Langs de velden week 9

westersport op Westerkrant.nl

De voetbalverslagen van de zaterdag en zondagcompetitie staan weer online. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de clubs uit onze regio.

 

Aduard 2000-DVC Appingedam 4-1.

Voor de beide ploegen was het winnen van het duel Aduard 2000-DVC Appingedam van groot belang. Voor Aduard om uit de gevarenzone te geraken en voor DVC Appingedam om als rode lantaarndrager aansluiting te houden met de ploegen die vlak boven hun staan geklasseerd. Uiteindelijk was het Aduard dat aan de goede kant van de score bleef.
De ploeg heeft zich met de zege opgewerkt naar de 8ste plaats op de ranglijst. Het puntenverschil is in de klasse 3C is ,voor wat betreft de degradatiezorgen, zeer gering. Het op de voorlaatste plaatst staande Mamio heeft slechts drie punten minder. Glimmen staat met vier punten en een wedstrijd meer als 7e geklasseerd. Dit is meteen de eerstvolgende tegenstander. Het duel Aduard 2000-Glimmen staat voor zaterdag 9 maart op de agenda. Zaterdag aanstaande ( 2/3) zijn er nagenoeg geen competitie- verplichtingen
Aan het spel van de gasten was niet af te lezen dat zij de rode lantaarn in het bezit hebben. Ze spelen verzorgd voetbal en leveren daarbij veel inzet. In het duel tegen Aduard
ontbrak de macht om binnen de ’16 meter’ de tegenstander hoofdbrekens te bezorgen. Vanaf daar was het de Aduarder-defensie die heerste. Van daaruit speelde de thuisploeg het door hun geliefde spel- de omschakeling- en hadden daarmee ook in deze zes-puntenwedstrijd succes. Naast deze tactiek speelden in dit duel de dode spelmomenten een belangrijke rol. Hieruit ontstonden ook de 1-0 en de 2-0. Beide keren was het Klaas Cruiming die een vrije trap mocht nemen. De eerste werd, aldus de trainer, getoucheerd door het hoofd van een tegenstander en belandde onbereikbaar voor de doelman tegen de touwen. De tweede werd door Michel Haaksema binnen gekopt. Ruststand 2-0.
In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Tot de opluchting van iedereen , die Aduard een warm hart toedraagt, bleef de teller van het aantal tegentreffers, in dit duel op 0, staan. De wedstrijd was gespeeld toen de Aduard-uitblinker Guido Weening collega Jeffrey Eggens een niet te missen kans bood om de 3-0 te realiseren ( hetgeen hij ook koelbloedig deed) en hiermede de wedstrijd definitief op slot te gooien Tot in de slotfase bleef het spel beperkt tot een aantal gemakkelijk te pareren afstandsschoten. Tegen het einde slaagden beide ploeg erin de doelman van de tegenpartij te laten vissen. Voor Appingedam tekende Lars Mulder voor de ere-treffer en voor Aduard tekende Remco van Merode, op aangeven van ’the man of the match’ Guido Weening, voor het compleet maken van het kwartet Aduard-treffers.
Aduard 2000-trainer Henk Alssema: “Met deze overwinning nestelen we ons mooi in de ruime middenmoot maar na één nederlaag kun je zo maar weer onder de fatale streep staan. Het is voor ons van groot belang dat we de goede lijn van de laatste week naar de volgende wedstrijden, te beginnen in de thuiswedstrijd tegen concurrent Glimmen, doortrekken. Ik heb er gezien het spel van de laatste weken alle vertrouwen in

Peize-Frisia 1883 LAC 1-4.

