Langs de velden week 39

Westersport | Westerkrant.nl

Lees hier de verslagen van de voetbalwedstrijden, gespeeld in onze regio

 

 

Peize-VAKO 2-0.

Na 13 jaar in de tweede klasse te zijn uitgekomen mag degradant Peize nu haar kwaliteiten vertonen in de derde klasse. In deze klasse ontmoet het buurt-/streekgenoten VAKO, Nieuw Roden, Actief, SVZ en TLC. Dit zullen ongetwijfeld wedstrijden brengen die extra beladen zijn.
Zondag jongstleden begon het nieuwe seizoen gelijk al met een derby tegen het naburige VAKO uit Vries.
Peize opende het sterkst en kreeg al in de beginfase een aantal mogelijkheden om de score te openen. Eerst was het Joppe van Leeuwen die de bal niet goed raakte en daarna was het Marten Wobbes die het leder met zijn hoofd niet in de juiste richting plaatste. Vervolgens zag Kelvin Wekema zijn schot op het laatste moment geblokt. Daarna kopte Marten Wobbes het speeltuig rakelings over. Niet alleen het missen van de juiste richting was de oorzaak dat er niet gescoord werd. De 50-jarige!! VAKO-doelman voorkwam met zeer goede reddingen een treffer. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg uit Vries iets meer in het stuk voor. In het tweede deel van de eerste helft was aan Peize-zijde onzuiverheid en onrust troef.
Peize-doelman Ronnie Hummel voorkwam met prima reddingen een VAKO-voorsprong. Kort voor de pauze was het Koen Helder die een voorzet van Frank Darwinkel schitterend omzette in
een treffer. Ruststand 1-0.
Na de thee waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Er werd met veel passie gespeeld. Het spel mondde niet uit in goed voetbal maar de spanning vergoedde veel. Ook nu waren de meeste kansen voor de thuisploeg maar de aanvallen van de mannen uit Vries waren niet van gevaar ontbloot. Beide doelmannen voorkwamen met prima reddingen, hierbij geassisteerd door goed verdedigingswerk van de defensies, een treffer. In de slotfase kreeg VAKO de definitieve nekslag. Frank Darwinkel mocht op links een hoekschop nemen. Hij plaatste de bal op het hoofd van Marten Wobbes die kopte prima in maar de doelman wist in eerste instantie met een fantastische reflex een treffer voorkomen. De bal belandde voor de voeten van de net ingevallen Ton van Leysen die schoot vervolgens in de rebound de bal alsnog tegen de touwen. Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld en dit resultaat leverde de thuisploeg uiteindelijk de felbegeerde drie punten op.

Oranje Nassau Groningen-Pelikaan S 1-1.

Het duel tussen Oranje Nassau en debutant Pelikaan S was er één die van het begin tot het einde boeide.
Nieuweling Pelikaan S begon sterk aan het duel met de Groningers. De bezoekers creëerden in die periode, middels prima voetbal, een aantal goede mogelijkheden om de score te openen.In het tweede deel van de eerste speelhelft nam de thuisploeg het heft in handen. Onnodig balverlies van Handrit Hoxhaj leidde de ON-voorsprong in. Deze misstap werd door Niels Stenekes, genadeloos afgestraft. 1-0. Lang heeft men niet van die voorsprong kunnen genieten. Enkele minuten later stond de 1-1 stand op het scorebord. Jeroen Haan werd in de ‘16 meter’ onderuitgehaald. De strafschop werd door Fahim Bellghroub binnengeschoten. Ruststand 1-1.
Ook na de thee was het duel het aanzien meer dan waard. Beide teams speelden vol op de aanval. De grootste kans was voor de sterk spelende bezoekers. Anton Jongsma zag zijn schot, vanaf 5 meter, via de lat weer in het veld caramboleren. De 1-1 ruststand werd tevens de eindstand.
Pelikaan S-trainer John de Hoop: “Ik vind dat we een prima debuut gemaakt hebben tegen een ploeg die als één van de best voetballende ploegen in onze klasse wordt aangemerkt.

Zuidhorn-SC Joure 7-2.

Promovendus Zuidhorn ging in het nieuwe seizoen als een komeet van start. Het Friese Joure had vooral in de eerste helft niet veel in te brengen. Met goed voetbal werd de score al snel geopend. De eer van het produceren van de openingstreffer viel te beurt aan nieuwkomer Maycon Kuiper. Jaap Jacobs nam, via een benutte strafschop de verdubbeling van de score voor zijn rekening. 2-0. Binnen een kwartier gaf het scorebord de stand 3-0 aan. De derde treffer kwam van de voet van Thijs Zwarteveen. De bezoekers trachtten met alles wat ze in zich hadden een nog hogere score te voorkomen. Het bleef tot de thee onbegonnen werk. Jaap Jacobs had zijn vizier nog in de goede stand staan en maakte het kwartet-treffers vol. Niet lang daarna
was het opnieuw Jacobs die aan het publiek toonde dat hij een schutter van formaat is. 5-0. Nog voor de thee mochten de dapper strijdende gasten toch iets terugdoen. Jelle ter Heide tekende voor de tegentreffer. Ruststand 5-1.
Na de thee deden de gastheren het wat rustiger aan.
Nadat Milan Stad de stand had verhoogd naar 6-1 mocht Stijn Terpstra het totaal van de bezoekers verhogen naar twee treffers. Brian Tefi voltooide de Sûdhörnster ‘zevenklapper’ (7-2).
Zuidhorn-trainer Bob Pontjodikromo: “Het was vooral in de eerste helft echt genieten van ons spel. Al voor de thee vijf keer raak te schieten komt niet zo vaak voor. Het mooie was dat de treffers uit fraai voetbal tot stand kwamen.

