Voetbal verslagen week 8

westersport op Westerkrant.nl

Pelikaan S – Gramsbergen 8-1

“PELIKAAN S OVERKLAST CONCURRENT GRAMSBERGEN”

Pelikaan S liet in het topduel tegen Gramsbergen zien de sterkste ploeg te zijn in de tweede klasse J. Het veegde ‘concurrent’ Gramsbergen met 8-1 van de grasmat. Het duel was nog maar goed en wel begonnen en de thuisploeg stond al op een 2-0 voorsprong. Sergio van Dijk had maar acht minuten nodig om de doelman uit Gramsbergen tweemaal te verschalken. Gramsbergen probeerde verwoed om de stand een ander aanzicht te geven, maar de aanvalsdrift zorgde, mede door het sterke verdedigingswerk van Pelikaan S, niet voor veel dreiging. Abdelmajid Allaui verhoogde de stand voor de thee nog naar 3-0.

Na rust zette ook Jeroen Haan zichzelf tweemaal op het scoreformulier. Vervolgens kreeg Gramsbergen een aantal mogelijkheden om de schade wat in te perken. Invaller aan Pelikaan S-zijde Fahim Bellghroub redde eerst een Gramsberger inzet van de lijn en ook de doelman van Pelikaan S, Devon Harmsma, moest handelend optreden. Het halve dozijn kwam via Madhat Aldjebab op het scorebord. De gasten redden nog wel de eer via Rutger Dijk en misten nog een penalty, maar het slotakkoord was voor de goed ingevallen Bellghroub. Hij bekroonde in het slot van de wedstrijd zijn invalbeurt met twee treffers. Uiteindelijk dus een erg eenvoudige overwinning voor Pelikaan S die freewheelend richting het kampioenschap in de tweede klasse J gaan.

PKC’83 – Bedum 0-0

Een legio kansen had PKC’83 om de score te openen tegen Bedum, maar het verzilverde er geen waardoor er na negentig minuten een bloedeloze brilstand op het scorebord stond. De thuisploeg controleerde de gehele wedstrijd. PKC’83 speelde compact en de kansen stapelden zich op. Als het bij de rust 4-0 stond, dan had niemand raar opgekeken, maar de gastheren misten kans op kans. Dit zette zich voort in de tweede helft waarin zowel Bryan Inge en Koen Hateboer drie opgelegde kansen om zeep hielpen.

PKC’83-teammanager Robert Groninger: “Feit is dat wij sommige acties te ver doorvoeren waardoor een kans verloren gaat en we gaan te vaak voor eigen succes. Als we dat eruit kunnen halen wordt onze kans op succes groter.’’

HFC’15 – Omlandia 0-1

HFC’15 had afgelopen zaterdag de kans om de rode lantaarn over te dragen aan Omlandia, maar verloor in eigen huis jammerlijk met 0-1. Om nog enigszins aansluiting te houden met de boven hen staande ploegen was een overwinning voor beide ploegen noodzakelijk. Uiteindelijk slaagden de mannen uit Ten Boer in de slotfase in die opzet. Het leek evenals in de eerste ontmoeting op een gelijkspel uit te draaien, maar in de tweeëntachtigste minuut zag Remco Bolhuis uit het niets toch kans te scoren. Door het verlies wordt de kans op handhaving in de tweede klasse voor HFC wel heel erg klein.

HFC’15-teamleider Rutger Paas: “Het was een heus degradatieduel en de gelukkigste ploeg heeft gewonnen.’’

Zuidhorn – Stadspark 1-1

Koploper Zuidhorn kon afgelopen weekend wederom niet overtuigen. Ditmaal kwam de ploeg van trainer Kees Bouma tekort om tegen Stadspark een overwinning uit het vuur te slepen. Het kwam via Jaap Jacobs nog wel op voorsprong, maar door een doelpunt van Stadsparker Ron Bethlehem werden de punten verdeeld. In het gezapige duel ontstond de meeste opwinding in de laatste minuut. Zuidhorn-speler Ruben Buursema werd in het strafschopgebied neergehaald. Iedereen, inclusief Stadspark, zag er een strafschop in, maar de arbiter besliste anders. De ontstane ophef deed de leidsman besluiten om officieel een einde aan de wedstrijd te breien.

Zuidhorn-trainer Kees Bouma: “We spelen de laatste weken niet als een koploper. Het was mede door gemis van belangrijke spelers erg matig vandaag.’’

