PKC’83-Noordscheschut 4-0.

 

PKC’83 had aan één helft voldoende om het door ex PKC-trainer Marc van Meel getrainde Noordscheschut op de knieën te krijgen. Bij de rust stond al een duidelijke 3-0 stand op het scorebord. Niet dat de gastheren de meerdere waren van de gasten. Integendeel de mannen uit Noordscheschut vonden elkaar gemakkelijker dan de thuisploeg maar creëerden nagenoeg geen kansen. De Drenten waren niet in staat de zeer sterk spelende PKC-defensie bestaande uit Max van der Hem, Jordy van Rijszen, Sip Jaap Bos, Hein van Veen en daarachter de zeer betrouwbare doelman Ben Meedendorp voor onoverkomelijke problemen te stellen. Het fysiek sterke, maar faire en veel de lange bal hanterende Noordscheschut had wel veel dreiging in hun spel maar bij de 16 meter werd de angel uit die dreiging getrokken. Hun grootste gevaar ontstond uit dode spelmomenten. Hierbij had PKC-doelman één keer de hulp van de lat nodig om, bij de stand 1-0, een Drentse treffer te voorkomen.
De mannen van het duo De Jong/Groninger gingen goed van start. Al in de beginfase kreeg PKC’er Koen Hateboer een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen. Zijn inzet werd gemakkelijk gepareerd door de Noordscheschut-doelman. De volgende kans was voor de Drenten. Aron Boer mocht vanaf 20 meter een vrije trap ( toegekend vanwege een ongelukkige handsbal van Hein van Veen) nemen. Hierbij voorkwam het aluminium de gelijkmaker.
Hiervoor kwam PKC op voorsprong door een prachtig uitgevoerde counter met een schitterend doelpunt te bekronen. Jivan Vroom bereikte met een afgemeten crosspass (over circa 50 meter) de op snelheid liggende Martijn van Roeden. Die legde op zijn beurt het leder haarzuiver op het hoofd van Simon Schreiber die met een fraaie kopbal de Drentse doelman het nakijken gaf.
De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker maar de gastheren gaven geen krimp. Verder dan enkele vrije trappen en een enkele corner, waar geen gevaar uit voortkwam, kwamen de gasten niet. Lange tijd kon PKC, veelal door slordige passing en te gehaast spel, geen bres in het verdedigende blok van de tegenstander slaan. De Kring-bespelers sloegen in het laatste van de eerste helft keihard toe. Bij de 2-0 ging de Noordscheschut-doelman niet vrijuit. Zijn over de grond geschoten uittrap belandde in de voeten van Jivan Vroom, die zette Koen Hateboer snel aan het werk en voor dat de ‘ongelukkige goalie er erg in had deponeerde Felipe Marcal Pinheiro de voorzet van Hateboer in het net. Nog was de koek niet op. Op slag van het rustsignaal mocht Jivan Vroom een corner nemen. Hij deed dit met veel gevoel, de bal belandde op het hoofd van Sip Jaap Bos, die kopte met een snoekduik de bal prachtig tussen de palen. Ruststand 3-0.
De tweede helft was nauwelijks het aanzien waard. Het spel van PKC was ver onder de maat maar ze konden bogen op een ruime voorsprong. Noordscheschut haalde alles uit de kast om met die inzet de stand een ander aanzien te geven. Alle harde werken ten spijt een score zat er voor de van Meel-boys niet in. Ondanks het magere spel kreeg de ingevallen Bryan Inge een dot van een kans om de score uit te breiden. De bal werd een prooi voor de goalie van de tegenstander. Toch zou de man die miste met een assist op Simon Schreiber, die doeltreffend uithaalde, een ( klein) aandeel in het kwartet PKC-treffers hebben.
Eindstand ( enigszins geflatteerd) 4-0.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*