Peize belandde door de nederlaag tegen het hooggeplaatste Frisia uit Leeuwarden nog verder in de degradatiezorgen. De ploegen deden aanvankelijk niet voor elkaar onder. Het venijn zat het hem in de staart van dit duel. Alle doelpunten vielen in de laatste twaalf minuten van de wedstrijd.. Door de over zichzelf afgeroepen nederlaag blijft Peize rode lantaarndrager.
De Friezen kwamen het beste uit de startblokken. Al direct moest Lennart Renkema handelend optreden om een voorsprong van de bezoekers te voorkomen. Niet lang daarna schonk Marten Wobbes de gasten opnieuw een kans. Hij kopte de bal voor de voeten van een Friese aanvaller. Die kon vervolgens vanuit vrijstaande positie uithalen maar hij miste de geboden kans door de bal maar half te raken. De volgende mogelijkheid was voor de thuisploeg maar met een uiterste verdedigende ingreep werd een Peize-treffer verijdeld. Het spel golfde op en neer. Marten Wobbes voorkwam met een prima verdedigende actie dat de Frisia-spits doeltreffend uit kon halen. Vervolgens creëerde de thuisploeg enkele goede mogelijkheden ( Simon Wekema, Joppe van Leeuwen, Kevin Wekema, Frank Darwinkel ) maar gescoord werd er niet. Daarnaast was in de periode voor de thee onnauwkeurigheid in de passing een bepalende factor. Met iets meer nauwkeurigheid hadden de Peizenaren tweemaal achtereen een vrije doortocht tot het
‘vijandelijke’ doel kunnen realiseren. Nu werd de bal in de voeten van de tegenstander gespeeld. Het laatste woord voor de thee was aan de bezoekers. Eerst zorgde een verre ingooi voor veel verwarring voor het doel van Lennart Renkema. Uiteindelijk belandde de bal in de handen van de doelman. Nog één keer deed de Friese aanvaller in de eerste helft van zich spreken. Hij speelde zich met een fraaie actie vrij. Vervolgens zag hij zijn prima schot op de kruising uiteenspatten.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Uiteindelijk probeerden de ploegen met opportunistisch spel een treffer te forceren. Nadat voor beide teams hachelijke situaties voor het doel ontstonden waren het de bezoekers die de score openden. Abubakar Suma gaf de Peize-goalie het nakijken. De thuisploeg ging met alle hens aan dek naar voren om de gelijkmaker te realiseren. Jarco Westerhof kreeg een grote mogelijkheid maar hij zag zijn schot over het doel verdwijnen. De aanval erop was het wel raak, opnieuw was het Jarco Westerhof die in kansrijke positie de bal ontving. Nu haalde hij wel doeltreffend uit. 1-1.
Nog nagenietend van de gelijkmaker stelde, de ontregelde Peizer-defensie, Frisia in staat om vanaf de aftrap, via Erwin Wenselaar, al weer op voorsprong te komen. 1-2.
De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker maar ze waren niet bij machte die te realiseren. De bezoekers maakten van de desorganisatie in het Peizer te team gretig gebruik en gaven doelman Renkema, via Abubakar Suma ( 2x), nog tweemaal het nakijken.

Gruno-Geel Wit 4-1.

De hoge positie op de ranglijst van Gruno neemt steeds vastere vormen aan. Concurrent Geel Wit ( Ameland) ging met een duidelijke 4-1 nederlaag de boot in/c.q. op.
Het duel kende geen mooi voetbal maar bleef wel lang spannend. Pas in de slotfase gaven de West Enders de score een hoger aanzien. Geel Wit probeerde met redelijk voetbal de nummer twee op de ranglijst op de knieën te krijgen. Vooralsnog zat de thuisploeg in defensief opzicht prima in elkaar en ontregelde al in een vroeg stadium het spel van de eilandbewoners. Zelf lieten de gastheren zich ook niet onbetuigd. Het merendeel van de kansen kwamen op het conto van de gastheren maar vooralsnog slaagden de Gruno-voorwaartsen er niet in om de Geel Wit-doelman te passeren.
Christian Molenaar was degene die halverwege de eerste helft iets te laconiek spelen van de thuisploeg afstrafte. Hij liet doelman Erwin Verdenius kansloos. Gruno was snel weer bij de les. Met goed georganiseerd spel probeerde de ploeg de verrassende voorsprong van de Friezen ongedaan te maken. Het aandringen leidde in de slotminuut voor de thee tot succes. Richard Zolfghari haalde, na zichzelf te hebben vrijgespeeld, de trekker over. De mannen zochten met de 1-1 stand de thee op.
Nadat Gruno-trainer Peter van der Mark, tijdens het nuttigen van de thee, de puntjes op de i had gezet oogde het spel van de thuisploeg een stuk degelijker. Fel jagend creëerden de gastheren een overwicht. De bezoekers zagen nagenoeg geen kans zich onder de druk van de tegenstander uit te spelen. Dit mondde uit in een voorsprong. Invaller Mitchell van Kalsbeek liet zijn 15e treffer in dit seizoen bijschrijven. Ook na deze treffer bleven van der Mark-boys de bovenliggende partij. De ploeg, ging zonder de organisatie aan te tasten, op jacht naar een uitbreiding van de marge. Na enkele vruchteloze pogingen verschenen treffer nummer drie en vier, voor de thuisploeg, in de staart van dit duel, toch op het scorebord. Eerst was het Robert Oosterhof die een pass van Rick Bunk, in 2e instantie, omzette in een treffer. De eerste poging werd door de goalie niet klemvast gepakt. Oosterhof knalde de losgelaten bal alsnog tegen de touwen. 3-1. Jamal Schripsma nam de vierde treffer voor zijn rekening. De aanval, via veel schijven, die hieraan voorafging was er één om in te lijsten. De afronding van de schutter was eveneens perfect. 4-1. In de slotfase kwam Gruno nog even in dezelfde situatie terecht als in de vorige wedstrijd tegen Akkrum. In dat duel wist Akkrum in de slotminuten, uit twee corners, de 3-1 stand nog om te zetten in een 3-3 stand. Dat de spelers van Gruno daar goede lering uit hebben getrokken bleek in het recente duel. Geel Wit mocht in de slotfase enkele corners nemen maar nu deed de verdediging wél wat men tegen Akkrum naliet. Nu wisten ze de organisatie in goede banen te leiden.
Gruno-trainer Peter van der Mark: “Het functioneren als team staat bij ons nog wel eens ter discussie. De overwinning op Geel Wit was een teamprestatie. Dit leidde tot een overwicht en uiteindelijk tot de dikverdiende overwinning”.