HFC’15-Glimmen 2-1.

HFC’15 kreeg in de hernieuwde kennismaking met de derde klasse te maken met één van de ploegen die al jarenlang meestrijdt om de prijzen die recht geven op promotie. Voor HFC een ideale gelegenheid om te kijken hoe het gesteld is met hun kwaliteiten.
Het jonge HFC’15 toonde dat het met voetbal en de inzet wel goed zit. Vooral in het grootste deel van de eerste helft was de thuisploeg die domineerde. In die periode creëerde het sterk spelende HFC menige kans. Het was dan ook terecht dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Jos van der Veen deponeerde een hoekschop haarzuiver op het hoofd van David Boersema. Die kopte vervolgens op schitterende wijze de 1-0 binnen. De thuisploeg ging gretig door. Dit resulteerde in een verdubbeling van de voorsprong. Jos van der Veen stuurde Anejan Schat de diepte in. Die stoomde op het Glimmen-doel af en liet de goalie kansloos Ruststand 2-0.
HFC begon nog wel goed aan de tweede helft maar geleidelijk aan nam het ervaren Glimmen het heft in handen. Toen Wieb Mulder na een kwartier in de tweede helft, op aangeven van Tim Oosterhof, de aansluitingstreffer realiseerde brak voor de HFC’ers een hachelijke periode aan. Op karakter probeerden de Hoogkerkers het doel van Sander Mulder schoon te houden. Dit werd een hels karwei. Met prima reddingen hield doelman Sander Mulder de productie van Glimmen tot één treffer beperkt. Eindstand 2-1.
HFC’15-trainer Hugo Alves Velame:”Bij de week raakt het team steeds beter ingespeeld. Het is een gretige, leergierige groep waar prima mee te werken is.

Be Quick 1887-Aduard 2000 4-0

Bij voorbaat was de missie om punten te vergaren op de Esserberg te betitelen als kansloos. De Aduarders moesten dit, zonder maar liefst vijf basisspelers, zien te klaren. Uiteindelijk slaagde trainer Roy Kamps er wel in elf gemotiveerde spelers binnen te lijnen te brengen.
Je treft het dan niet dat je het op moet nemen tegen een goed voetballende opponent. Uiteindelijk was de kwaliteit van de Auwerders niet toereikend om de thuisploeg van scoren af te houden. Om de score te openen hadden de gastheren de hulp nodig van een mistastende Aduard-goalie. 1-0. Bij het sluiten van de eerste helft verscheen de verdubbeling op het bord. Ruststand 2-0.
Ook in de tweede helft domineerde de thuisploeg. De Aduarders werden iets dreigender en creëerden enkele kansjes. De gastheren voerden hun aantal treffers nog op naar vier. Pieter Osinga en Tijmen Mennink verzorgden de productie voor de rust en deden dit na de thee, nog een keer.
Aduard 2000-trainer Roy Kamps: “De jongens hebben alles gedaan dat binnen hun vermogen ligt. De kwaliteit van Be Quick was ons duidelijk teveel”.

TEO-Groninger Boys 3-4.

De ouverture van het seizoen 2019/2020 werd afgewerkt bij TEO in Ten Post. De Groningers begonnen sterk aan de wedstrijd.
Via een aanval uit het boekje werkte Vincent Koning de 0-1 binnen. Het was Freddy de Grooth die de score verdubbelde.
Daarna komt gemakzucht weer even om de hoek kijken. De bal wordt netjes bij de tegenstander ingeleverd, die alvorens dank je wel te zeggen eerst doelman Sil Damsma het nakijken gaf. 1-2. In plaats van dat dit het signaal aan de Boys was dat er een schepje bovenop moest zakte hun spelpeil nog verder. Desondanks liepen de bezoekers toch uit naar 1-3 en weer heette de schutter Freddy de Grooth.
Ook liepen de gasten nog uit naar 1-4. Mark Hoffman pikte, zijn doelpuntje mee. Weer leek ervoor de Stadjers geen vuiltje meer aan de lucht. Echter opnieuw brak een periode van onnauwkeurigheid en daarnaast was de wil om te winnen even zoek. Dit gaf de thuisploeg de gelegenheid om nog twee treffers aan hun totaal toe te voegen. Verder lieten de inmiddels weer wakker wordende bezoekers het niet komen.
Groninger Boys-trainer Johan Ritsema: “Het is een kwestie van mentaliteit. Op het ene moment geef je de tegenstander geen schijn van kans en dan breekt er een fase aan dat de gemakzucht overheerst. Hierdoor laat je de tegenstander weer in de wedstrijd komen. Dat mag ons niet gebeuren.

