Langs de velden week 22

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio

Zuidhorn – Loppersum 6-0

Doordat Zuidhorn zelf een ruime 6-0 overwinning boekte op nummer twee Loppersum en koploper LTC met 1-1 gelijkspeelde op bezoek bij Be Quick 1887, kroonde Zuidhorn zich op doelsaldo tot kampioen in de zaterdag derde klasse C. De thuisploeg keerde hiermee na een afwezigheid van één jaar weer terug in de tweede klasse.

Het duel tussen de nummer twee en de nummer drie is geen moment een duel geweest waar de spanning van afdroop. Daarvoor was de overmacht van de mannen uit Zuidhorn veel te groot. De ‘Lopsters’ kwamen handen en voeten tekort om de aanvalsdrift van de thuisploeg te beteugelen.

Nadat Joris Jurna namens Loppersum een één-op-één situatie tegenover Zuidhorndoelman Marcel Groothof had verprutst, kwam Zuidhorn via Thijs Zwarteveen op voorsprong. Na ruim een half uur spelen pakte Peter Heeres namens de gasten zijn tweede gele kaart, waardoor Loppersum de wedstrijd met een man minder uit moest spelen. Dat bleek een belangrijk moment, want in de tien minuten voor rust scoorde Schuiling tweemaal en daarmee besliste hij de wedstrijd.

Na rust maakte Jaap Jacobs zijn eerste plaats in de Westerkrant-TOP 10 meer dan waar. Hij scoorde tweemaal. Tussen Jacobs’ doelpunten door wist ook Ruben Buursema het net te vinden waardoor de eindstand op 6-0 werd bepaald. Daarmee kwam Zuidhorn op 59 punten, evenveel als LTC op dat moment. In spanning werd op het veld gewacht totdat het eindsignaal in Groningen klonk. De 1-1 stand bleef staan en daarmee werd het kampioenschap voor Zuidhorn een feit.

“We keren terug naar de tweede klasse en dat is nauwelijks te geloven. Een mooier afscheid kun je je als trainer niet wensen’’, waren de blije woorden van scheidend trainer Kees Bouma.

PKC’83 – HZVV 2-5

PKC’83 kon kampioen HZVV lang bijbenen, want pas in de slotfase viel de definitieve beslissing.
Romano Djababoe opende halverwege de eerste helft de score voor de gasten. Bryan Inge bracht op fraaie wijze de ploegen weer in evenwicht. Vrijwel direct daarna was het opnieuw Djababoe die PKC’83-doelman Ben Meedendorp het nakijken gaf. Via een strafschop bracht wederom Inge de ploegen op gelijke hoogte. PKC’83 ging op zoek naar de winst, maar gaf teveel ruimte weg waardoor Luke Millar de bezoekers weer op voorsprong kon brengen. Voor de statistieken voerden de gasten via Kelly Fernando João en opnieuw Djababoe nog op naar 2-5.

PKC’83-assistent trainer Robert Groninger: “Onze jongens vochten zich telkens weer terug in de wedstrijd. Jammer dat we de 3-3 niet konden maken dan krijg je waarschijnlijk nog een heel andere wedstrijd, maar dat is voetbal.’’

Pelikaan S – De Griffioen 8-3

Pelikaan S behaalde afgelopen zaterdag tegen De Griffioen ook haar laatste doel van dit seizoen, 100 doelpunten maken. De kampioen won eenvoudig met 8-3 en daarmee eindigde de doelpuntenteller op 104. Van de uiteindelijk 104 treffers komen er 72 op naam van achtereenvolgens Fahim Bellghroub (30x), Jeroen Haan (25x), Sergio van Dijk (17x). Voor rust scoorde Bellghroub een loepzuivere hattrick. Jeroen Haan en Sergio van Dijk scoorden beide eenmaal waardoor de wedstrijd bij rust al beslist was, 5-0. Na rust wisten de gasten iets terug te doen door nog op 5-2 te komen. Via Angelo Zimmerman, Mathijs Elderman en Haan liep de thuisploeg echter weer uit. De eindstand werd door de bezoekers bepaald op 8-3.

HFC’15 – VEV’67 0-5

De lijdensweg van HFC’15 zit erop. Na opnieuw een ruime 0-5 nederlaag werd afgelopen zaterdag rechtstreekse degradatie een feit. VEV’67 speelde de Hoogkerkers naar een kansloze nederlaag. Voor de Leeksters betekende de overwinning het veroveren van de derde periodetitel.
De gastheren hielden tot halverwege de eerste helft stand. Daarna moest de HFC-defensie al snel capituleren. Rick Schuring opende de score. Op slag van de rust verdubbelde Arjan Veenstra de marge. Nadat Veenstra voor de tweede keer in dit duel trefzeker was, verschalkte zijn collega Erwin Casemier ook HFC’15- goalie Sander Mulder. De gasten lieten hierna enkele kansen onbenut, maar Veenstra vervolmaakte in het restant van de wedstrijd zijn hattrick.

HFC’15-teammanager Rutger Paas: “Aan wil heeft het de jongens bijna nooit ontbroken, maar de tweede klasse was voor onze ploeg te hoog gegrepen. Dat zie je duidelijk terug in de cijfers.’’

