord was echter voorbehouden aan de Buursma, 1-4.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: ‘’Met prima voetbal en veel inzet hebben we een uitstekende zege behaald op een tegenstander die vooral als ze thuisspelen moeilijk te bestrijden is.’’

VVSV’09 – Groninger Boys 1-0

Zelfs VVSV’09, dat in het gehele seizoen nog maar één keer als overwinnaar uit een strijd kwam, was te sterk voor het uitgebluste Groninger Boys. De thuisploeg streed met het mes tussen de tanden om de drie punten in eigen huis te houden. Op deze strijdwijze hadden de gasten uiteindelijk geen passend antwoord. Met de bal aan de voet waren de bezoekers nog wel tot iets in staat, maar de gretigheid was ver ter zoeken. De Boys zagen geen kans de muur van verdedigers te slechten. De thuisploeg zag wel kans de man bij het scorebord aan het werk te zetten. Jordy Muller werd het goudhaantje voor de thuisploeg.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: “Je begint met goede bedoelingen aan de wedstrijd maar al heel snel was de beleving weer ver te zoeken en speelden we een kansloze wedstrijd”.

Lycurgus – GRC Groningen 5-0

Lycurgus is na de kleine overwinning van de vorige week op het pad der ruime overwinningen teruggekeerd. Het matig spelende GRC Groningen werd de dupe van de scoringsdrang der kampioenen. In de beginfase boden de bezoekers nog behoorlijk tegenstand, maar naarmate de strijd vorderde werd het overwicht van de thuisploeg geleidelijk aan groter. Halverwege de eerste helft bekroonde Steven Zwarts binnen twee minuten het overwicht met twee treffers. Op slag van het rustsignaal schoot Robby van der Veen vanaf vijfentwintig meter als een raket de 3-0 tegen de touwen. Overigens duurde het wel tot diep in de tweede helft alvorens de Lycurgus-schutters het publiek weer lieten juichen. Via Cees Beijne en Jaap Klooster werd de eindstand op 5-0 bepaald.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: “We hadden wel wat meer tegenstand van GRC verwacht. We hebben opnieuw duidelijk laten zien dat wij in de vierde klasse thuishoren.’’

Zondagvoetbal

Gruno-Drachten 3-3.

“GRUNO GEEFT RUIME VOORSPRONG UIT HANDEN TEGEN DRACHTEN’’

Gruno kon zich na het duel tegen medetitelkandidaat Drachten nog eens flink achter de oren krabben, want na een uur spelen stond er een 3-0 stand in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. Na negentig minuten stond daar echter 3-3. Geen mens die nog geloofde dat Drachten in staat zou zijn om alsnog een puntendeling uit het vuur te slepen, maar toch werd dit werkelijkheid. Drachten begon sterker aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Met veel dreiging stormden de Friezen richting het doel van Michael Mast. Al in de beginfase was Habi Tolentino precies op tijd om de bal van de lijn te halen.

Na een kwartier kregen de gastheren meer grip op de wedstrijd. Rick Bunk zette een aanval op en kwam in scoringspositie. Hij raakte de bal half, waarna Robert Oosterhof het beslissende zetje kon geven voor de 1-0. Op aangeven van Mitchell van Kalsbeek schoot Richard Zolfghari de ruststand op het scorebord, 2-0.

De grootste kansen waren in de tweede helft voor Gruno. In een kort tijdsbestek had Van Kalsbeek zich tot de held van de dag kunnen laten bekronen, maar tot twee keer toe miste hij jammerlijk. Even later wist Van Kalsbeek toch het net te vinden en tekende hij voor de 3-0. Niet lang na de 3-0 strafte Jesse Goeree niet alert ingrijpen van de Gruno-defensie af. In de slotfase zorgde Dennis Hardenbol met een benutte penalty voor nog meer spanning. Voordat de gelijkmaker tot stand kwam, had Van Kalsbeek de 4-2 op zijn schoen, maar ook deze kans was niet aan hem besteed. In de dying seconds van het duel wist Jesse Goeree namens de gasten alsnog de gelijkmaker te produceren.

Olyphia – Peize 1-1

Het publiek bij duel tussen Olyphia en Peize zag een thuisploeg die met een muur van verdedigers probeerde de nul vast te houden en een uitploeg die probeerde de winnende treffer te produceren. De Peizenaren waren 80% van het duel in balbezit, maar hadden het moeilijk om een opening in de hechte Friese defensie te forceren. Veel kansen werden er in de eerste helft dan ook niet gecreëerd. In de tweede helft creëerde de hekkensluiter wel veel kansen, maar verzilverde er geen. Joppe van Leeuwen bracht uit een strafschop toch de stand op 0-1. Halverwege de tweede helft stonden de partijen, uit een vrije trap, weer op gelijke hoogte. De thuisploeg koesterde deze gelijke stand en Peize bleef op jacht naar meer. Tot een winnende treffer kwam het uiteindelijk niet.

Peize-trainer Henk Veenhof: “We hadden volop de kans om van de laatste plaats af te komen, maar we scoorden helaas niet voldoende.’’

Friesland LVV – Groninger Boys 4-4

Groninger Boys heeft zich afgelopen zondag met een 4-4 gelijkspel bij Friesland LVV verzekerd van nog een jaar derde klasse. Een kwartier voor tijd kwam het nog op een ruime 3-1 voorsprong, maar het wist de overwinning niet over de streep te trekken. In de slotfase vielen maar liefst drie doelpunten voor de thuisploeg, waardoor de gasten met een puntendeling genoegen moesten nemen. Freddy de Grooth was weer eens de grote man aan de zijde van Groninger Boys. Hij nam een hattrick voor zijn rekening. De vierde goal werd gemaakt door Earl Perre, waarna de thuisploeg dus nog drie keer het net wist te vinden.
Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: ”In de slotfase zaten veel jongens erdoorheen. De krachten waren niet meer toereikend om een gelijkspel te voorkomen.”

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*