Lycurgus-Middelstum 2-3.

Lycurgus dacht klaar te zijn voor de strijd om de punten maar schijn bedriegt. De ploeg was geen schim van het duel van de week ervoor tegen het sterke Velocitas 1887. Met middelmatig tot slecht voetbal deed de thuisploeg een poging de volle buit binnen te halen. Het ontbrak de ploeg aan de goede instelling, zuiverheid en de rust. Dit was een groot verschil met de, niet van kwaliteit overlopende,Middelstum-formatie. Die jongens gingen er wel voor. De promovendus heeft dan ook geen moment aanspraak mogen maken op de volle buit.
De gastheren moesten een belangrijke schakel (Steven Zwarts) binnen het geheel, vanwege een blessure, missen. Zijn plaats werd ingenomen door Hein Wuite. Hij bezorgde de thuisploeg, op aangeven van Robby van der Veen, de 1-0 voorsprong. Onbenullig spel leidde de gelijkmaker in. 1-1. Cariem Dijk rondde een aanval, waarin Dylan van der Spoel en Hein Wuite ook een aandeel hadden, prima af. 2-1. Een slechte uittrap van de Lycurgus-doelman Jeffrey Raatjes leidde voor de rust de gelijkmaker in. Ruststand 2-2.
Met enkele omzettingen binnen het team kreeg de thuisploeg in de tweede helft iets meer grip op het duel. Er werd met meer pressie gespeeld maar het spel bleef slordig. Er werden wel kansen gecreëerd maar tot treffers leidde dit niet. Na een misser van Arwin Bolt kreeg de tegenstander de bal op een presenteerblaadje. Die greep de mogelijkheid gretig aan en strafte deze misstap met de winnende treffer af.
Lycurgus-trainer Sven de Haan: “Een wedstrijd om snel te vergeten. We hebben ver beneden ons kunnen gespeeld. Er deugde niet veel van. We waren met zijn allen niet goed bij de les. Hopelijk blijft het bij deze ene keer”.

Gruno-FC Lewenborg 1-4.

De start tegen stadgenoot FC Lewenborg werd voor de West Enders een grote deceptie. De thuisploeg had enkele spelers binnen de gelederen die niet vooruit te branden waren. Dit tot grote ergernis van de technische staf. Evenals in de eerder gespeelde wedstrijden viel Gruno vooral in de tweede helft door de mand. Het lankmoedig spelende Gruno kon het fris van de lever spelende en het veel loopvermogen herbergende FC Lewenborg voor de thee nog enigszins bijbenen. Daar was in de tweede helft geen sprake meer van. Al vroeg in de wedstrijd kwam Gruno op voorsprong. Nieuweling Cheik Keita bediende Richard Zolfghari op maat. Die had het vizier goed afgesteld en liet de Lewenborg-goalie kansloos 1-0. Lang duurde de vreugde van de voorsprong niet. Eduard Gerds scoorde de gelijkmaker. Mike Weidgraaf tekende nog voor de pauze voor de 1-2.
In de tweede helft heersten de bezoekers. De thuisploeg kon geen vuist maken. De Lewenborg-defensie kwam nagenoeg niet meer in de problemen. Het was Mike Weidgraaf die na een prachtige individuele actie zijn tweede treffer in dit duel scoorde.1-3.
Rodney van der Hoek werkte het leder, uit een door Mike Weidgraaf genomen hoekschop, tegen de touwen. Eindstand 1-4.

SVZ-Groninger Boys 1-2.

Het duel SVZ-Groninger Boys werd in de eerste helft gedomineerd door de thuisploeg. De mannen uit Zeyen ware feller en scherper en voetbalden daardoor gemakkelijker. De ploeg deed weinig met dit overwicht. Ze schiepen slechts één kans tegen de Groninger Boys. Die ene SVZ-kans betekende wel de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Er stond in de tweede helft een gretig en een fris van de lever voetballend Groninger Boys binnen de lijnen. De ploeg deelde de lakens uit en domineerde van de 46ste tot en met de 90ste minuut. Groninger Boys was veelvuldig te vinden op de helft van de thuisploeg. Dit resulteerde in een treffer van Samed . Hij bekroonde een mooie aanval, vanuit de rebound, met de gelijkmaker. De Boys gingen op jacht naar de drie punten. Na een aantal goede mogelijkheden om zeep te hebben geholpen was het uiteindelijk Mohamed Faraouni die een door hemzelf opgezette aanval met een mooie treffer bekroonde. 1-2. Daarna speelden de bezoekers het duel gecontroleerd uit.
Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “De eerste helft was van onze kant bijzonder zwak. Na de rust speelden we met meer overleg en waren in die periode ook de bovenliggende partij. Willen we resultaten behalen dan moeten we er in de volgende wedstrijden vanaf de aftrap staan”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*