Langs de velden week 42

Hier leest u de voetbalverslagen van wedstrijden in onze regio.

 

PKC’83-Drachtster Boys 6-4.

 

Vanaf de aftrap toonden de gasten over een goed voetballende ploeg te beschikken. Dit werd in het eerste bedrijf vertaald in één treffer. De enige Friese treffer kwam voort uit een ‘onterechte vrije trap. Sicco Bouwer deponeerde de bal, met uiterste precisie, achter doelman Ben Meedendorp. Hiervoor had Bryan Inge, met een sublieme pass van Koen Hateboer , de openingstreffer reeds geproduceerd. Na de gelijkmaker was het Simon Schreiber, hiervoor prima in staat gesteld door, Koen Hateboer die beheerst voor de ruststand 2-1 tekende.
De Friezen stelden in de tweede helft alles in het werk om snel de gelijkmaker te realiseren .Uit vrijstaande positie krulde spits Sicco Brouwer zijn tweede achter de PKC-goalie. 2-2. PKC ging op jacht naar een hernieuwde voorsprong. Het was opnieuw Sicco Brouwer die roet in het eten gooide. Uit een vrije trap schoot hij de 2-3 binnen. Met een prima redding voorkomt Meedendorp dat de bezoekers nog verder uit konden lopen. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. De Friese doelman stopte een schot van Simon Schreiber niet afdoende. De toegesnelde Martijn van Roeden schoot de losgelaten bal alsnog tegen de touwen. 3-3. Beide ploegen namen geen genoegen met een puntendeling. Robin Zuidema schoot de gasten naar de 3-4. Uit een prima genomen corner van ‘uitblinker’ Simon Schreiber kopte Jordy van Rijszen snoeihard binnen. 4-4. Simon Schreiber gaf het PKC-feestje met een schitterende treffer een vervolg. 5-4. Deze klap kwamen de Friezen, ondanks alle pogingen daartoe, niet meer te boven. Het werd nog erger voor de gasten. Een prima actie van Jorn Middel stelde Koen Hateboer in staat om ook op de schutterslijst van deze middag te komen. Eindstand 6-4.

SVI-Pelikaan S 0-1.

Nieuwkomer Pelikaan S had het beslist niet gemakkelijk tegen het fel strijdende SVI. De Zwollenaren toonden naast fysiek sterke spelers ook over veel technische vaardigheid in de ploeg te beschikken Maar het was niet voldoende om de mannen uit Oostwold te doen bezwijken. In de zwaar bevochten 0-1 had Pelikaan S-doelman Devon Harmsma een groot aandeel. Met uitstekende reddingen was hij iedere dreigende situatie de baas.
In de beginfase van het tweede speldeel werd het harde werken beloond. John van Dalen zette de aanval op. Zijn pass bereikte Jan Hooiveld die bereikte op zijn beurt Jeroen Haan. Het ‘goudhaantje’ produceerde beheerst de openingstreffer. 0-1. Hierna kwam de Hoop-formatie behoorlijk onder druk te staan. Het was alle hens aan dek om de magere 0-1 voorsprong vast te houden.Pelikaan S-trainer John de Hoop: “Ik heb vandaag van het team genoten. Samen van de eerste tot de laatste minuut fel strijdend hebben we de overwinning binnengesleept tegen een zeer goede ploeg.

‘t Fean’58-Zuidhorn 3-5.

In het duel ‘t Fean’58-Zuidhorn waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Halverwege de eerste helft openden de ‘Sûdhörnsters, via een ‘11 meter’ de score. Jaap Jacobs liet de goalie van de tegenpartij kansloos. 0-1. De Friezen gaven zich niet gewonnen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Jens Hamstra strafte slap verdedigen van de bezoekers af. 1-1. Enkele minuten daarna zette Brian Tefi met zijn treffer de bezoekers weer in het goede spoor. 1-2. Erwin Tabak strafte laksheid van Zuidhorn af. 2-2. Op slag van rust schoot Jordi Schuiling Zuidhorn opnieuw naar een voorsprong. Ruststand 2-3.
Na de thee was het wederom Jordi Schuiling die scoorde. 2-4. De bezoekers moesten het in de slotfase met een 10-tal zien te klaren. Milan Stad kreeg een directe rode kaart wegens natrappen. Doelman Lars Striesenau moest de wedstrijd vanwege een hoofdblessure vroegtijdig verlaten. Jeugd-keeper Jasper Hofman mocht aantreden. Frank ten Hoeve zorgde voor de 3-4. Het werd nog even spannend maar Jaap Jacobs hielp met de 3-5 alle Friese- illusies om zeep. Eindstand 3-5.
Zuidhorn-trainer Bob Pontjodikromo: “Het blijft ons voor de wind gaan. Ook deze keer was de overwinning zeer verdiend. De ploeg heeft in zijn totaliteit een prima prestatie geleverd”.