Groen Geel – Aduard 2000 0-0

Aduard balanceerde tot de laatste speeldag op het randje van nacompetitie tegen degradatie. Na het horen van de uitslagen op de andere velden, bleek echter dat ze daarvan gevrijwaard bleven. De man aan het scorebord in Groningen bleef deze middag werkloos. Beide ploegen moesten het laatste gedeelte van het duel, vanwege twee rode kaarten, met tien spelers afwerken. De doelman van Groen Geel haalde een speler onderuit in het strafschopgebied met een directe rode kaart als gevolg en bij Aduard kon Klaas Cruiming met twee gele kaarten vroegtijdig onder de douche. De bezoekers deden er wel alles aan om zich veilig te spelen. Zoals zo vaak dit seizoen liet het scorend vermogen de ploeg echter in de steek.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: ‘’We hebben het gered. Voor ons een hele opluchting. Kansen hebben we voldoende gecreëerd, maar hier schiet je niet zoveel mee op. De ballen moeten erin.’’

Groninger Boys – VVK 2-7

In de wedstrijd tussen Groninger Boys en VVK bleek dat de gasten nog wel drie punten aan hun totaal wilden toevoegen. Het waren dan ook de bezoekers die op voorsprong kwamen. Ron Zuurt bracht de partijen halverwege de eerste helft weer in evenwicht. Het spel bleef tot de thee op en neer gaan. Nog voor de pauze moest de Groninger Boys-doelman voor de tweede keer de bal uit het net halen. Na de thee was het verweer van de thuisploeg helemaal gebroken. De bezoekers kwamen al gauw op 1-4. Een kleine opleving van de gastheren leverde via Maikel Hoiting de 2-4 op, maar al snel daarop volgden nog drie VVK-treffers waardoor er een 2-7 eindstand op het scorebord stond.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: ‘’We zijn klaar met de competitie. Dat is op dit moment het enige wat voor veel van onze spelers telt.’’

Ezinge – Lycurgus 1-1

Bij Lycurgus is het heilige moeten eraf. Dit was duidelijk af te lezen aan het spel dat de Lycurgianen op de mat legden in de uitwedstrijd tegen Ezinge. Deze instelling speelde de tegenstander echter behoorlijk in de kaart. De thuisploeg was nog in de race voor het binnenhalen van de derde periode. Door het gelijke spel werd die periode uiteindelijk binnengehaald. De thuisploeg had via Ewart Gerritsen al heel vroeg succes. De bezoekers zagen daarop geen kans de muur van Ezinge-verdedigers te verrassen. Eén aanval werd goed uitgevoerd en dat leverde prompt een schitterende treffer op. Hein Wuite deed hetgeen dat de aanval verdiende, scoren. In de tweede helft had de wedstrijd hetzelfde spelbeeld en zo eindigde een tam duel in een puntendeling.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: “Omdat bij ons de scherpte eraf was, waren we nagenoeg niet in staat om de zeer defensief spelende tegenstander in verlegenheid te brengen.’’

Peize – Sint Annaparochie 2-0

Om rechtstreekse degradatie te voorkomen, moest Peize in ieder geval van Sint Annaparochie winnen en dan was het nog altijd van belang dat medekandidaat Olyphia punten liet liggen bij Helpman. Zo geschiedde. Peize mag nu proberen om zich via de nacompetitie te handhaven in de tweede klasse. In de eerste helft was Sint Annaparochie de bovenliggende partij, maar de thuisploeg wist de rust te halen zonder een tegendoelpunt te incasseren. Peize ging vlammend van start in de tweede helft. Vanaf de aftrap opende Jarco Westerhof de score. David Kruizinga ondernam halverwege de tweede helft een run van zeker vijftig meter. Als sluitstuk van deze lange sprint toonde hij zijn koelbloedigheid door het net te bollen.

Peize-trainer Henk Veenhof: “Met misschien iets minder voetbal, maar met heel hun ziel en zaligheid hebben de knapen de laatste strohalm gegrepen. Een mooi aanknopingspunt om via de nacompetitie alsnog het verblijf in de tweede klasse te continueren”

MKV’29 – Gruno 1-10

“PROMOVENDUS GRUNO FLIKT HET OOK IN DE DERDE KLASSE”

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Gruno hengelde, na een nek aan nek race met Drachten, het kampioenschap binnen. Het kampioenschap zou na de 3-3 tegen Drachten op doelsaldo worden beslist. Het +5 saldo ten opzichte van Drachten leek voor Gruno geruststellend, maar je weet het maar nooit. Na negentig minuten voetbal bleek dat dit voldoende was. Drachten won met 5-0 en Gruno liet er zelf geen gras over groeien en versloeg MKV’29 met de eclatante cijfers, 1-10.
De man aan het scorebord bleef een kwartier lang werkloos. Daarna moest hij overuren draaien. Mitchell van Kalsbeek opende de score, waarop Robert Oosterhof de marge verdubbelde. Beide heren hadden een productieve middag. Van Kalsbeek scoorde driemaal en Oosterhof maar liefst vier keer. Het vizier werd afgesteld in de juiste richting en binnen een tijdsbestek van vijf minuten troffen achtereenvolgens Richard Zolfghari, Van Kalsbeek en Oosterhof doel waardoor de ruststand van 5-0 werd bereikt. Na de pauze had de wedstrijd hetzelfde spelbeeld. Uiteindelijk resulteerde dit voor Gruno in nog eens vijf treffers. Via Van Kalsbeek, Oosterhof en Johannes Kroon werd de eindstand op 1-10 bepaald.
Gruno-trainer Peter van der Mark: “Wie had deze ontknoping vooraf aan het seizoen verwacht. Grote klasse wat de selectie heeft gepresteerd.

Ik vind het welletjes en zal vertrekken als trainer. Ik wens mijn opvolger Ger Haak, de selectie en de club heel veel succes in de tweede klasse.

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Zoek een ondernemer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*