Langs de velden (week 45)

Westersport | Westerkrant.nl

FC Klazienaveen – Pelikaan S 0-2

Pelikaan S pakte met een 0-2 zege op Klazienaveen dit weekend de eerste periode in de zaterdag tweede klasse J. De gasten speelden gedisciplineerd, maar kon zichzelf verwijten dat de vele geschapen kansen niet in een treffer werden omgezet. Al voor de pauze had de ploeg, via grote kansen voor Fahim Bellghroub en Sergio van Dijk, op een ruime voorsprong kunnen staan. Het bleef tot de thee echter bij één treffer. Halverwege de tweede helft was het wederom raak. Eduardo de Jonge Rosa was de gevierde man door voor beide Oostwolder treffers te tekenen.

Pelikaan S-trainer Freddy Strating: “De tegenstander was vandaag niet bij machte om de punten in eigen huis te houden.”

 

HFC’15 – NEC Delfzijl 0-5

HFC’15 werd dit weekend door NEC Delfzijl op een forse 0-5 nederlaag getrakteerd. In de eerste helft werd de schade door de hardwerkende verdediging van de thuisploeg tot 0-1 beperkt. Dries Anker veroorzaakte een strafschop, waarna dit buitenkansje door Nino Tualena verzilverd werd.
De wedstrijd kantelde in de beginminuten van de tweede helft. Erwin Noordhoff verdubbelde al gauw de score en, nadat Barteld Faber de mogelijkheid op de aansluitingstreffer miste, kwam het verschil op de ranglijst duidelijk tot uiting.
De gebroeders Yilmaz, Ahmet tweemaal en Elsin eenmaal, verhoogden uiteindelijk de score naar 0-5.

HFC’15-voorzitter Joost Leertouwer: “Een uur lang deden we goed mee, maar na de 0-2 vloeiden de krachten weg.”

FC Grootegast – Aduard 2000 2-1

FC Grootegast was met 2-1 te sterk voor de Aduard 2000. Uitblinker aan Aduardzijde was doelman Iddo Kooistra die met een aantal uitstekende reddingen een grotere nederlaag wist te voorkomen. Halverwege de eerste helft kwam Aduard 2000 door een vrije trap van Leon Smits op voorsprong. Nog voor rust trok Rick Buma, na slecht uitverdedigen van de paarshemden, de stand gelijk. In de slotminuten van de wedstrijd ontstond een ouderwetse scrimmage in het doelgebied van Kooistra. Stefan Krijthe was het meest attent en schoot de 2-1 tegen de touwen.

Aduard 2000-trainer Henk Alssema: “Al met al is de overwinning terechtgekomen bij de ploeg die er het meeste recht op had.”

Lycurgus – Oosterparkers 6-1

Lycurgus was beter in de eerste helft tegen Oosterparkers en kwam terecht via Steven Zwarts op voorsprong. Na de pauze was Lycurgus veel scherper en speelde het in een veel hoger tempo. Dit resulteerde al gauw in de 2-0 van Dylan van der Spoel. Het Oosterparker verzet was hiermee gebroken en via wederom Steven Zwarts, Hein Wuite en Cees Beijne liep Lycurgus uiteindelijk gemakkelijk uit naar het halve dozijn, 6-1. Een foutje in de verdediging van de gastheren werd tussendoor door de bezoekers afgestraft.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: “Het gaat crescendo met ons. Tot nu toe zijn we steeds een maatje te groot voor onze tegenstanders, maar de competitie is nog lang.”

Zuidhorn – LTC 1-5

Het veel betere LTC overklaste vanaf de aftrap Zuidhorn. Jaap Jacobs wist de Zuidhornse eer nog te redden door een strafschop binnen te werken. Al voor de thee schoten de bezoekers na fraaie combinaties drie keer met scherp zodat de gasten nog enigszins met een acceptabele stand op adem konden komen. Na de thee combineerde de thuisploeg naar hartenlust verder en voegde het nog twee treffers toe aan het doelpuntentotaal.

“Op de grote overwinning van de Assenaren valt niets af te dingen. De ploeg was ons op alle fronten de baas”, was het realistische commentaar van Zuidhorn-trainer Kees Bouma.

Groninger Boys – Ezinge 3-3

Al in de eerste minuut kwam Groninger Boys door een treffer van Maikel Hoiting op voorsprong. Deze stand werd nog voor de rust gelijk getrokken door Ewart Gerritsen. Na de thee was het Jur Boonstra die de thuisploeg weer aan de goede kant van de score bracht.
Een stuitje in de vrije trap van Ezinger Wiebe Leistra verraste Johan Krans, 2-2.
De gasten leken ook nog met de zege aan de haal te gaan door de 2-3 van Gerritsen, maar de thuisploeg kwam in de vierennegentigste minuut verdiend via Marc Hoffman langszij.

Groninger Boys-leider Bert Nout: “ We werken er met z’n allen hard aan om de weg naar boven in te slaan.’’

Peize – Oerterp 0-2

Oerterp snoepte dit weekend de punten van Peize af, 0-2. In de eerste helft hadden de aanvallers aan beide kanten het vizier niet op scherp staan waardoor goede mogelijkheden om zeep werden geholpen.
In de tweede helft kwamen de gasten, die nagenoeg geen kans creëerden, toch op voorsprong. Lars Boonstra liet uit een prachtige vrije trap de Peize-goalie kansloos.
Peize ging vervolgens alles of niets spelen, waardoor er in de defensie van de blauwhemden veel ruimte ontstond.
Folkert Hoekstra benutte dit het best en zette de eindstand op het scorebord.

Peize-trainer Henk Veenhof: “Het enige verwijt dat we ons kunnen maken is dat we in de afwerking falen.’’

Gron. Boys – Gruno 3-4

De beladen derby had alles in zich. Spanning, mooie individuele acties en veel doelpunten. Al in een vroeg stadium opende Freddy de Grooth namens Groninger Boys de score. Gruno kwam vervolgens via Robert Oosterhof langszij en via Richard Zolfghari nog voor rust op voorsprong. Het was na rust wederom De Grooth die doel trof voor Groninger Boys. Hij boog zelfs hoogstpersoonlijk de opgelopen achterstand om in een voorsprong. In de slotfase tekende Kenny Kenchong alsnog voor de gelijkmaker. Uiteindelijk ging Gruno met de punten aan de haal na een nonchalante bal van Groninger Boy Wesley Moesker. Peter ten Hoove pikte op en lanceerde vervolgens Mitchell van Kalsbeek. Die stelde met een schitterend schot de overwinning voor Gruno veilig, 3-4.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*