Spanning en spektakel op slotavond eerste ronde Leekster Voetbalgala

Bloedstollend en spectaculair.

Het was bloedstollend, spectaculair en er vielen mooie doelpunten te bewonderen op de laatste speelronde van de eerste ronde van het A-toernooi. Teams waren aan elkaar gewaagd; niemand stak er echt bovenuit. Uiteindelijk werden Oerterp en SV Oosterwolde poulewinnaars. VAKO, Opende, Roden en HFC’15 plaatsten zich ook voor de tweede ronde.

Theo van Hoogen.

Voorafgaand de wedstrijd GOMOS-Peize hield voorzitter Marja Wardenier een toespraak in verband met het overlijden van Theo van Hoogen, die in verschillende functies vele jaren actief was voor Leek Rodenburg (nu TLC) en GOMOS.  Wardenier noemde hem een ‘stille kracht’. Als eerbetoon gaf iedereen een applaus. Mooi gebaar was dat de spelers van TLC zich naast die van GOMOS hadden opgesteld.
Het Sportcentrum was ook op de slotavond van de eerste ronde goed bezet. In Poule I was er sprake van topspanning. Alle teams kwamen in aanmerking voor plaatsing van de tweede ronde. Uitzondering leek VAKO, dat twee keer achtereen verloor, waaronder van underdog RWF. Tegen TLC gebeurde dit vlak voor tijd. TLC leek meer kans te hebben op kwalificatie dan VAKO, dat echter de laatste twee wedstrijden won en daarmee zich op het nippertje redde. Het ging ten koste van de fusieclub uit Leek en Tolbert.

Oerterp werd uiteindelijk eerste, voor VAKO en Opende.

In een zeldzaam spannende ontknoping waarbij zelfs RWF nog kans had gehad.
In Poule J maakte Roden de dienst uit. De eerste klasser won de eerste drie partijen en verzekerde zich daarmee van een plaats bij de laatste zestien. Poulewinnaar werd echter SV Oosterwolde dat in de onderlinge partij Roden terugwees: 1-0. In de strijd om de derde plaats streek HFC’15 met de eer. Peize greep overal naast. De Hopbelbewoners begonnen met winst op buurtgenoot GOMOS en verspeelden vervolgens zowel tegen aartsrivaal Roden als Oosterwolde een voorsprong. GOMOS was de zwakste en eindigde troosteloos onderaan.

De volgende teams hebben zich geplaatst voor de tweede ronde:

FC Grootegast, VEV’67, Westerkwartier, Nieuw-Roden, Zuidhorn, Veenhuizen, Waskemeer, HFC’15, SV Oosterwolde, VAKO, Marum, Opende, Grijpskerk, Roden, Niekerk en Oerterp. De tweede ronde wordt gespeeld op donderdag 29 december en vrijdag 30 december.

 

EINDSTANDEN

Poule I

1             VV Oerterp                        4-7

2             VV VAKO                             4-6

3             VV Opende                        4-6

4             VV TLC                                  4-5

5             SV RWF                                4-4

Poule J

1             SV Oosterwolde               4-10

2             VV Roden                           4-9

3             HFC’15                                 4-7

4             VV Peize                              4-3

5             VV Gomos                          4-0

 

TWEEDE RONDE

Poule K: Grootegast, VEV’67, Westerkwartier, Nieuw-Roden

Poule L: Zuidhorn, Veenhuizen, Waskemeer, HFC’15

Poule M: SV Oosterwolde, VAKO, Marum, Opende

Poule N: Grijpskerk, Roden, Niekerk, Oerterp

 

De nummers een en twee plaatsen zich voor de Gala-avond op 7 januari.

Voor meer informatie: www.lvgala.nl

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*