Groen Geel-Aduard 2000 1-0.

Aduard 2000 liet op sportpark Corpus den Hoorn twee verschillende gezichten zien. In de eerste helft werden de bezoekers op alle fronten afgetroefd. Groen Geel deelde de lakens uit. Vanaf het begin zocht de thuisploeg de aanval . Met goed opgezette aanvallen trachtten de gastheren de bal achter Aduard 2000-doelman Iddo Kooistra te krijgen. Uiteindelijk werd de aanvalsdrift van de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft met een treffer bekroond. 1-0.
Aduard 2000-trainer Roy Kamps: “Voor de thee hebben we niets laten zien. We speelden te besluiteloos en speelde veelal de lange bal. Dit leidde vaak tot onnodig balverlies. We moeten de bal langer in de ploeg houden. In veel gevallen is het beter de bal in de voeten te spelen van een speler die dichterbij staat”.

Lycurgus-Rood Zwart Baflo 4-0.

Lycurgus behaalde, als promovendus, zijn tweede overwinning op rij. De thuisploeg ondervond weinig tegenstand van het met een goede instelling spelend Rood Zwart Baflo.
In het duel Lycurgus-Rood Zwart Baflo nam de thuisploeg vanaf de aftrap het voortouw. Voor de thee wist de thuisploeg de fantastisch keepende Rood Zwart Baflo doelman slechts één maal te passeren. Hein Wuite kopte de bal haarzuiver binnen. Ruststand 1-0
Na de thee liet Lycurgus de teugels even vieren maar herstelde dit snel. Frank van der Veen ontdeed zich van enkele tegenstanders en scoorde met een fraaie stift.
De mooiste treffer in deze ontmoeting kwam in de slotfase op naam van invaller Mohammed Hasan Asnader. Hij schoot vanaf 30 meter de bal magnifiek achter de Rood Zwart Baflo-doelman.
Het slot-akkoord kwam op naam van Frank van der Veen.
Eindstand 4-0.
Lycurgus-trainer Sven de Haan: “Met gedisciplineerd spel hebben we Rood Zwart Baflo weinig kans gegeven. Na de 1-0 belandden we even in een mindere fase. Daarna pakten we de draad weer op en scoorden nog drie keer. Toch is het zaak om de volle speeltijd geconcentreerd te blijven voetballen.

Groninger Boys-za.-Noordpool UFC 7-0.

In het duel Groninger Boys-Noordpool was vanaf de aftrap de vraag hoe hoog de score uit zou vallen. Gemakkelijk combinerend sneed de thuisploeg door de zich met verve verdedigende defensie van de bezoekers. Het was een kwestie van tijd wanneer de eerste treffer zou vallen. Freddy de Grooth produceerde de openingstreffer. Noordpool stelde alles in het werk om de Stadjers van scoren af te houden. Echter was dit een onmogelijke taak. Freddy de Grooth voerde de score met drie treffers op. Ruststand 4-0.
In de tweede helft stonden de gasten opnieuw met de rug tegen de muur. Uiteindelijk moesten de bezoekers nog drie treffers toestaan. Van deze productie nam het ‘kanon’ twee treffers ( 5-0 en 6-0) voor zijn rekening. Patrick van Vilsteren tekende voor de zevende treffer. Eindstand 7-0.
Groninger Boys-trainer Johan Ritsema: “De score is maar een magere afspiegeling van het spelbeeld. Er zullen ongetwijfeld sterkere tegenstanders volgen en dan moet de gaskraan wel open”.

Holwierde-HFC’15 6-1.

In het duel Holwierde-HFC’15 waren de bezoekers een kwartier lang de bovenliggende partij. In de sterke openingsfase zag de ploeg geen kans dit uit te drukken in een treffer.
De malaise ontstond nadat de bezoekers op een speelse manier wilden uitverdedigen. De tegenstander onderschepte de bal. Vervolgens liet Mike Kraan de HFC-doelman Sander Mulder kansloos. Uit de voorgaande situatie hadden de gasten geen lering getrokken. Daar wist de tegenstander wel raad mee en strafte dit binnen een kwartier nog driemaal af. ruststand 4-0. Na de rust begonnen de Hoogkerkers met goede bedoelingen aan de tweede helft. Echter het tweede bedrijf was nog maar nauwelijks gaande of men verviel al weer in dezelfde fout. Jurrely Torbed pakte het presentje gretig uit en voerde met zijn derde treffer deze middag de stand op naar 5-0. De gasten namen na de hoge score gas terug. Dit mondde uit in de ‘ere’treffer. Op aangeven van Barteld Faber zorgde Daan Prins voor de score. 5-1. Robby ten Hove voltooide het half dozijn treffers voor de thuisploeg. Eindstand 6-1.
HFC’15-trainer Hugo Alves Velame: “Steeds weer vervallen we weer in dezelfde fout. In het veld hou je dit een periode vol en dan is het toch weer raak. Op die manier wordt het wel heel moeilijk om een positief resultaat te behalen”.