Dronrijp-Groninger Boys 0-1.

Met één punt verschil begonnen Dronrijp ( 23 punten) en Groninger Boys ( 22 punten) aan het onderlinge duel in Dronrijp. Met de kleinst mogelijke overwinning ( 0-1) trokken de Groningers uiteindelijk aan het langste eind. Door dit resultaat klimt Groninger Boys, achter parkgenoot/buurman Gruno, naar de derde plaats. Groninger Boys moest het een tijdlang met 10 man de magere voorsprong zien te behouden of eventueel uit te breiden. Gurvin Antonia mocht na hinderlijk optreden tegen de Dronrijp-goalie , met een rechtstreekse rode kaart, vervroegd inrukken.
Onder het oog van veel publiek maakten de ploegen er een vermakelijke, spannende wedstrijd van. Met goed voetbal en veel inzet was Groninger Boys, in de eerste helft, de bovenliggende partij De ploeg creëerde in die periode ook de meeste kansen. De Dronrijpers probeerden veelal met de lange bal de voorwaartsen in stelling te brengen.
De goed georganiseerd, sterk spelende defensie van de Boys kwam, in de eerste helft, steeds als winnaar uit de strijd. Vrijwel halverwege de eerste helft manoeuvreerde Wesley Moesker zich in kansrijke positie en bekroonde zijn actie met een prima, na later bleek de winnende, treffer. Ruststand 0-1.
In de tweede helft gooide de thuisploeg het over een heel andere boeg. Met opportunistisch spel werden de gasten ver teruggedrongen. Er restte de ploeg om op de counter te spelen. Hieruit ontstonden wel enkele mogelijkheden maar tot een afronding leidde dit niet. De beste kansen ( vier keer in een 1 tegen 1 situatie) waren voor de thuisploeg.
Na de rode kaart van Antonia greep trainer Fouad Faraouni ( die vanwege de smalle fitte selectie zelf weer het gehele duel binnen de lijnen verscheen) in. Hij bombardeerde spits Freddy de Grooth tot centrale verdediger. Dit pakte ( evenals in een eerder duel) zeer goed uit. Mede door zijn toedoen en het sleurwerk van de overige spelers, met als uitblinker de zeer sterk keepende Sil Damsma ( hij besliste alle één tegen één situaties, met fantastische reddingen, in zijn voordeel), konden ze de minimale score tot en met het eindsignaal in stand houden. Met keihard werken werden de drie punten veilig gesteld.
Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij. In die periode hadden we toe moeten slaan. We benutten er slechts één van de meerdere mogelijkheden. Hierdoor bleef onze tegenstander geloven in een beter resultaat. Wij hadden de handen vol om in de tweede de aanvalsdrift van de tegenstander te temperen. Dat het uiteindelijk is gelukt om te zegevieren is voor een groot deel te danken aan het fantastische keeperswerk van Sil Damsma. Op de cruciale momenten sleepte hij ons er, met een aantal ongelofelijke reddingen, in dit duel doorheen er in dit duel doorheen. Niet alleen hij maar het gehele team verdient een groot compliment voor de manier waarop deze overwinning tot stand is gekomen”.

“.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*