Noordwolde – Aduard 2000 0-1

Aduard 2000 behaalde haar eerste overwinning in 2019. Het won in en tegen Noordwolde nipt met -0-1. In het eerste deel van het duel, die zich afspeelde op een barslecht veld, was de thuisploeg de bovenliggende partij. Aduard mocht doelman Iddo Kooistra dankbaar zijn dat hij met een aantal fantastische reddingen zijn doel schoon hield. In de tweede helft ging Aduard, op advies van assistent-trainer Ron Loof met één spits en een versterkt middenveld spelen. Jeffrey Eggens werd de vooruitgeschoven post en deze vondst pakte voor de bezoekers goed uit. Eggens besliste de wedstrijd.

Aduard 2000-assistent trainer Ron Loof: “Het team verdient een groot compliment. Hun keiharde werken is verdiend beloond met drie punten.’’

Groninger Boys – UFC Noordpool 2-0

Groninger Boys nam met een 2-0 overwinning op UFC Noordpool wraak op de nederlaag in de eerste ontmoeting. Die werd door de mannen uit Uithuizen met 7-3 gewonnen. Twee gelijkwaardige ploegen maakten er voor het publiek een vermakelijke wedstrijd van. Het duurde tot ver in de eerste helft tot de thuisploeg door Ron Zuurt, op aangeven van Nilson Carneiro De Sousa, de score openden. Op slag van rust verhoogde topschutter Marc Hoffman de score naar 2-0. Na de rust bleven de ploegen evenals in de eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar werd er niet meer gescoord.

Groninger Boys-trainer Bert Nout: “Zo’n overwinning smaakt naar meer.’’

Lycurgus-VVK 4-2.

Koploper Lycurgus bleef in de wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst VVK ongeslagen. Het won met 4-2. De magere overwinning doet vermoeden dat het een ‘echte’ wedstrijd is geweest.
Het tegendeel was echter het geval. De lijstaanvoerder was heer en meester, maar waren zeer slordig in de afwerking. Nadat Bas Penninga en Hein Wuite de stand op 2-0 hadden gebracht, ging het spelniveau rap naar beneden. Hierdoor kon VVK de stand zelfs gelijktrekken. Even later schakelde de thuisploeg weer een tandje bij. Topscorer Steven Zwarts bepaalde met twee treffers de eindstand op 4-2.

Lycurgus-trainer Sven de Haan: “De spelers dachten er met de 2-0 voorsprong al te zijn. Na de 2-2 stand herpakten we ons enigszins en voerden de stand weer op.’’

Peize – DTD 0-1

Peize zag ook tegen middenmoter DTD geen kans om de punten in eigen huis te houden. Opnieuw was het gebrek aan scorend vermogen de inleidende factor. In verdedigend opzicht hadden de Noord Drenten de zaken goed voor elkaar. Halverwege de eerste helft kregen de gasten uit Friesland een strafschop, waaruit Ybele Reitsma Peize-doelman Lennart Renkema kansloos liet. Een corner diep in blessuretijd deed Peize-trainer Henk Veenhof besluiten Renkema nog mee naar voren te sturen in de hoop op een gelijkmaker. De hoekschop sloeg echter af en in de tegenstoot zag Frank Joosten zich genoodzaakt een doorgebroken Fries neer te halen. De rode kaart was een extra smet op een ongelukkige Peizer middag.

Peize-trainer Henk Veenhof: “De inzet is goed, de uitvoering van het spel is redelijk, het gebrek aan scorend vermogen is het euvel.’’

Groninger Boys – Drachten 2-3

Groninger Boys en lijstaanvoerder Drachten deden in dit duel niet veel voor elkaar onder. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en kwam het via Renaldo Renes op een 1-0 voorsprong. Anton Vredevoort tekende voor rust nog voor de gelijkmaker. Even later onderscheidde Groninger Boys-doelman Sil Damsma zich door een Drachtster penalty te stoppen. Halverwege de tweede helft capituleerde de thuisploeg. Het was wederom Vredevoort die het net liet bollen. Dennis Hardenbol kopte vervolgens een voorzet binnen, waardoor de 1-3 een feit was. Groninger Boys kwam in het restant niet verder dan een aansluitingstreffer via een eigen doelpunt van een speler van Drachten.

Groninger Boys-trainer Fouad Faraouni: “We hadden meer verdiend. In de tweede helft speelde het gemis van sterkhouder/aanspeelpunt Freddy ons in ruime mate parten”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*