Groninger Boys-HSC 2-0.

In het duel Groninger Boys-HSC waren de ploegen in de eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans was voor HSC maar tot opluchting van de gastheren werd die om zeep geholpen. Op weg naar het laatste deel van de eerste helft zette Karim Layeb een één-twee op met Mohamed Faraouni die bezorgde de bal opnieuw bij Layeb. Vervolgens rondde die af met een prachtige treffer. 1-0. Hierna ontstonden er over en weer mogelijkheden maar tot de thee werd er niet meer gescoord.
Na de pauze was de thuisploeg de bovenliggende partij. Toch duurde het tot halverwege de tweede helft tot er weer gescoord werd. Opnieuw was het Karim Layeb die, na een prachtige individuele actie,de HSC-doelman passeerde. De bezoekers bleven keihard werken om in ieder geval de gelijkmaker te realiseren. De thuisploeg had het heft stevig in handen en stond geen tegentreffer toe. Eindstand 2-0.
Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “Uiteraard ben ik zeer tevreden over het resultaat en bij vlagen over het vertoonde spel.

Peize-Nieuw Roden 2-1.

In het burengevecht Peize-Nieuw Roden nam de thuisploeg vanaf de aftrap het heft in handen. Nieuw Roden werd teruggedrongen en was genoodzaakt om op de counter te spelen. Uit een geslaagde counter, pal voor de thee, bracht Jurriaan Kampen de Nieuw Roden-voorsprong tot stand. Ruststand 0-1.Met goed voetbal bleven de gasten ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Het inbrengen van ‘goaltjesdief’ van Leijsen bracht het gewenste effect. Hij wist in korte tijd twee keer doel te treffen. Hiermee boog van Leijsen de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Deze stand was tevens goed voor de drie punten.
Peize-trainer Henk Veenhof: “Aanvankelijk speelde het scorend vermogen, ook in dit duel, ons parten. Geweldig natuurlijk dat de man die je inbrengt ook gelijk de beide treffers maakt, maar het hele team verdient een compliment.

Valthermond-Gruno 6-0

Gruno heeft het moeilijk in de tweede klasse. Ook na het duel tegen Valthermond heeft de ploeg nog geen punt vergaard. Valthermond was heer en meester in het duel tegen de slap spelende bezoekers. Maar een deel van de spelers toonde in deze ontmoeting de wil om te winnen en dan wordt het natuurlijk helemaal een moeilijk verhaal. De Stadjers mochten doelman Michael Mast dankbaar zijn dat die in een goede vorm verkeerde anders was de afstraffing nog veel groter geweest..
In het duel Valthermond-Gruno zette de wèl gretige en bovendien zeer goed voetballende thuisploeg de dus niet gretige bezoekers het mes op de keel. Met goed lopende aanvallen werden de gasten met de rug tegen het doel gezet. Dat bij de rust de teller slechts op twee nul stond was zoals reeds gememoreerd de verdienste van de Gruno-doelman en het falen van de Valthermond-schutters. Maurice Kampman opende al in de beginfase de score. 1-0. Demy te Velde verdubbelde halverwege de eerste helft de score.2-0. Hierna volgde een iets betere periode van de gasten. Ze kregen mogelijkheden op de aansluitingstreffer maar die bleven onbenut. Ruststand 2-0.
Al snel in de tweede helft strafte Maurice Kampman ( hij scoorde maar liefst vier keer deze middag) een defensieve fout af. 3-0. Tom Meijers volgde het voorbeeld van zijn collega en tekende voor de 4-0. De thuisploeg deed het even wat rustiger aan en sloeg in de slotfase met het fabriceren nog twee treffers, beide van de voet van Maurice Kampman, toe. Eindstand 6-0.
Gruno-trainer Gert Haak: “Ik ben teleurgesteld in een aantal spelers. Die brachten qua beleving en inzet niet wat nodig is om een positief resultaat te behalen. Dit kun je je nooit veroorloven maar tegen een prima voetballende ploeg als Valthermond helemaal niet. In deze zware klasse moet je ervoor de volle 100% staan”.

Foto: Raoul la Crois (www.raoullacroisfotografie.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*